Provinciale Staten willen referendum over ‘superprovincie’ | De Utrechtse Internet Courant Provinciale Staten willen referendum over ‘superprovincie’ | De Utrechtse Internet Courant

Provinciale Staten willen referendum over ‘superprovincie’

Provinciale Staten willen referendum over ‘superprovincie’
Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken is voorstander van de superprovincie. Illustratie DUIC

Een meerderheid van Provinciale Staten van Utrecht is voor een referendum over de vorming van een superprovincie bestaande uit Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Dat bleek maandagavond tijdens de Statenvergadering.

Een initiatief van het CDA werd gesteund door VVD, SP, PvdD, 50Plus en PVV. Die partijen vormen samen een ruime meerderheid. Dat betekent dat de provincie Utrecht een referendum over de plannen gaat voorbereiden.Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken komt dinsdag met het Utrechtse provinciebestuur praten over de wens van het kabinet dat de megaprovincie al in 2015 een feit is.Plasterk raadde een volksraadpleging over dit onderwerp zeer af, maar de provincie Utrecht zegt nog geen goede argumenten voor provinciaal samengaan te hebben gehoord.

De provincie wil van de minister ook een totaalvisie op de vorming van landsdelen horen. Sommige Utrechtse politici vrezen dat het herindelingsproces, dat zij ‘bestuurlijke verrommeling’ noemen, na 2015 stil komt te liggen..

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).