Oproep voor snelfietsroute tussen Utrecht en Arnhem | De Utrechtse Internet Courant Oproep voor snelfietsroute tussen Utrecht en Arnhem | De Utrechtse Internet Courant

Oproep voor snelfietsroute tussen Utrecht en Arnhem

Oproep voor snelfietsroute tussen Utrecht en Arnhem
Archieffoto
Er zou een snelfietsroute moeten komen tussen Utrecht en Arnhem. Die oproep doet D66 in Gelderland. Met het pleidooi sluiten ze aan bij het plan voor een snelfietsroute tussen Utrecht en Wageningen.  

Er zou een snelfietsroute moeten komen tussen Utrecht en Arnhem. Die oproep doet D66 in Gelderland. Met het pleidooi sluiten ze aan bij het plan voor een snelfietsroute tussen Utrecht en Wageningen.  

Door het aanleggen van snelfietspaden ontstaan er volgens de politieke partij snelle en veilige trajecten voor fietsers. Dit zou reizigers weer stimuleren om vaker de fiets te pakken voor woon-werkverkeer.

In Utrecht werd al een eerder het besluit genomen om snelfietsroute aan te leggen tussen de Domstad en Wageningen. De route van dit innovatieve snelfietspad loopt door de provincie Utrecht langs de N225 tot aan de provinciegrens bij Wageningen.

Die route zou volgens D66 aan kunnen sluiten op het Nederrijnpad, tussen Wageningen en Arnhem. Zo ontstaat een doorlopende (provincie)grensoverschrijdende snelfietsroute.

Aantrekkelijk alternatief voor de auto

De politie partij wil dat de fiets een aantrekkelijk alternatief is voor de auto. Het Gelderse Statenlid Rita Braam – Van Valkengoed: “Wij juichen het initiatief van de provincie Utrecht voor het aanleggen van de snelfietsroute tussen Utrecht en Wageningen van harte toe. We sluiten ons er ook heel graag bij aan. Letterlijk, door de Utrechtse snelfietsroute te verbinden aan het Nederrijnpad, een al bestaande Gelderse snelfietsroute. Het Utrechtse snelfietspad eindigt aan de westzijde van Wageningen. Het Nederrijnpad start aan de oostzijde van Wageningen. Als we een klein stuk van maximaal vijf kilometer rondom Wageningen als snelfietsroute inrichten, verbinden we de twee aan elkaar. Zo ontstaat er een doorlopende snelfietsroute van Utrecht tot Arnhem, een traject van bijna 70 kilometer.”

12 Reacties

Reageren
 1. BramD

  Is dat nu wel duurzaam?
  Denk eens aan wat er aan natuur weg moet om zo’n pad mogelijk te maken.
  En dat dan voornamelijk om ruim baan te geven aan accu-fietsers?

 2. Katja

  Eén baan van de A12 afsluiten en reserveren voor fietsers, twee vliegen in één klap.
  Ontmoedigen autorijden (minder vervuiling) en aanmoedigen fietsen (0 vervuiling)

 3. Wim Vreeswijk

  D66 heeft in dit bericht met geen woord gerept over de klimaatverandering, of komt die er heimelijk niet….

 4. Luuk Upuuk

  Na 2 uur fietsen (met een Elobike!) lekker fris op je werk aankomen. En dan na een dag vol met stress relaxed weer 2 uur naar huis elobiken.

 5. isabelle

  Fantastisch! Mag er ook eentje naar Den Bosch toe?

 6. Chantal

  Hoi Luuk, wie zegt dat je helemaal tot Arnhem moet rijden..? Rij jij de A2 ook altijd af tot Maastricht?

 7. Harry

  Mag je daar met je opgevoerde (gechipte) batterij-fiets op? Eindelijk een beetje gas geven.

 8. wilma

  geweldig plan

 9. JdV

  Volgens mij ligt dat er al. Er rijden af en toe grote electrische dingen overheen, maar daartussen mogen wat mij betreft alle fietsers daar gebruik van maken. En voor waterfietsers hebben we nog een paar rivieren in de aanbieding

 10. Luuk Upuuk

  @Chantal; ik vermijd snelwegen als dat mogelijk is en zeker de A2, maar als dit artikel meldt: “De politie partij wil dat de fiets een aantrekkelijk alternatief is voor de auto. “, mag ik toch wel zo reageren?

 11. Yoshua

  Waarom iets bedenken wat al jaren bestaat.
  Rij naar Zeist, neem de Oude Arnhemseweg naar de Arnhemsebovenweg via Driebergen vervolg je de weg naar Doorn om vervolgens naar Leersum en via Amerongen en Elst in Rhenen via Wageningen de weg vervolgen naar Arnhem.
  Deze weg ligt er pas een paar eeuwen.

 12. cas

  @ Yoshua, ze asfalteren gewoon een extra stukje en claimen dat zij de route hebben voltooid…. Klinkt leuk, maar is natuurlijk onzin.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).