Politiek verbaasd over bezoek van burgemeester Dijksma aan Vuelta-organisatie in Spanje Politiek verbaasd over bezoek van burgemeester Dijksma aan Vuelta-organisatie in Spanje

Politiek verbaasd over bezoek van burgemeester Dijksma aan Vuelta-organisatie in Spanje

Politiek verbaasd over bezoek van burgemeester Dijksma aan Vuelta-organisatie in Spanje
Archieffoto Sharon Dijksma
Een aantal Utrechtse politieke partijen is verbaasd over het werkbezoek dat burgemeester Dijksma onlangs bracht aan de Vuelta in Spanje. Het uitstellen van de Utrechtse start van de wielerronde zou volgens de fracties namelijk al extra kosten met zich mee hebben gebracht. De partijen vragen het college nu om opheldering.

Een aantal Utrechtse politieke partijen is verbaasd over het werkbezoek dat burgemeester Dijksma onlangs bracht aan de Vuelta in Spanje. Het uitstellen van de Utrechtse start van de wielerronde zou volgens de fracties namelijk al extra kosten met zich mee hebben gebracht. De partijen vragen het college nu om opheldering.

De start van de Spaanse wielerronde zou eigenlijk vorig jaar in Utrecht plaatsvinden, maar wegens de pandemie is dit twee jaar uitgesteld. “Dit bracht wel extra kosten met zich mee, die werden gedragen door zowel overheden als ondernemers”, stellen Bert van Steeg van het CDA, Tim Schipper van de SP en Maarten van Heuven van de Partij voor de Dieren.

De politici zeggen dan ook ‘met verbazing kennis genomen te hebben’ dat de burgemeester vorige week met een vliegtuig naar het Spaanse Alicante is gevlogen om de relaties met de Vuelta-organisatie te onderhouden.

Tekst loopt door onder bericht

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sharon Dijksma (@sharon_dijksma)


Toegevoegde waarde

Zo willen de fracties weten wat de toegevoegde waarde is van de reis. “Is het feit dat de start van de Vuelta tweemaal is toegekend aan de stad Utrecht niet een teken van uitstekende relaties tussen de Vuelta-organisatie en de stad Utrecht?” Ook zijn de politici benieuwd of er is overwogen om digitaal een ‘bezoek’ te brengen aan de organisatie achter de Spaanse wielerronde.

Tot slot willen de partijen weten welke concrete resultaten de reis heeft opgeleverd. “Op welke manier draagt deze reis bij aan de doelstelling om de start van de Vuelta een feest te laten zijn voor alle inwoners van Utrecht?”

21 Reacties

Reageren
 1. Leon

  Ja, stel je voor dat je je voorbereid op een evenement dat is binnengehaald voordat jij burgemeester was.

 2. Lexus

  De burgemeester heeft er in ieder geval voor gezorgd geen kou te vatten, want de temperatuur is inmiddels in Spanje tot onder de veertig graden gezakt. Maar wat moet ik hier verder van zeggen? Het is toch volkomen logisch dat de Ronde van Spanje in Utrecht begint. We hebben hier zulke goede relaties met Sinterklaas.

 3. W.

  “Zo willen de fracties weten wat de toegevoegde waarde is van de reis. “Is het feit dat de start van de Vuelta tweemaal is toegekend aan de stad Utrecht niet een teken van uitstekende relaties tussen de Vuelta-organisatie en de stad Utrecht?””

  Deze mensen sturen hun beste vrienden op hun verjaardag zeker ook alleen een kaartje ipv even langs te gaan.

 4. Wies

  Gemeenten moet zich weer bezig gaan houden met hun kerntaken, dan zal blijken dat er genoeg geld is en dat de gemeentelijke belastingen niet steeds omhoog hoeven. Er ligt nog genoeg afval op straat, er zijn nog genoeg kinderen voor wie er geen jeugdhulp is, er zijn nog genoeg mensen die geen woning hebben in Utrecht.

  Dit geldt overigens ook voor provincies die vaak ook nog eens erg rijk zijn.

 5. Sinterklaas

  Wat is de toegevoegde waarde?
  Datwillen de belastingbetalers ook wel weten

 6. Scherpschutter

  Uitstekend. Mevrouw Dijksma heeft hier inderdaad wat uit te leggen. Graag ook toelichting over hoe mevrouw Dijksma dit verenigbaar vindt met de regelmatig door haar gedebiteerde duurzaamheidsambities.

 7. Lombokker

  Wat een kleingeestig gezeur. Onze burgemeester vliegt met 2 of 3 ambtenaren vanaf Eindhoven naar Valencia. Gewoon met een chartervlucht á € 200 p.p.; verblijfskosten neemt de Vuelta voor zijn rekening. Poeh hee.

  Ik zou liever zien dat ze zich druk maken over de vele miljoenenprojecten die hier in Utrecht regelmatig de mist ingaan, maar dat is kennelijk te ingewikkeld voor deze raadsleden. Gelukkig mogen we volgend jaar weer nieuwe kiezen.

 8. Wim

  Mijn hemel, waar gaat dit over zeg. De dorpspolitiek in een notendop.

 9. Koel Hoofd

  Hebben die raadsleden niets beters te doen in plaats van de jaloerse pissant uithangen over iets wat haar voorganger heeft geregeld?
  Bijvoorbeeld een fatsoenlijk verkiezingsprogramma schrijven?

 10. Realist

  Symboolpolitiek. Verantwoording zou er altijd moeten zijn als belastinggeld wordt uitgegeven. Niet alleen als het om peanuts zoals dit gaat.

 11. Paul

  Gezeur om niets. Hoofdzaken en bijzaken onderscheiden, beste gemeenteraadsleden.

 12. Willem

  Hier hebben we een hele mooie uitdrukking voor: “spijkers op laag water zoeken”. CDA en SP, ga vragen stellen over echt belangrijke zaken.

 13. Herman

  Secundaire arbeidsvoorwaarde die bij de functie van burgermeester hoort.
  Niet zo zeuren en goedkoop willen scoren. Er zijn andere zaken die meer aandacht behoeven en die benoemd mogen worden.

 14. Piet

  Tjonge wat een gezeur van een aantal jaloerse raadsleden. Dit is gewoon werk en dit soort contacten onderhouden is gewoon werk. Ze zal daar vast lekker hebben gegeten maar is wel de hele dag bezig met anderen en het promoten van Utrecht. Wat het nut daarvan is…..als je het je afvraagt ben je de vraag niet waard.

 15. RABE

  Ik steun Lombokker. Luid en duidelijk.

 16. Hans

  Scherpschutter en Lombokker hebben allebei gelijk!
  Want dat kan namelijk: twee tegengestelde meningen die naast – en met elkaar bestaansrecht hebben.
  Wat is de wereld toch een wonderbaarlijke plek. Je gaat het zien als je het doorkrijgt (vrij naar Johan Cruijff).

 17. Eef

  Ik gun het haar en haar collega’s van harte! Dit zijn juist ze leuke onderdelen van de functie. Als je daarover nu ook nog uitleg moet gaan geven aan die in mijn ogen zeurderige raadsleden. Echt niet te geloven dit.
  In het bedrijfsleven doen we dit ook. Dit zijn de krenten in de pap. Als je alleen maar mag vergaderen en lintjes mag doorknippen als burgemeester, word je niet heel blij. Hoe vaak vliegt de burgemeester jaarlijks voor werk naar het buitenland? Ik denk op 1 hand te tellen.

 18. Bill

  Is Utrecht een dorp??? Die zeurende raadsleden gedragen zich in elk geval wel als dorpse lui. Ga binnen die partijen eens aan de gang met grootstedelijke problemen in plaats van dit gezever, er moet een stad met 350.000 mensen worden bestuurd, daar zijn wel grotere problemen dan van dit tripje een punt te maken.

  En Dijksma, ga zo door, dit zijn nou eenmaal de taken die bij het burgermoederschap horen.

 19. peter R.

  Tjonge, de burgemeester neemt voor haar werk, ter voorbereiding op een groot evenement, een keer het vliegtuig naar een stad waarbij sommige heikneuters alleen aan door palmen omzoomde zandstranden en bloemvazen vol sangria denken. Wat een ongelooflijk kleinzielige deugvingerpolitiek weer.

 20. Paul

  Tjonge, wat een geneuzel ! Hou je bezig mer werkelijke relevante zaken politiek

 21. Gatochwielrennen

  Wat heeft Spanje nu met sinterklaas te maken? Hij komt uit het bizantijnserijk het huidige Turkije. Maar dat zal wel niet lekker gebekt hebben in het liedje. Verder wat heeft de rondje van Spanje te maken met Nederland. Als we nu eens een ronde van Nederland in elkaar zetten. Lekker plat met hooguit 1 cat1 heuvel erin die we een berg noemen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).