Ook D66 Utrecht maakt wethouderskandidaten bekend: Eelco Eerenberg en Susanne Schilderman Ook D66 Utrecht maakt wethouderskandidaten bekend: Eelco Eerenberg en Susanne Schilderman

Ook D66 Utrecht maakt wethouderskandidaten bekend: Eelco Eerenberg en Susanne Schilderman

Ook D66 Utrecht maakt wethouderskandidaten bekend: Eelco Eerenberg en Susanne Schilderman
D66 Utrecht draagt huidig wethouder Eelco Eerenberg en raadslid Susanne Schilderman voor als kandidaten voor het wethouderschap. Daarmee is bijna het hele nieuwe wethoudersteam in Utrecht rond.

D66 Utrecht draagt huidig wethouder Eelco Eerenberg en raadslid Susanne Schilderman voor als kandidaten voor het wethouderschap. Daarmee is bijna het hele nieuwe wethoudersteam in Utrecht rond.

Woensdag kwam het bericht naar buiten dat GroenLinks, D66, PvdA, Student & Starter en de ChristenUnie een coalitieakkoord gaan sluiten nadat ze enkele weken onderhandeld hebben. Het akkoord wordt gepresenteerd op 1 juni. In aanloop daarnaartoe maken de partijen bekend wie zij voordragen als wethouder.

D66 wethouders

D66 Utrecht stelt nu haar twee wethouderskandidaten voor. Geïnteresseerden in het wethouderschap konden zich tot februari melden bij de wethoudersadviescommissie van D66. De raadsfractie heeft op basis van het advies van de commissie en gesprekken met de kandidaten besloten om Eelco Eerenberg en Susanne Schilderman voor te dragen voor het wethouderschap.

Eelco Eerenberg (1984) is sinds 2019 wethouder in Utrecht, nadat hij eerder wethouder en raadslid was in de gemeente Enschede. Eerenberg is sinds 2019 verantwoordelijk voor Volksgezondheid, Jeugd & Jeugdzorg, Stationsgebied, Milieu & Emissieloos vervoer en Vastgoed.

Susanne Schilderman (1992) is sinds 2015 gemeenteraadslid namens D66 Utrecht. Ze is als raadslid verantwoordelijk voor mobiliteit en financiën en was in 2021 tijdelijk fractievoorzitter. Ze werkt momenteel als belangenbehartiger bij Aedes, de koepel van woningcorporaties.

Wethouderswissel

Huidig wethouder Anke Klein, ook D66, was ook graag doorgegaan, maar haar werd een nieuwe termijn niet gegund. Klaas Verschuure, nu ook wethouder voor D66, maakte eerder zelf al bekend graag iets anders te gaan doen.

Eerder werd ook al duidelijk dat Lot van Hooijdonk en Linda Voortman door GroenLinks naar voren worden geschoven, PvdA gaat voor Dennis de Vries en Student en Starter voor Eva Oosters. Wie de wethouder voor ChristenUnie wordt, wellicht huidig wethouder Rachel Streefland, is nog niet duidelijk.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Gezellig vrouwen clubje houden we de diversietyd wel in de gaten

 2. Rutger

  Klein eruit en Schilderman erin? In het Maliebaan debakel heeft Schilderman niet een betrouwbare reputatie opgebouwd, dan beter Klein houden.

 3. Joop

  Enschede ???

 4. Utrechtvoorutrecht

  @Wim Klaagt u ook over het gebrek aan vrouwelijke reageerders hier? Of klaagt u over te veel mannelijke? De oplossing voor uw (naar OCD neigende) streven naar precies 50/50 kunt u oplossen door niet meer te posten.

 5. Koel Hoofd

  @Rutger
  Eens

  @Utrechtvoorutrecht
  Knap van je, dat je weet dat er gebrek aan vrouwelijke reageerders is op Duic.
  Wat zegt een naam nou tegenwoordig nog? Het geslacht is immers ook al discutabel geworden want dat gaat tegenwoordig over hoe iemand zich voelt of wat iemand wil zijn, niet meer om de genen.

 6. Utrechtvoorutrecht

  @KH Pfff, geldt dat dan ook niet voor de wethouders. Wat een armoe-reactie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).