‘Provincie zet stap in goede richting voor verdieping Noordelijke Randweg Utrecht’ - De Utrechtse Internet Courant ‘Provincie zet stap in goede richting voor verdieping Noordelijke Randweg Utrecht’ - De Utrechtse Internet Courant

‘Provincie zet stap in goede richting voor verdieping Noordelijke Randweg Utrecht’

‘Provincie zet stap in goede richting voor verdieping Noordelijke Randweg Utrecht’
Artist impression NRU
Provinciale Staten heeft maandag toegezegd negen miljoen euro extra vrij te maken voor de aanleg van drie verdiepte rotondes van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). Eerder maakte de gemeente Utrecht al negentien miljoen euro vrij en nu moet ook de minister nog geld bijleggen.

Provinciale Staten heeft maandag toegezegd negen miljoen euro extra vrij te maken voor de aanleg van drie verdiepte rotondes van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). Eerder maakte de gemeente Utrecht al negentien miljoen euro vrij en nu moet ook de minister nog geld bijleggen.

De GroenLinks-fractie van de Provinciale Staten wil, als het nodig is, bovendien dat de provincie een hogere bijdrage levert. Het bestaande budget van 180 miljoen euro van het Rijk, provincie en gemeente is genoeg voor één verdiept kruispunt en twee fly-overs. GroenLinks is net als de gemeente Utrecht van mening dat twee fly-overs vlak naast het dichtbevolkte Overvecht onwenselijk zijn.

Statenlid Huib van Essen: “We moeten nu doorpakken. De NRU geeft al jaren overlast voor inwoners van het Utrechtse Overvecht. Vooral de rotondes zorgen voor veel geluidshinder, luchtvervuiling en verkeersproblemen. Door deze rotondes te vervangen door drie verdiepte ongelijkvloerse kruisingen wordt de leefbaarheid sterk verbeterd en de impact op het landschap aanzienlijk verminderd.”

GroenLinks is blij dat Provinciale Staten een stap in de goede richting doet, maar wil indien nodig ook nog verder gaan. GroenLinks hoopt dat D66 en VVD indien nodig ook bereid zijn meer bij te dragen dan hun huidige voorstel van negen miljoen. Van Essen: “Een echt goede oplossing voor de NRU is weer een stapje dichterbij gekomen. Ik hoop dat het Rijk nu ook bereid is om extra geld beschikbaar te stellen voor een mooiere en vooral gezondere Noordelijke Randweg Utrecht.”

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Voornaamste is een verbeterde doorgang en sneller traject. Of dat boven – of ondergrondse rotondes inhoud is niet van belang.

 2. Piet

  @JdV uiteraard is dat voor de omwonende van belang dat het geluidsoverlast kan beperken en dat gaat alleen maar in dit geval met een ondergrondse rotonde. een verbeterde doorstroom heeft alleen een effect op het sluipverkeer maar al het andere overlast verdwijnt (gedeeltelijk) met een ondergrondse doorstroom.

 3. Graagzelfs

  @JdV Natuurlijk is dat wel van belang. Ik neem aan dat u niet in de buurt woont. U vergeet de geluidsoverlast, het fijnstof, de horizonvervuiling, de onveilige situatie als gevolg van de aanleg van tunnels zeker maar voor het gemak?

 4. Cor Nelis

  Weer een knap stukje symboolpolitiek van Groen Links. Net als de milieuzone in de binnenstad! Wat zijn we daar mee opgeschoten? Helemaal niks….

 5. Katja

  Het blijft mobiliteitswaanzin.

 6. JdV

  @graagzelfs. Klopt helemaal. Ik woon daar niet en heb er dus ook geen belang bij. Ik heb uitsluitend belang bij een kortere reistijd en minder files. In een wijk als Overvecht praten over horizonvervuiling is een lachertje, als je daar gevoelig voor bent kun je het beste beginnen met het slopen van alle afgrijselijke 10-hoog flats aldaar. En begrijp ik uit uw schrijven dat de aanleg van tunnels een onveilige situatie creëert? Dan raad ik u aan te kiezen voor de fly-overs 🙂

 7. cas

  Komen er nu ook meer plaatsen om de weg te kruisen?

 8. Bill

  @ JdV: Zeker wel van belang. Naast de geluidsoverlast is er de directe aansluiting richting het Noorderpark, essentieel voor de recreatieve functie van het gebied.

  Tevens is het bijkomend voordeel dat er door zonder geluidsoverlast veel meer gebieden in aanmerking komen voor inbreiding/verdichting van de wijk om de woningnood in onze stad op te vangen.

  Gemeente en provincie, laat maar eens zien of jullie professionals zijn en écht kunnen lobbyen in Den Haag en die verdieping van de ring erdoor krijgen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).