Partijvoorzitter PvdA Hans Spekman stapt later dit jaar op | De Utrechtse Internet Courant Partijvoorzitter PvdA Hans Spekman stapt later dit jaar op | De Utrechtse Internet Courant

Partijvoorzitter PvdA Hans Spekman stapt later dit jaar op

Partijvoorzitter PvdA Hans Spekman stapt later dit jaar op
Bron: Wikimedia/CC BY 2.0
De partijvoorzitter van de PvdA, Hans Spekman, stapt later dit jaar op. Dit heeft hij vrijdag bekend gemaakt. De Utrechter laat na de desastreus verlopen verkiezingen weten: “De uitslag is pijnlijk, de klap komt bij ons allen hard aan.”

De partijvoorzitter van de PvdA, Hans Spekman, stapt later dit jaar op. Dit heeft hij vrijdag bekend gemaakt. De Utrechter laat na de desastreus verlopen verkiezingen weten: “De uitslag is pijnlijk, de klap komt bij ons allen hard aan.”

De PvdA verloor bij de Tweede Kamerverkiezingen 29 zetels. Gisteravond kwam een deel van de partij in Amsterdam bijeen. “We deelden met elkaar de wens om de klap te verwerken én eensgezind te bouwen aan de toekomst. Met elkaar. Met ruimte voor de noodzakelijke vernieuwing en verandering. Maar ook door juist nu op een verantwoordelijke wijze te doen wat nodig is.”

Een van de maatregelen die de voormalige Utrechtse wethouder neemt is het uitschrijven van nieuwe verkiezingen voor de functie van partijvoorzitter. “De kandidaatstelling opent vóór de zomer, we organiseren een verkiezing in september om voorts een nieuwe voorzitter te bekrachtigen op een congres begin oktober. Op dat congres treed ik terug als jullie voorzitter.”

9 Reacties

Reageren
 1. Willem

  Halfbakken actie wederom van deze door de tijd ingehaalde man.
  Stap ff lekker nu op!

 2. Bertje

  Hans, solliciteer naar de functie van W van Schaik bij de FC, je hebt de club al eerder gered en kent de club als geen ander.

 3. Gerard vd Vecht

  Hans kan zich bij de Gemeenteraadsverkiezingen voor 2018 als lijsttrekker aanmelden en dan heeft hij ook meer tijd om het door zijn toedoen geredde FC Utrecht een bezoek te brengen .
  Hij moet niet op de 3e plek gaan staan want dan redt hij het niet.

 4. paul

  Jammer van een bewogen en oprechte man….zit alleen vastgeroest in al zijn idealen terwijl het 2017 is en de wereld overal is veranderd.

  Pvda heeft met name op het integratievlak teveel fouten gemaakt en is te lief geweest. Men had veel eerder op de rem moeten trappen en dit duidelijk moeten maken in de media. Nu zit men met de gebakken peren..

  Ik heb verleden jaar een partij bijeenkomst mee mogen maken….niemand had in de gaten of sterker….durfde er niet vooruit te komen dat de integratie grotendeels is mislukt. De Pvda is daar grotendeels verantwoordelijk voor met andere linkse partijen…

  Een voorbeeld van een grote fout is dat er ren kostte van kwaliteit toch veel allochtone in de Kamer moesten komen, met als schrikbeeld de afvalligen Kuzu en Ozturk….ongelofelijk dat dit soort populisten een kans hebben gekregen in de partij….nu krijgt de Pvda een mes in de rug in “hun” buurten.

  Zie de verloedering en verpaupering in wijken als Overvecht, Kanaleneiland en de buurten rond de Amsterdamsestraatweg en Lombok. Teveel allochtonen bij elkaar en sociaal arme mensen. Veel hebben op de PVV en Denk gestemd, dat zegt heel veel…..

  Nog meer allochtonen toe laten maakt een partij als Denk groter en groter….onder subsidiegeld van de Nederlandse Staat wordt een buitenlandse partij in de politiek gelaten. Een historische blunder….

  Oplossing voor de Pvda…..ga verder als Nieuwe Wegen…..een veel realistischere partij in deze tijd in een wereld die overal in de brand staat!

 5. Utrechter in LeidscheRijn.

  De PvdA moet zichzelf gewoon opheffen, de partij heeft zijn naam totaal misbruikt om de elite van zgn bestuurders een baan te verschaffen over de rug van de gewone arbeider.
  Het is over en uit, en dat is jullie van harte gegund.

 6. JdV

  4 verkiezingen op rij verloren onder zijn voorzitterschap. Nu snel het komendw half jaar op zoek naar een mooi baantje waar hij kan blijven vreten uit de staatsruif. Voorzitter onderzoekscommissie van iets, burgemeester, commisaris van de koning of een ander fijn jobje voor 20 uur per week en 150k per jaar. Geen medelijden met Hans hoor, die zit vuistdiep in zoveel netwerken dat er vast wel een baantje bij een zwaar gesubsidieerde stichting of in de zorg of in het onderwijs voor hem gevonden gaat worden.
  Want laten we eerlijk zijn. In het bedrijfsleven maakt deze overjarige hippie uiteraard 0, 0 % kans.

 7. LR

  Als ik Hans Spekman zie krijg ik altijd het gevoel dat deze man uit de hippietijd stamt en nooit is meegegaan met de tijd. Hij ziet er ook altijd zo verkreukeld en sjofel uit, niet iemand die representatief is voor Nederland. Heeft die man wel een pak? Bovendien heb ik hem ooit over een kwestie geschreven die de allerarmsten uit de samenleving steeds dieper in de put duwen, maar van hem c.q. van de PvdA nooit een antwoord ontvangen. In tegestelling tot anderen. Het is tijd om te gaan Hans. Daag.

 8. Geenstijl@Utrecht

  Dag PvdAlleen voor zichzelf, PvdAchterkamertjes politiek, enzovoort, want bij deze club houd het niet op met toevoegingen.

 9. Jelle

  Hij mag terugkomen als wethouder na de volgende gemeentraadsverkiezingen. Ben geen PvdA’er, maar wat hij in Utrecht voor elkaar heeft gekregen op het gebied van daklozenoverlast is redelk indrukwekkend.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).