Mondelinge vragen over wandel-en fietspad Soia - De Utrechtse Internet Courant Mondelinge vragen over wandel-en fietspad Soia - De Utrechtse Internet Courant

Mondelinge vragen over wandel-en fietspad Soia

Mondelinge vragen over wandel-en fietspad Soia
Strand Oog in Al
De Utrechtse fractie van D66 stelt morgen mondelinge vragen aan wethouder Kees Geldof over de plannen voor de aanleg van een wandel- en fietspad dwars door Strand Oog in Al.

De Utrechtse fractie van D66 stelt morgen mondelinge vragen aan wethouder Kees Geldof over de plannen voor de aanleg van een wandel- en fietspad dwars door Strand Oog in Al.

De gemeenteraad besloot in februari 2016 een recreatievere en groenere plek te ontwikkelen langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Er werd vastgelegd dat een rondje Stadseiland zou worden gerealiseerd: een fiets- en wandelrondje van ongeveer tien kilometer langs het Amsterdam-Rijnkanaal en het Merwedekanaal.

Afbuigen

Het plan is dat er een fiets- en wandel pad dwars door Strand Oog in Al komt en dat wil D66 niet, vertelt raadslid Jony Ferket: “Ik vind het echt een bizar voorstel. In de zomer ligt het daar helemaal vol met mensen. Het is gevaarlijk als fietsers er dwars doorheen kunnen, zeker met kleine kinderen die het pad op kunnen rennen.”

Jony Ferket benadrukt dat de partij voorstander is van het rondje Stadseiland, maar dat ze een pad dwars door de ligweiden geen goed plan vindt. D66 gaat de wethouder morgen vragen of het pad voor het SOIA kan afbuigen, zodat het geen gevaarlijke situaties oplevert.

11 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Houdt het dan nooit op met die fietsterreur?

 2. Luuk Upuuk

  Oh wacht, ik bedoel autoterreur

 3. Martin

  Jony Ferket moet maar eens in het Griftpark komen kijken. Daar kan je met goed fatsoen niet meer lopen door fietsers, scooters en bakfietsen. Of anders wel door de opkomende bootcampterreur die er voor zorgt dat je ook in de natuurkern niet meer rustig kan lopen. Soms zijn er wel 8 groepen tegelijk bezig te werken aan hun killerbody.

 4. jelle

  erg groot voorstander van meer en betere fietspaden, maar dit plan is idioot.

 5. Bill

  Hoe idioot, SOIA is juist een van de parels van het stadseiland…! Pffff, wat voor politici zitten er in het stadhuis..??!!

 6. Gregor

  Dit punt waar SOIA op ligt loopt toch dood? En er ligt notabene een fietspad naast, parallel met het A-Rijnkanaal, achter die Legoblokjes? Wat een vreemd ontwerp inderdaad.

 7. Herman

  @Martin, is een stadspark nu bedoeld voor relatief grote groepen bewoners om te kunnen ontspannen, of is een stadspark een mini reservaat waar een verdwaalde natuurspotter met zijn verrekijker speurt naar een zeldzame vlinder?

 8. Martin

  @herman Het is niet toegestaan om in het park te fietsen etc.. In de natuurkern is het alleen toegestaan te wandelen op grond van de APV. De bootcampers eisen bijvoorbeeld iedere avond het stukje bij het restaurant voor zich op, waardoor de andere gebruikers niet meer normaal over het pad kunnen lopen. Het op grote schaal gebruiken van het park voor commerciële activiteiten vraagt om een vergunning om overlast voor de gebruikers te voorkomen.

 9. BramD

  Komt er dan nooit een einde die steeds groter wordende fietsvervuiling?

 10. G.H.

  @Martin: U overdrijft.
  Hoewel ik niets op heb met bootcampvolk, en vaak een beetje moet lachen als ik zie hoe zij zich vrijwillig publiekelijk laten ‘drillen’, kan ik ze zonder moeite passeren in het Griftpark en is van terreur geen sprake.

 11. Cico

  Bootcamp. Dat heette vroeger op de middelbare school gewoon buiten gymnastiek en het was behoorlijk gênant. Sta je daar met 30 man over een fictief slootje te springen, kunnen we niet gewoon honkballen of voetballen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).