Pepijn Zwanenberg voert actie voor hogere plek op lijst GroenLinks | De Utrechtse Internet Courant Pepijn Zwanenberg voert actie voor hogere plek op lijst GroenLinks | De Utrechtse Internet Courant

Pepijn Zwanenberg voert actie voor hogere plek op lijst GroenLinks

Pepijn Zwanenberg voert actie voor hogere plek op lijst GroenLinks
Pepijn Zwanenberg. Foto: DUIC
GroenLinks-raadslid Pepijn Zwanenberg is teleurgesteld over zijn plek op de conceptkandidatenlijst. Hij is op de negende plek geëindigd in de lijst voor de raadsverkiezingen in 2018. Hij voert nu actie op Facebook om alsnog in de top vijf te eindigen.

GroenLinks-raadslid Pepijn Zwanenberg is teleurgesteld over zijn plek op de conceptkandidatenlijst. Hij is op de negende plek geëindigd in de lijst voor de raadsverkiezingen in 2018. Hij voert nu actie op Facebook om alsnog in de top vijf te eindigen.

Van 28 augustus tot en met 17 september kunnen GroenLinks-leden nog hun stem uitbrengen op de conceptlijst tijdens een ledenreferendum. Zwanenberg zag de negende plek niet aankomen. “Ik had wel een hogere plek verwacht.” Zwanenberg, raadslid voor GroenLinks sinds 2006, houdt zich onder andere bezig met sociale woningbouw, monumenten en stedelijk groen. Ook was hij initiatiefnemer van het eerste permanente Regenboogzebrapad ter wereld en het Roze Stembusakkoord. Op Facebook is hij nu een campagne gestart om meer stemmen te werven tijdens het referendum.

Steun

“Het helpt al als de pagina wordt geliket en gedeeld. Alleen GroenLinks leden mogen uiteindelijk stemmen, maar mensen van andere partijen hebben de pagina ook gedeeld. Dat laat toch wel zien dat ook zij vinden dat ik een plek in de raad verdien.” Zwanenberg gaat ervan uit dat het allemaal goed komt. “De garanties zijn er natuurlijk niet, maar ik heb twee keer eerder ook al voorkeursstemmen gehad en er worden veel steunbetuigingen op de pagina geschreven. Al dacht ik wel heel even; o ja. Ik zou natuurlijk ook ineens lager kunnen eindigen, maar daar ga ik niet van uit.”

Proces

De lijst wordt opgesteld door de kandidatencommissie. Kandidaten konden zich aanmelden voor een plek in de raad. In totaal kreeg de commissie 55 brieven binnen, waarna iedereen werd uitgenodigd voor een gesprek. Na de eerste ronde is er met 28 mensen een gesprek gevoerd. Vervolgens is de lijst samengesteld.

13 Reacties

Reageren
 1. stefan

  Yep, hij moet op nummer 1!

 2. Lombokker

  Ik vind deze meneer uiterst representatief voor Groen Links. Maak hem maar lijsttrekker.

 3. Wim B.

  Een goeie kapper doet wonderen in dit geval denk ik.

 4. Yo

  Arrogante man. Je kan je ook neerleggen bij het waarschijnlijk terechte besluit van zijn partij. Daarnaast hoor ik nooit iets zinnigs van de man inzake de betreffende dossiers. Het is enorm droevig gesteld met de sociale woningbouw in Uuutje en ik heb nog nooit een zinnig woord gehoord over hoe die ellende aan te pakken. Het regenboogzebrapad doet niks aan echte homoacceptatie, het geeft alleen de schijn van. GL is beter af zonder Pepijn.

 5. Martin Utrecht

  Hij verdient inderdaad een hogere plek. Pepijn is een goed raadslid. Hij heeft ook veel bekendheid, dus ik denk dat het ook een stemmentrekker is. Hij heeft de lijsttrekkersverkiezing niet gewonnen, dus hij komt niet op 1. Maar ik vind dat hij op 2 hoort.

 6. Mohamed van Kanaleneiland

  Beste Pepijn, au dat doet pijn, maar er zijn mensen niet vergeten wat je destijds op kanaleneiland voor een stunt uithaalde met jou belofte aan de mensen ivm slopen van de woningen, en dat je daarna niet meer bereikbaar was voor al die teleurgestelde mensen, weet je dat nog beste Pepijn.

 7. Ester

  Alweer 11 jaar in de Raad? Dan is het misschien wel tijd voor nieuw bloed. Te lang op het pluche is nooit goed.

 8. Mia Amram

  Beste Pepijn. Van mij mag je. Maar ik denk dat jouw partij zo onderhand een rekening gaat krijgen van de zelfstandige winkeliers in de binnenstad van Utrecht. Een rekening voor het verlies van omzet als gevolg van vooral het Groen Links beleid t.a.v. de autobereikbaarheid van de binnenstad. Dit, samen met de eindeloze verbouwingen, kost ons nl. vooral ontzettend veel geld.
  Pepijn, dat het autoverkeer terug gedrongen moet worden is natuurlijk helemaal prima. Maar niet op jullie manier, alleen maar autopesten zonder leuke creatieve handige alternatieven voor onze klanten.

 9. cas

  @ martin utrecht, dat is dus precies wat er fout gaat… hij heeft bekendheid, is stemmentrekker… jammer dat het verder vaak incapabele mensen zijn om iets te besturen…

 10. Yo

  @ Cas

  Hoezo gaar het mis?

  Pepijn is in die 11 jaar met geen één zinnig voorstel gekomen. Zijn speerpunt, sociale woningbouw, is een SOCIAAL DRAMA. En dat voor een sociale partij nota bene.

  Het zebrapad werkt averechts en werpt een schijn op van homeacceptatie, terwijl er juist achter de schermen nog hard voor homeacceptatie gevochten moet worden.

  Daarnaast heeft de partij, dat is pas echt democratisch (dat is bij de PVV ver te zoeken bijvoorbeeld) gewoon keurig sollicitaties gevoerd met alle kandidaten. Lang in de raad zitten of een bekende partijprominent zijn doet dus geen wonderen voor je, en terecht, politiek gaat om inhoud. Kennelijk hebben andere kandidaten bewezen een hogere plek te verdienen. Punt. Daarnaast, is het erg om op 9 te staan? Voorkeurstemmen behoor je te verdienen op basis van je eigen inhoud, dan doet de plek op de lijst er dus niet toe. Kennelijk heeft Pepijn weinig vertrouwen in eigen kunnen. Zou Pepijn echt gewaardeerd worden voor zijn kunnen, dan zou hij vanzelf wel gekozen worden op basis van voorkeursstemmen.

 11. Ben

  Ik ben ook teleurgesteld in groen links. Eerst even de moeilijke onderwerpen aanpakken die de toekomst van ons landje bepalen. Niet lullen, maar poetsen.

 12. Jan scherjon

  Dat jochie zo groen als gras !?

 13. Mikel

  Haha gelukkig zeggen nu meer mensen wat ik ook al tijden zeg. Hoop geblaat maar weinig wol. Alleen maar publieke reclame maken met onzinnige voorstellen of uitvoeringen daarvan. Komen er echt belangrijke dingen voor de stad Utrecht dan geeft deze meneer niet thuis. Terecht dat hij lager staat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).