Pepijn Zwanenberg en Julia Kleinrensink willen lijsttrekker van GroenLinks in Utrecht worden Pepijn Zwanenberg en Julia Kleinrensink willen lijsttrekker van GroenLinks in Utrecht worden

Pepijn Zwanenberg en Julia Kleinrensink willen lijsttrekker van GroenLinks in Utrecht worden

Pepijn Zwanenberg en Julia Kleinrensink willen lijsttrekker van GroenLinks in Utrecht worden
Pepijn Zwanenberg en Julia Kleinrensink hebben zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks in Utrecht. Momenteel vervult Heleen de Boer deze functie en dat zal zij blijven doen tot de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Pepijn Zwanenberg en Julia Kleinrensink hebben zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks in Utrecht. Momenteel vervult Heleen de Boer deze functie en dat zal zij blijven doen tot de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Zwanenberg zit 15 jaar in de Utrechtse gemeenteraad en noemt dat een eer. “Maar mijn ambitie reikt verder. Ik ben nog steeds enorm gedreven om zaken te veranderen.”

Kleinrensink zit sinds de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in de Utrechtse raad. “De gemeenteraad is een plek waar je het verschil kan maken. Ik geloof in politiek die gaat over de inhoud, vanuit vertrouwen en samenwerking.”

Wonen en corona

Meer betaalbare woningen in de stad en de schade die is ontstaan door corona verhelpen zijn belangrijke speerpunten voor beide kandidaten. “Corona trof iedereen, maar de een wel harder dan de ander. […] Onderwijsachterstanden zijn opgelopen. Werk is voor veel mensen niet meer vanzelfsprekend. De komende periode staan we voor de uitdaging om te zorgen dat deze tweedeling kleiner wordt”, aldus Kleinrensink.

Zwanenberg zegt dat de gemeente de maximale regie moet pakken op de woningmarkt. “Om een stad voor iedereen te blijven, moeten we zorgen voor veel meer betaalbare woningen. […] Utrecht is niet van investeerders en huisjesmelkers, maar van haar inwoners.”

Stemmen

Afgelopen maandag was de laatste dag dat mensen zich kandidaat konden stellen voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks in Utrecht. Of er ook mensen van buiten de fractie hebben gesolliciteerd wordt 16 juni bekendgemaakt. Dan worden alle kandidaten gepresenteerd aan de leden van GroenLinks, die daarna tot 6 juli de tijd hebben om hun stem uit te brengen op hun voorkeurskandidaat.

7 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Ik hoop dat de heer wint. Een volksvertegenwoordiger met blauwe baard en Bassie en Adriaan broek is exact wat deze stad verdient.

 2. [email protected] 🤫

  Pepijn is een aardige jonge hoor,maar dat debacle in kanaaleiland,toen hij niet bereikbaar was voor de bewoners.
  Julia is een frisse meid die vol energie zit,dat heeft GroenLinks nodig in deze stad.

 3. Kees

  @GS Utrecht. Deze stad heeft helemaal geen GroenLinks nodig.

 4. Realistisch

  15 jaar in de gemeenteraad heeft bij mijn weten nou niets spectaculairs opgeleverd van pepijn kleurenfestijn.
  Tijd voor inderdaad een nieuwe frisse stuur rouw aan het roer van GroenLinks.

 5. Alain

  @Geenstijl die zal je even moeten toelichten, niet iedereen weet alle ins&outs van de gemeentepolitiek (ik heb bvb. geen idee).

  In Utrecht stemmen veel inwoners GroenLinks omdat de partijpunten het dichtste bij hun staat, dus heel veel verschil zal de lijsttrekker niet maken. Wat ik wel ten faveure van Zwanenberg vindt is dat hij al vaker heeft laten zien niet aan de leiband van de partij te lopen en lekker eigenzinnige keuzes te maken.

  Ik wens beide veel succes.

 6. Theo

  @Alain: “Wat ik wel ten faveure van Zwanenberg vindt is dat hij al vaker heeft laten zien niet aan de leiband van de partij te lopen en lekker eigenzinnige keuzes te maken.”

  Dat zou voor mij juist een reden zijn om absoluut GEEN vertrouwen in een gemeenteraadslid te hebben. Ik verwacht dat een politicus uitermate voorspelbaar is in zijn standpunten en handelen, niet dat hij daar op eigen initiatief van gaat afwijken op het moment dat hem dat uitkomt.

  Zwanenberg is als gemeenteraadslid verantwoordelijk voor het dossier ‘wonen’. Ik hoop niet dat de totaal verziekte woningmarkt in Utrecht mede het gevolg is van die ‘lekker eigenzinnige keuzes’?

 7. Kadoendra

  @Scherpschutter

  Een persoon slechts beoordelen op zijn uiterlijk komt een beetje dom over.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).