Klachten over grote opslagplaats in Zocherpark langs Maliesingel | De Utrechtse Internet Courant Klachten over grote opslagplaats in Zocherpark langs Maliesingel | De Utrechtse Internet Courant

Klachten over grote opslagplaats in Zocherpark langs Maliesingel

Klachten over grote opslagplaats in Zocherpark langs Maliesingel
De opslagplaats langs het Zocherpark.
Een grote opslagplaats in het Zocherpark tussen het Lucasbolwerk en het Lepelenburg heeft tot politieke vragen geleid. Volgens verschillende fracties is de verleende vergunning hiervoor in tegenspraak met de beheervisie Singelgebied en de beheervisie Zocherpark. 

Een grote opslagplaats in het Zocherpark tussen het Lucasbolwerk en het Lepelenburg heeft tot politieke vragen geleid. Volgens verschillende fracties is de verleende vergunning hiervoor in tegenspraak met de beheervisie Singelgebied en de beheervisie Zocherpark. 

Op de plek liggen volgens de fracties van GroenLinks, D66, ChristenUnie en Partij voor de Dieren naar schatting tweehonderd grote zakken zand van tenminste 1.500 kilo per zak. “Dat is ruim 300.000 kilo voor het stutten van de constructie alleen al”, melden de fracties in hun vragen. “Daar bovenop komt nog de constructie zelf, bestaande uit zware houten balken. En daar bovenop komt dan nog de opslag van graaf- en andere machines, containers en opslag van materiaal. Het ziet er naar uit dat de constructie bedoeld is om nog een hele tijd te blijven staan.”

Er wordt gevreesd voor schadelijke gevolgen voor de bodem, de bomen en de cultuurhistorisch belangrijke wal in het Zocherplantsoen waarop de opslag gebouwd is. De partijen willen weten hoe het kan dat er voor de opslag een vergunning is verleend terwijl dit in tegenspraak is met de beheervisie Singelgebied en de beheervisie Zocherpark.

Raadslid Brechtje Paardenkooper, die het initiatief heeft genomen voor de vragen, laat weten: “Onze parken zijn geen opslagplaats voor bouwmaterialen en het Zocherpark al helemaal niet. Hier kan niet alleen de flora en fauna aangetast worden, maar ook de cultuurhistorische wal.”

5 Reacties

Reageren
  1. Abel Derks

    Mag ik vragen waar die opslag voor dient? Dat lees ik nergens. Of kijk ik met mijn neus?

  2. Rob Huibers

    Het is om gek van te worden dat het nog steeds mogelijk is om dit soort dingen in het Zocherpark te doen. Bij de gemeente zouden ze toch langzamerhand geleerd moeten hebben wat ze wel en niet met deze plek kunnen uithalen. Dat aannemers te lomp zijn om dat te zien, verbaast me niets, maar de gemeente . . .

  3. Dirk

    Het Zocherpark dient steeds meer als opslag voor bouwmaterialen. Regelmatig staan er bouwketen, bouwmateriaal, chemische toiletten en vrachtauto’s op de kwetsbare wal. Deze zakt steeds verder in. Ook nu staat er weer een vrachtauto op de wal aan het Geertebolwerk. Laatst was er een evenement op de Springweg. Stond ook het park vol met auto’s. Het wordt de gewoonste zaak van de wereld. Er wordt toch niet opgetreden.

  4. rob v erth

    Natuurlijk de gordel heeft moeite met de opslag
    U wist ervan U bent op de hoogte gesteld .en er is ook een datum bekend dat U weer kan genieten van het uitzicht tot die tijd is het even afzien
    Wist u niet van deze tijdelijke opslag Dan leest u de wijk Bladen niet.

  5. Michiel

    Politici bemoeien zich ook overal mee en hebben bovendien nog eens geen inhoudelijke kennis. Die bigbag/balken oplossing is technisch gezien juist een goede, zo weer weg te halen. En compacter dan grond storten. Dan was het benodigde oppervlak veel groter geweest, je krijgt dan hellingen, of misschien wel bodembeschdigende damwanden…. etc.
    Hoe veel plek is er in het centrum?

    Als ik een pragmatische tip mag geven? Zet er voortaan een net doek omheen opdat het net wat minder opvalt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).