Jony Ferket nieuwe fractievoorzitter D66 Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Jony Ferket nieuwe fractievoorzitter D66 Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Jony Ferket nieuwe fractievoorzitter D66 Utrecht

Jony Ferket nieuwe fractievoorzitter D66 Utrecht
Jony Ferket. Foto: CC BY SA Jony Ferket – D66 Utrecht
Vanaf vandaag heeft D66 Utrecht een nieuwe fractievoorzitter: Jony Ferket. Ze neemt het fractievoorzitterschap over van Klaas Verschuure, die zich volledig wil gaan richten op de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Vanaf vandaag heeft D66 Utrecht een nieuwe fractievoorzitter: Jony Ferket. Ze neemt het fractievoorzitterschap over van Klaas Verschuure, die zich volledig wil gaan richten op de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Veschuure wil zich de de komende vier jaar focussen op de campagne en de politieke koers van de partij. “Ik wil met D66 weer de grootste partij van Utrecht worden om de groei van de stad in goede banen te leiden.”

Voor het zomerreces heeft Klaas Verschuure de D66-fractie ingelicht over zijn keuze om zich helemaal op het lijsttrekkerschap en de bijbehorende campagne te richten. Na de verkiezingen is het Verschuures ambitie om wethouder te worden. Jony Ferket is door de fractie unaniem gekozen als opvolger.

Jony Ferket

Ferket kijkt ernaar uit om Verschuure op te volgen. “Ik ben ontzettend vereerd dat de fractie mij gekozen heeft. Wij zijn de grootste fractie van de stad en voor veel dingen verantwoordelijk.”

De nieuwe fractievoorzitter is trots op haar partij. “We willen ons volledig voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen. Klaas Verschuure richt zich op de campagne en ik neem het reilen en zeilen van de fractie op me. We gaan ervoor om weer de grootste te worden.”

10 Reacties

Reageren
 1. Ceeteewee

  D66 is toch die partij van de bestuurlijke vernieuwing? Die partij die het referendum in Nederland om zeep heeft geholpen? Die principes uitruilt om op het pluche te zitten? Ik wens ze succes in maart 2018.

 2. Sjaak

  @ceeteewee: ja, die! Die een coalitie van rechtsch met den bijbel aan een meerderheid gaat helpen!

 3. Levensgenieter

  Goede banen, bestuurlijke vernieuwing?
  Medeplichtig aan: horecasering van de binnenstad, wegpesten van binnenstadbewoners, uithollen belangenbehartiging van en door bewoners, geen oog voor de structurele nood van minderverdienende utrechtse burgers. Kortom en neoliberale en libertijnse partij waar ikke, ikke, ikke een dikke wordt.

 4. ZoZo..........

  Weer de grootste worden! Is dat wat partijen nastreven? Graag lees ik weer eens iets over, lange termijn visie, verantwoordelijkheid voor de gevolgen daarvan voor de burgers, eerlijkheid daarin. Niets is zo megalomaan dan “de grootste worden”. Pure machtspolitiek zonder enige inhoud. Wanneer jullie open vertellen wat de gevolgen van jullie daden tot nu toe zijn geweest (resultaatgerichtheid is toch in?) voor de binnestadburgers, de woonruimteverdeling in de binnenstad, de leefbaarheid, pas dan krijgt deze D66-er van het eerste uur weer wat vertrouwen in jullie en de stadspolitiek

 5. Imar

  Tja, zo kan elke partij wel op makkelijke wijze kort door de bocht getypeerd worden. Praat bijvoorbeeld eens met de mensen zelf die betrokken zijn bij de lokale politiek, dan zal je zien dat het allemaal heel wat genuanceerder ligt. Ik wens Jony succes, het fractievoorzittersschap is geen sinecure!

 6. Barend

  Tsja. Een half leven lang D’66 gestemd. Dat wil zeggen, bij de Tweede Kamerverkiezingen. In het Utrechtse zijn ze mijn stem al lang, heel lang geleden kwijt geraakt. “De grootste worden”, wat een holle frasen van nietszeggende politici. Ik wil wat horen over de pretparkisering en afnemende leefbaarheid in de binnenstad. Ik wil wat horen over de sociale problematiek in Overvecht en Kanaleneiland. Ik wil wat horen over zorg- en verkeersproblematiek. Etcetera, etcetera. Helaas.

 7. Angelique

  Haha, die foto! Dat is in een rendering van het toekomstige Nieuw Hoog Catharijne waar ze in is geplakt. Dat is dan wel vlot, ze leeft de toekomst nu al.
  Origineel:
  https://indebuurt.nl/content/uploads/sites/3/2017/04/afbeelding-zitplaats-gekleurd-gebouw-e1491403410430.jpg

 8. Guillaume

  @zure reaguurders: als binnenstadbewoner heb ik niet het idee dat de leefbaarheid afneemt. Alleen de halve stad afsluiten van fietsers is niet echt handig..
  Heel veel succes Jony!

 9. Claudia

  Nou meid, veel succes! Mijn stem krijg je in ieder geval niet.

 10. Cico

  Slechte foto. Krijgt zo de persoonlijkheid van een reclamepop, dat wil je niet als fractievoorzitter.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).