Komst Nieuwe Zandpad dichterbij; Twee partijen over voor ontwikkeling | De Utrechtse Internet Courant Komst Nieuwe Zandpad dichterbij; Twee partijen over voor ontwikkeling | De Utrechtse Internet Courant

Komst Nieuwe Zandpad dichterbij; Twee partijen over voor ontwikkeling

Komst Nieuwe Zandpad dichterbij; Twee partijen over voor ontwikkeling
Een voormalig prostitutieboot aan het Zandpad. Foto: DUIC
Er zijn twee marktpartijen over die het Nieuwe Zandpad willen ontwikkelen. Dat schrijft burgemeester Jan van Zanen na afloop van de tenderprocedure. De bedoeling is om een intentieovereenkomst af te sluiten.

Er zijn twee marktpartijen over die het Nieuwe Zandpad willen ontwikkelen. Dat schrijft burgemeester Jan van Zanen na afloop van de tenderprocedure. De bedoeling is om een intentieovereenkomst af te sluiten.

Er kunnen maximaal 162 werkruimten worden gerealiseerd op het Nieuwe Zandpad. De marktpartijen zijn van plan om in totaal 128 werkruimten voor raamprostitutie te realiseren op het Nieuwe Zandpad, waarvan 6 specifiek voor zzp-ers. Het gaat om een partij die heeft ingeschreven als eigenaar en exploitant voor 32 ramen. De andere partij heeft zich ingeschreven als investeerder en verhuurder aan exploitanten.

De gemeente gaat niet actief op zoek naar een derde partij als de 128 werkruimten worden gerealiseerd, hoewel er dus nog wel ruimte zou zijn. Bij de beoordeling van de ingediende plannen heeft de gemeente gekeken naar de mate waarin het plan bijdraagt aan transparante raamprostitutie, naar de ruimtelijke kwaliteit en de financiële onderbouwing.

De volgende stap is om met de twee marktpartijen, na verificatie, een intentieovereenkomst af te sluiten voor de ontwikkeling van het Nieuwe Zandpad. Op basis van deze getekende overeenkomst start het onderzoek naar de integriteit van de beide partijen en hun eventuele zakelijke samenwerkingsverbanden (de zogeheten Bibob-procedure).

Najaar 2019

De burgemeester schrijft: “Gezien onze ervaring duurt een Bibob onderzoek ca. 6 maanden maar kan dit langer duren als het een complexe bedrijfsstructuur betreft. De definitieve gunning en het ondertekenen van de huurcontracten volgen na de weging van het advies van het Landelijke Bureau Bibob.”

Afhankelijk van wanneer partijen een omgevingsvergunning aanvragen, parallel aan het Bibob onderzoek of erna, is het Nieuwe Zandpad op zijn vroegst in het najaar 2019 in bedrijf.

3 Reacties

Reageren
 1. Paulus

  Hopelijk nu wel groen licht voor deze te lang durende erfenis/soap van Wolfsen.

  En hopelijk doet de Gemeente niet al te moeilijk met een vergunning. Want dit werk en handhaving doe je niet met brave schoolknaapjes…er moet wel ontzag zijn voor de handhavers.

 2. Linda

  Gatverdamme heren politici, houd eens op met het faciliteren om nog meer vrouwen als koopwaar aan te bieden! Er wordt een nieuw complex geplaatst, laat dat genoeg zijn!

 3. cas

  @ Linda, er zijn gewoon mensen die dit beroep uitoefenen. En blijkbaar is er vraag naar. Je kan wel simpel een verbod erop gooien, maar dat staan ze op de straathoek (misschien wel naast jouw huis). Het zal zeker niet stoppen en compleet het duistere circuit is verdwijnen zonder enkele toezicht of enige vorm van controle.
  Juist nu ontstaan er mogelijkheden om controle uit te voeren en rotte appels eruit te halen. Het is een beroep waar je vraagtekens bij kan zetten, maar we zijn immers een tolerant land en laten mensen vrij in hun keuzes. Toch?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).