Mirthe Biemans is derde en laatste kandidaat voor lijsttrekkerschap PvdA Utrecht Mirthe Biemans is derde en laatste kandidaat voor lijsttrekkerschap PvdA Utrecht

Mirthe Biemans is derde en laatste kandidaat voor lijsttrekkerschap PvdA Utrecht

Mirthe Biemans is derde en laatste kandidaat voor lijsttrekkerschap PvdA Utrecht
Foto: Jasper Gruiters, PvdA Utrecht
De 34-jarige Mirthe Biemans is de derde en tevens laatste kandidaat die komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker van PvdA Utrecht wil worden. Ze neemt het op tegen de huidige fractievoorzitter Rick van der Zweth (30) en huidig raadslid Hester Assen (40).

De 34-jarige Mirthe Biemans is de derde en tevens laatste kandidaat die komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker van PvdA Utrecht wil worden. Ze neemt het op tegen de huidige fractievoorzitter Rick van der Zweth (30) en huidig raadslid Hester Assen (40).

Biemans sluit zich in de strijd nu dus aan bij Van der Zweth en Assen. Biemans is volkshuisvester bij een woningbouwcorporatie en stond dit jaar ook op nummer 23 van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

“Utrecht is van ons allemaal”, vindt Biemans. “Het is tijd voor betaalbare woningen in fijne buurten en de beste kansen voor al onze kinderen. Samen kunnen we dat. Met durf en expertise hoe het anders kan”, schrijft ze op haar website.

Biemans noemt dan ook vier dingen die voor haar prioriteit hebben: ‘betaalbare woningen in fijne buurten’, ‘de beste kansen voor al onze kinderen’, ‘een fatsoenlijk inkomen voor iedereen’ en ‘een sterke betrokken PvdA’.

‘Gedreven mensen’

Rick van der Zweth en Hester Assen meldden zich eerder al als kandidaat voor het lijsttrekkerschap. De PvdA Utrecht is naar eigen zeggen blij met de drie die zich gemeld hebben. “Alle drie gedreven mensen die opstaan om van Utrecht weer een stad te maken waar iedereen zich thuis kan voelen”, laat de partij weten.

“In veel opzichten gaat het goed met Utrecht, maar helaas niet met alle Utrechters. We hebben onze stad helaas zien veranderen van een stad waar voor iedereen plek was, naar een stad waar je rijke ouders nodig hebt om een huis te kunnen kopen of iedere maand de helft van je inkomen moet overmaken naar een huurbaas. […] Utrecht is niet meer voor iedereen. Dat moet en kan anders.”

Ledenraadpleging

De ruim 1400 leden van de PvdA Utrecht kunnen van 10 tot en met 17 september via een digitale ledenraadpleging stemmen wie de PvdA-lijst mag aanvoeren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

Gekoppelde berichten

19 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  En nu eens een keer je verdiepen in het partijprogramma mensen voordat iedereen weer blind gaat stemmen en straks weer staat te kijken met autoloze wijken vol met bakfietsburgers, windmolens en zonnepanelen in de achtertuin en linksgedraaide bento-boxen.

 2. Centre of the universe

  Prachtige, poëtisch wereldvreemde levenshouding, Esrin. Als er beleid wordt gemaakt wat jou niet zint, komt dat volgens jou doordat de mensen niet begrepen waar ze voor stemden.

  De realiteit dat de meeste mensen een compleet andere wereld voor zich zien dan jij, dat bestaat in jouw beleving niet.

 3. Esrin W.

  Het beste voorbeeld is de Weerdsingel waar nu de omwonenden op hun achterste benen staan omdat er een rotonde komt en een stukje zoab. Wat de bewoners niet snappen is dat ze zélf op deze iconen hebben gestemd. En let wel: iédereen daar HBO en uni geschoold, maar wat je wel váker ziet: van het echte leven de bállen verstand.

 4. Johnny

  @Centre of the universe
  Ah zoals in Amsterdam waar het GroenLinks bolwerk IJburg voor GroenLinks had gestemd, maar toen de windmolens bij hen geplaatst zouden worden was dat opeens een probleem. Gelukkig hebben ze na veel drammen het weten te verplaatsen naar Amsterdam-Noord. Idealen zijn leuk zolang het niet het probleem van de idealisten zelf is.

 5. Centre of the universe

  @Esrin: Dat is het béste voorbeeld wat je kunt bedenken? Ik denk eerlijk gezegd dat er daar een paar druktemakers, een beetje zoals jij, staan te roeptoeteren, terwijl de meerderheid het allemaal wel prima vindt. Ook hier zet je je ego centraal, en zal het voor jou altijd zo zijn dat anderen het niet begrepen hebben, in plaats van dat ze gewoon hun eigen verstand hebben gevolgd.

  Het idee voor de bewoners van de Weerdsingel is hetzelfde als voor jou: soms moet je wat slikken waar je zelf niet voor gestemd hebt. In jouw geval heel vaak, omdat je conservatief bent in een zeer progressieve stad.

 6. Koel Hoofd

  Als partijloze kritische kiezer ben ik werkelijk niet totaal niet geinteresseerd in de poppetjes die populair willen worden, maar wel in de partij programma’s.
  Stop met dat populisme en ga aan het werk!
  ….WAAR BLIJVEN DIE PROGRAMMA’S ?!

 7. Jozias

  @ Esrin W

  Misschien moet je lekker verhuizen naar Assen of Emmen ofzo.

  De meerderheid van de Utrechters WIL minder auto’s in de wijken, veel moeders ZIJN bakfietsmoeders, zonnepanelen op je dak is gewoon een slimme zet, want die stroom is goedkoper, op aanschaf zit subsidie en als je meer levert dan gebruikt krijg je korting. Overigens stemt die meerderheid vooral progressief liberaal. Mijn voorspelling is dan ook dat D’66 wel eens groter kan worden dan GL. Overigens zijn er bij de PvdA volop positieve veranderingen te zien, zeker lokaal. Grote kans dat deze partij hoge ogen gaat gooien onder een aanzienlijk deel van de Utrechters.

  En Esrin. Dat mensen op achterste poten staan wanneer het henzelf treft is helaas gewoon de mentaliteit bij een deel van de Nederlanders (vaak overigens niet bij het progressieve deel van de bevolking). Bewoners van statige herenhuizen stemmen overigens opvallend vaak op de VVD. Al sinds mensenheugenis, dus misschien stonden die sowieso al nooit achter het collegebeleid. Het is een beetje zielig en sneu eigenlijk. Een beetje ikke, ikke, ikke. Het slaat alleen vaak nergens op. Zie de Rijdende Rechter.

  Windmolens zijn wel een dingetje, maar ja, die moeten van Ed Nijpels (VVD/ ex-d’66) en het kabinetsbeleid (en wie is daar ook al weer de grootste?>) schrijven dit voor. Waarom? Omdat de windmolenmarkt een industrie is waarin veel geld wordt verdiend.

 8. wollie

  @esrin: de rotonde bij de weerdsingek zou juist verdwijnen, daar protesteert men tegen. voor de rest ook een gevalletje klok/klepel: https://www.duic.nl/algemeen/groep-omwonenden-niet-blij-met-plan-herinrichting-weerdsingel/

 9. Esrin W.

  Nee Judas, de oorzaak moet worden weggenomen en dat is niet dat ik ga verhuizen. Je zal ze de kost geven hoeveel mensen in de wannabe high society bubbel blunderen met links stemmen, de posters hangen ze schaamteloos achter de ramen ook nog. Ik stem elke keer wél verstandig trouwens.

 10. Rechtse Harry

  Door jarenlang links beleid is precies het tegenovergestelde van deze speerpunten bereikt. Beetje vreemd toch wel..

 11. Rob H.

  Een goed beleid (voor iedereen) is een links beleid.

 12. Utrechtvoorutrecht

  @Esrin Aan je positieve bijdragen op praktisch élk (onmisbaar, die accentjes) onderwerp laat je goed zien dat je álles in de smiezen hebt.

  Je kunt ook sociaal links stemmen als je wél bovenmodaal verdient. Dat heeft niks met slim te maken. En PvdA lijkt komend jaar wel wat kans te maken omdat een deel van de GL en D66 achterban op bepaalde dossiers teleurgesteld is. Huisvesting is er wat mij betreft één van.

 13. Lexus

  We hebben nu op DUIC verschillende lijsttrekkers zien langskomen. Terecht wordt hier op dit forum gewezen op de programma’s. Maar wat ik eigenlijk op lokaal niveau ernstig mis, is verslaggeving van de gemeentepolitiek, zoals die ook op landelijk niveau plaatsheeft. Het gaat hierbij zowel om uitleg van het beleid zelf als om verslagen van de gemeenteraadsvergaderingen. En verder vanzelfsprekend ook om discussie buiten de raad. In vroeger tijden — ik kan het ook niet helpen — bestond dit wel; er verschenen soms zelfs bijna letterlijke verslagen van de vergaderingen. Zo konden de burgers zich een veel beter beeld vormen van het gemeentelijk beleid dan tegenwoordig. Ik roep DUIC op om hierin weer te gaan voorzien, al besef ik wel dat dit veel inspanning en dus ook geld zal kosten. Het trieste is dat de gemeenten zelf over een steeds groter propaganda-apparaat gaan beschikken, waar nu niet bepaald objectieve voorlichting vandaan komt.

 14. Pee

  De PVDA is medeschuldig aan de dingen die volgens deze 3 kandidaten anders moeten ,ben benieuwd hoe ze dat willen gaan doen dan?
  @Centre of the universe 4/8/2021 – 16:00
  iedereen heeft zijn eigen mening .
  ”De realiteit dat de meeste mensen een compleet andere wereld voor zich zien dan jij, dat bestaat in jouw beleving niet.”
  die realiteit kan je ook aan D66 ,groenlinks en de PVDA toekennen.
  Die realiteit word juist door veel mensen niet gewaardeerd en dus gedemoniseerd ,zoals je nu zelf dus doet.
  Men mag blijkbaar zoals @Esrin W. doet geen eigen mening hebben als die niet in het straatje past van eerder genoemde partijen.
  Niet iedereen is het eens met de gang van zaken wen daar maar aan.

 15. Jozias

  @ Pee

  Misschien moet je jezelf eens in de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen gaan verdiepen.

  Als er 1 iets is dat de mensen in Utrecht tot nu toe willen, dan is het een meerderheid voor GL en D’66. Overigens trekt ook Christen Unie behoorlijk wat stemmen.

  Over blind voor de realiteit zijn gesproken.

  En demoniseren is zo’n populistisch trucje uit begin jaren tweeduizend, uit de rechts populistische hoek (beetje huilie huilie doen, wel kaatsen, maar de bal niet terugverwachten). Zeg maar gerust propaganda. Als er 1 politieke stroming al een jaar of 15 op alle sociale media doelbewust gedemoniseerd wordt door trollen en reaguurders (zoals jijzelf) is het de linkerflank wel.

  De grap is wel dat links, op de jaren zeventig na, nooit echt iets te vertellen heeft gehad (landelijk) in Nederland. De PvdA vanaf 1989 was niet meer links te noemen. Vonden ook zijzelf. Dus links wordt vooral het rechtse beleid verweten. In iedere regering in Nederland zit zo goed als altijd CDA of VVD> rechts conservatief dus.

  Het zou fijn als mijn eerdere reactie trouwens ook nog geplaatst werd.

  Bij voorbaat dank.

 16. Centre of the universe

  Beste Pee, de partijen die je noemt hebben een meerderheid in de Utrechtse gemeenteraad en vertegenwoordigen dus een meerderheid van de Utrechters. Verkiezing na verkiezing wordt die linkse voorkeur van de meeste Utrechters herbevestigd. Er zijn dus ook mensen die het daar niet mee eens zijn, maar die hebben het niet voor het zeggen. Wen daar maar aan.

  Dat oeroude ‘je mag geen mening meer hebben’ is zielig gedoe en een bekend zwaktebod van rechtse mensen die geen argumenten meer hebben. Je mag een mening hebben en je bent van harte welkom om die hier te spuien. Maar: 1) je krijgt dan ook de mening van een ander te horen (wen dáár maar aan), en 2) als je in een progressieve stad, waar al sinds jaar en dag links wordt gestemd, roept dat alle andere mensen het niet begrijpen, omdat alleen jouw marginale rechtse praat de waarheid is, dan maak je jezelf belachelijk. En dat is niks meer dan mijn mening.

 17. Esrin W.

  Wat niét met “slim” te maken heeft is zélf op de iconen stemmen die dan elke keer weer ten uitvoer leggen wat je niet wilt en daarbij maar niét willen snappen dat je dat zélf in hebt veroorzaakt. Die wereldvreemdheid zie je wel vaker terug bij dit segment van de bevolking.

 18. Koel Hoofd

  @Lexus
  Heel strak punt op de agenda.

  @Jozias
  Jij wilt niet weten wat de PvdA met het onderwijs heeft gedaan de afgelopen 30 jaar! Dankzij de PvdA zal een dubbeltje nu nooit meer een kwartje worden omdat de wieg in de verkeerde buurt staat. Oftewel, ze hebben hun eigen achterban weer straatarm en monddood gemaakt, terwijl ze die toch in het verleden heel graag wilden verheffen. De ironie is briljant….

 19. Uuutje

  @ Koel Hoofd

  Buiten dat de PvdA belachelijk rechts-neo-liberaal beleid heeft gevoerd ben je mbt het onderwijs compleet onjuist voorgelicht. De PvdA is de bedenker van de basisvorming en wilde juist het niveau-beslismoment verplaatsen naar de 2e/3e klas. Ook was zij altijd voorstander van de middenschool. Juist om klasseverschillen tegen te gaan. Juist op onderwijs waren ze nog hardstikke links.

  Daarnaast betreft het hier lokale verkiezingen. Het gaat er om wat de lokale PvdA met de stad wil. Dat staat ver af van landelijk beleid, waar je dus bij de gemeenteraadsverkiezingen nul invloed op hebt. Je kan best anders stemnen bij de gemeenteraadsveekiezingen dan je landelijk doet.

  Als landelijk alternatief voor de PvdA is al decennia geleden de SP opgericht. Wil je opkomen voor de onderklasse en onderkant middenklasse moet je SP stemmen. Als je PVV (de partij van een ex-vvd’er die nog vaak met de vvd meestemt) of forum stemt (vriendje van Jort Kelder) dan stem je nog neo-liberaler dan wanneer je CDA en VVD stemt. Ongeacht wat beiden roepen, het gaat om hun stemgedrag en dat is neo-liberaal. Oftewel, je bent dan de sjaak. Het zijn wolven in schaapskleren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).