Kritiek op benoeming oud-wethouder Utrecht Rinda den Besten | De Utrechtse Internet Courant Kritiek op benoeming oud-wethouder Utrecht Rinda den Besten | De Utrechtse Internet Courant

Kritiek op benoeming oud-wethouder Utrecht Rinda den Besten

Kritiek op benoeming oud-wethouder Utrecht Rinda den Besten
Renske Leijten van de SP spreekt op Twitter haar verbazing uit over de benoeming van de Utrechtse oud-wethouder Rinda den Besten als gezondheidsambassadeur voor achterstandswijken.

Renske Leijten van de SP spreekt op Twitter haar verbazing uit over de benoeming van de Utrechtse oud-wethouder Rinda den Besten als gezondheidsambassadeur voor achterstandswijken.

“Wéér een partijpolitieke benoeming door het ministerie van VWS. Na functies voor PvdA-ers Noten en Meurs de derde op rij: Den Besten.” Daarmee doelt Leijten op twee eerdere aanstellingen dit jaar van PvdA-ers op belangrijke posten: oud-PvdA senator Pauline Meurs werd benoemd tot voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg en oud-PvdA senator Han Noten werd voorzitter van de Transitiecommissie Sociaal Domein.

Gisteren werd bekend dat staatssecretaris Martin van Rijn Den Besten als ambassadeur van de lokale aanpak van gezondheidsachterstanden had benoemd. Den Besten was jarenlang wethouder in Utrecht. In totaal is ze elf jaar lang actief geweest in de Utrechtse politiek. Toen zij wegging ontstond er ophef over haar gebruik van de wachtgeldregeling, waarna zij besloot om er toch maar van af te zien.

“Ze was gewoon de beste die voor deze baan te vinden is, in Utrecht heeft ze dit al heel goed gedaan”, laat staatssecretaris Van Rijn aan de Telegraaf weten. Leijten zou daar haar twijfels over hebben en stelde Kamervragen. Niet alleen Leijten kijkt van de benoeming op, ook Fleur Agema van de PVV spreekt zich uit over de zaak.

4 Reacties

Reageren
 1. Jiri

  Iedereen weet toch inmiddels hoe de PvdA te werk gaat? Je wordt daar lid omdat je een baangarantie wordt aangeboden. Niet omdat je iets terug wil doen voor de maatschappij! Het is 1 grote misselijkmakende roversbende.

 2. Malvinas

  Heerlijk, hier op kunnen al die azijnzijkers hun plas weer eens kwijt.

 3. Wilma

  Mevr. Den Besten weet waar ze moet zijn. PvdA wordt partij van de ARMOEDE

 4. Geenstijl@Utrecht.

  Natuurlijk, de PvdAangestelden.
  Dit is toch niets nieuws bij deze partij, nu Hans Spekshit nog een Sociale topfunctie met een Sociaal dik salaris.
  Wie is hier nu dom, de gekozenen of de kiezers van de PvdAchteruitgang.
  Is dit genoeg plas/zeik verloren Malvinas.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).