Gemeente vindt bushalte niet te ver van Diakonessenhuis | De Utrechtse Internet Courant Gemeente vindt bushalte niet te ver van Diakonessenhuis | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente vindt bushalte niet te ver van Diakonessenhuis

Gemeente vindt bushalte niet te ver van Diakonessenhuis
Het Diakonessenhuis. Archiefbeeld.
Ondanks een kleine 400 keer ondertekende petitie gaat de gemeente niet een bushalte dichterbij het Diakonessenhuis plaatsen. Dat laat het Utrechts college weten na vragen van de ChristenUnie.

Ondanks een kleine 400 keer ondertekende petitie gaat de gemeente niet een bushalte dichterbij het Diakonessenhuis plaatsen. Dat laat het Utrechts college weten na vragen van de ChristenUnie.

In september werd er een petitie gestart om een halte dichterbij het ziekenhuis aan de Bosboomstraat te realiseren. Door het omleggen van de busbaan eerder dit jaar bleek de dichtstbijzijnde halte bij het ziekenhuis volgens sommige mensen te ver weg voor mensen met een blessure of een beperking.

Bij de herinrichting van de Vijfsprong bij de Adriaen van Ostadelaan is er rekening gehouden met het omleggen van de busbaan, zo laat het college weten. “De afstand tussen de bushalte en de ingang van het ziekenhuis bedraagt nu 250 meter (waarvan 100 meter op het terrein van het ziekenhuis). De richtlijn voor een maximale loopafstand tussen een bushalte en een bestemming is 400 meter. Wij vinden 150 meter acceptabel. Voor de meest kwetsbare doelgroep is de Regiotaxi in beginsel een passend en betaalbaar alternatief.”

20 Reacties

Reageren
 1. Ig

  Ik vind het heel vreemd wat hier gebeurd is, bij dit ziekenhuis.
  Namelijk er zijn de aflopen tijd, 3 bushaltes opgeheven rondom dit ziekenhuis.
  1 op de adriaen van ostadelaan tegenover de in-uitgang van het ziekenhuis. 1 op de rubenslaan, vlakbij de ingang van waar nu nu Salto is., aan de achterzijde van het ziekenhuis, bij de nieuwe parkeergarage, die er toen nog niet was! En 1 bij de huidige huisartsenpost in het Diaconessenziekenhuis, op de burgemeester Fockemae Andrealaan, waar ook de ingang van de eerste hulp is van dit ziekenhuis.
  Wel is er inmiddels een heel grote parkeergarage op dit ziekenhuis terrein aangelegd. Dat moet natuurlijk wel betaald worden. Het liefst door parkeerders met een auto.
  Maw. De bushaltes nagenoeg verdwenen, een splinternieuwe parkeergarage en de gemeente én de gemeenteraad van Utrecht vinden dit normaal. Dat is het mijns inziens niet. Er moeten minstens 2 bushaltes rondom dit ziekenhuis terugkomen. Waar is het openbaar vervoer gebleven? Het argument van de regiotaxi slaat nergens op.
  Gewoon normaal openbaar vervoer voor de burger, rondom het enige binnenstadsziekenhuis van Utrecht!

 2. Rietje

  Dat is echt te ver gemeente Utrecht.
  Het gaat hier om een ziekenhuis.
  Wat is daar nou niet aan te begrijpen ?!
  De Regiotaxi is niet zo’n fijn alternatief. Echt niet.
  Kost zo vreselijk veel tijd.

 3. Betty Bosch

  Pakeren is knap duur en kost 2,40 euro per uur en nacht ook nog moeten betalen.

 4. Rene

  Schandalig gemeente Utrecht en diakonessenziekenhuis. Dit kan echt niet.
  Ik stel voor dat iedereen gewoon naar Umc of naar Nieuwegein gaat. Dat is de enige manier waarop ze er waarschijnlijk wel iets aan gaan doen: bij verlies van patienten

 5. BdV

  Het is dat corruptie in Nederland niet bestaat, anders zou ik bijna denken dat er een mooi plannetje is bedacht.

 6. Nico

  Directeur van het ziekenhuis heeft zitten slapen. Hoe krijg je het voor elkaar om een levensgevaarlijk verkeersplein voor je deur te laten aanleggen en ook nog eens onbereikbaar te worden met het openbaar vervoer? Aflevering van zorg.nu op 25 oktober gezien. Slapen wel vaker daar.
  Triest.

 7. Gregor

  Prima reactie van de gemeente. Je belt maar een taxi als je 250 meter lopen al te ver vindt. Komt je thuis ophalen en zet je voor de deur af. Alsof de bushalte thuis voor je deur is? Hou toch op met die flauwekul.

 8. peter

  Het gros van de Utrechters woont meer dan 250 meter van een bushalte, en als je 250 meter van huis naar de bus kunt lopen, kun je ook 250 meter van de bus naar het ziekenhuis lopen. Kortom: verstandige reactie van de gemeente op zeurklachten.
  En wat die parkeergarage betreft: die was hard nodig vanwege alle ziekenhuis bezoekende automobilisten die al rondrijdend de buurt terroriseren. Dat er voor die garage flink betaald moet worden, is logisch; parkeervoorzieningen in de stad zijn peperduur.

 9. Nico

  @ Gregor:

  https://www.duic.nl/algemeen/opstartproblemen-nieuwe-vervoerder-regiotaxi/

  Overigens speelt het probleem van slecht functionerende regiotaxi’s niet alleen in de Utrecht.

  Maar het belangrijkste punt is dat het om een (stads)ziekenhuis gaat en zo’n instelling moet gewoon goed bereikbaar zijn. Ook voor mensen die niet goed ter been zijn. Gemeente en ziekenhuisdirectie lijken dat te zijn vergeten.

 10. Berend

  Er zijn een paar reaguurders op DUIC die altijd lopen te neuzelen dat alle winkels en instellingen met de auto bereikbaar moet zijn, voor de zwakkeren in de samenlevingen. Overal parkeerplaatsen voor de deur. Dat is natuurlijk onzin, MITS een en ander goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Als een oudere dame, die slecht ter been is, na de bus uit te stappen nog eens 250 meter naar het ziekenhuis moet sjokken, dan is dat mijns inziens te ver. Dit ontmoedigt mensen enorm op met de bus naar het ziekenhuis te komen en maakt ouderen afhankelijk van een taxi of lift. Hier geef ik Rietje en Nico dus gelijk.

 11. B.v.d.B.

  Teleurgesteld in de reactie van de gemeente.
  Waarom niet een halte eerder(Adr. v Ostadelaan ,T.o.dekerk) de halte Diac.ziekenhuis. maken? Boomstraat uitlopen wegoversteken en je staat voor de ingang.Altijd beter dan de huidige situatie.
  Voordelen:- afstand korter.
  -geen moeilijk kruispunt over steken
  -1 min korter in de bus
  – geen kosten aan verbonden!!!

  ,

 12. Katja

  Dacht dat de gemeente zo voor openbaar vervoer was ?

 13. Kees

  Het is niet te geloven! Hoe durf je! Wat een gemeente! Alleen maar uitroeptekens voldoen, verbluft word je ervan. Dat er geen fietspad (-baan) bestaat, wel een rudimentair fietsrek (je moet je fiets als geblesseerd patient ook de stoep op sleuren) en een goed verborgen, vrij kleine stalling achterin, is al opvallend slecht voor een ziekenhuis. Maar dan nog eens een halte 250 meter van een ziekenhuis plannen, dat is echt door de mand vallen!

 14. j. de vries

  Niet zo zeuren, we kunnen altijd nog het ziekenhuis verplaatsen richting de dichtstbijzijnde halte?

 15. Sophia Berendsen

  Ziekenhuizen worden voornamelijk bezocht door zieke mensen die zo gauw mogelijk binnen willen zijn.
  Bushalte is te ver weg & ook met regiotaxi moet er nog ‘n groot stuk gelopen worden tot de entree van het ziekenhuis.
  Kortom,slecht bedacht, geen tekening gehouden met doelgroep.

 16. Alida

  Schande gemeente Utrecht, met je mooie politiek correcte praatjes over toegankelijkheid, Agenda 22, Participatie en meedoen naar vermogen en inclusieve stad. Ik snap het wel: met veel poeha is er een nieuw plein bij de Adriaen van Ostadelaan en verkeersplan opgeleverd, dus die bushalte bij het Diakonessenhuis lag eigenlijk in de weg. Kost natuurlijk teveel geld en prestige om dat weer terug te veranderen! Wethouders van Hooijdonck en Diepenveen leest u even mee? Jullie denken alleen maar aan mooie plannen en je eigen prestige en niet aan de burgers waar jullie naar moeten luisteren. Ga je heel diep schamen!

 17. Maria

  @berend
  Ik wens je een progressieve spierziekte of een hersenbloeding ofzo toe en dan kom je in een rolstoel terecht en dan wil ik je ook eens horen over de toegankelijkheid van ziekenhuizen, stations, winkels etc. En dan kijken of je geen reaguurder wordt! 😉

 18. Ted Danson

  Keurig Maria, van achter het computertje mensen de dood in wensen pleit echt voor je. We hebben veel te weinig dappere mensen als jij in deze wereld. Je ouders zullen trots zijn, en ik hoop dat je je kinderen ook opvoedt om zo te worden als jij.

 19. Kathy

  Als je afhankelijk bent van het OV …en slecht ter been….is dit een ramp.
  Heb het zelf ondervonden (ik ben slecht ter been)…met de nieuwe haltes.
  Dit heeft zeker weer iemand bij de gemeente achter een bureau bepaald !!!!
  Om een taxi te nemen zet ook geen zoden aan de dijk…heb geen geldboom in mijn tuin.

 20. Nico

  Graag netje houden met elkaar. Internet is te vaak een plaats waar mensen los op elkaar gaan. Komt de discussie niet ten goede.

  Voor de meelezen van dienst van de gemeente:
  Ik wil nog een keer een punt maken over de (on)bereikbaarheid van het Diakonessenhuis. Afgelopen vrijdag heb ik een buurvrouw met de auto naar de polikliniek van het Diakonessen gebracht. De dame heeft een serieuze ziekte en is niet al te fit. Als fietser (ik heb het voorrecht om al meer dan 30 jaar mijn woon-, werkverkeer met de fiets te kunnen doen) weet ik mij op de Ostadelaan regelmatig in het nauw gedrukt door de auto’s. Maar in de auto deed ik het notabene zelf ook bijna. Je wordt er als het ware toe gedwongen door de constructie van de weg.
  Komend van het stadion verdwijnt opeens het fietspad en via de verkeersdrempel spring je als het ware op de ruimte van de fietsers, die iets verderop nog meer in het nauw komen omdat de weg in een trechterhals verandert.
  Linksafslaan naar het ziekenhuis is helemaal een puzzel. Het is heel onduidelijk waar de weg is gebleven.
  Al met al wordt er wel heel veel aandacht van je gevraagd om de fietsers (vaak met smartphone voor hun neus!) en andere weggebruikers ruimte te geven.
  Anekdote: om de wachttijd te overbruggen een kop koffie drinken in het café aan het plein. Op het zebrapad moest ik rennen voor mijn leven. Een dame in een e-auto zag mij niet en ik hoorde haar niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).