Maarten van Heuven wordt fractievoorzitter PvdD na vertrek Eva van Esch | De Utrechtse Internet Courant Maarten van Heuven wordt fractievoorzitter PvdD na vertrek Eva van Esch | De Utrechtse Internet Courant

Maarten van Heuven wordt fractievoorzitter PvdD na vertrek Eva van Esch

Maarten van Heuven wordt fractievoorzitter PvdD na vertrek Eva van Esch
Eva van Esch. Foto door Maarten Nauw
Maarten van Heuven wordt de nieuwe fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Utrecht. Eva van Esch gaat naar de Tweede Kamer, omdat Marianne Thieme vertrekt.

Maarten van Heuven wordt de nieuwe fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Utrecht. Eva van Esch gaat naar de Tweede Kamer, omdat Marianne Thieme vertrekt.

Het raadslid van de Partij voor de Dieren, Eva van Esch, begint per 9 oktober als Tweede Kamerlid. Dit naar aanleiding van het zondag aangekondigde vertrek van fractievoorzitter Marianne Thieme uit de Kamer.

Afscheid

Van Esch was bijna 5,5 jaar raadslid voor de Partij voor de Dieren in Utrecht. Raadslid Maarten van Heuven zal het fractievoorzitterschap van Eva van Esch in Utrecht overnemen. Van Esch neemt donderdag 3 oktober afscheid van de raad tijdens de raadsvergadering.

Fractiemedewerker Anne Sasbrink, derde op de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen, gaat de plaats van Van Esch innemen in de raad. Dit deed zij al eerder tijdens het zwangerschapsverlof van Van Esch.

Eva van Esch: “Ik kijk erg uit naar het werk in de Tweede Kamer. Ik zie ernaar uit om ook veel op landelijk niveau te kunnen betekenen. Tegelijkertijd vind ik het jammer dat Marianne vertrekt, en dat ik mijn werk in de Utrechtse gemeenteraad niet kan voortzetten, met name op het gebied van dierenwelzijn. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat onze Utrechtse fractie haar goede werk voor dieren, natuur en milieu onverminderd voortzet. Ik laat een goed geolied team achter in Utrecht.”

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. Kadoendra

    Zelf ken ik Eva van Esch als een zeer betrokken persoon die ook duidelijk blijk geeft dat de Partij van de Dieren de enige en echte milieu partij van Nederland is.
    Zij heeft duidelijk laten zien dat de naam “De Partij van de Dieren” een Geuzennaam is waarbij alles bezien wordt door de ogen van dieren en alles wat niet goed blijkt te zijn voor dieren is ook niet goed voor de mens, de natuur, het milieu en uiteindelijk ook de gehele Aarde.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).