PvdA maakt zich zorgen over bezuinigingen op thuishulpen | De Utrechtse Internet Courant PvdA maakt zich zorgen over bezuinigingen op thuishulpen | De Utrechtse Internet Courant

PvdA maakt zich zorgen over bezuinigingen op thuishulpen

PvdA maakt zich zorgen over bezuinigingen op thuishulpen

Door bezuinigingen bij gemeenten zullen volgend jaar meer dan 10.000 thuishulpen op straat komen te staan. Hiervoor waarschuwde BNT, de koepel van werknemers in de thuiszorg, deze week in een uitzending van de NOS.

Volgens de BNT zullen veel van deze thuishulpen ervoor kiezen om, tegen minder loon en zonder pensioenopbouw, aan de slag te gaan als alfahulp. De PvdA Utrecht laat weten zich ernstig zorgen te maken over deze ontwikkelingen.

Bouchra Dibi gaat vragen stellen aan het college over wat de bezuinigingen betekenen voor Utrecht. Het PvdA-gemeenteraadslid wil onder meer weten wat het college gaat doen om de ongewenste effecten voor bewoners die zorg nodig hebben en werknemers die straks wellicht ontslagen worden, tegen te gaan.

Kleinschalige zorg

“Wij staan voor kleinschalige zorg in de buurt met een klein, maar vast team aan zorgverleners,” aldus  Dibi. “Daarnaast maakt de PvdA Utrecht zich sterk voor duurzame banen die zorgen voor bestaanszekerheid, waarbij werknemers rechten bij opbouwen. De ontwikkeling die BNT schetst, gaat in tegen deze principes.”

5 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Goh en dat voor een partij die juist door hun beleid alles kapot heeft gemaakt in de loop van jaren, het kon niet op met subsidies voor onrendabele die zielig waren.
  Het triest vind ik het voor mensen die zich echt jarenlang kapot hebben gewerkt, die zijn gewoon slachtoffer door politiek wanbeleid.
  Maar Dibi moet haar achterban natuurlijk weer paaien en proberen om de kiezers weer terug te winnen voor een uitgerangeerde PvdA.

 2. Henk Peters

  De P v.d. A(sociale) is er toch verantwoordelijk voor dat het vreselijke plan van de onmenselijke en gewetenloze van Rhijn is doorgevoerd. Ouderen kunnen beter in een vliegtuig zitten dat wordt neergeschoten dan krijgen ze nog aandacht, nu moeten ze langzaam in eenzaamnheid kreperen door die gluipers van een regering, die alleen maar aan hun eigen positie denken.

 3. [email protected]

  De PvdA&CDA zijn verantwoordelijk voor een hoop ellende in dit land doormiddel van een foute politieke koers.
  En de VVD zal ook geen oplossing zijn, net zomin als D66 van Arogander pechshit.

 4. Wilma

  De PvdA en het CDA zijn samen verantwoordelijk voor deze leuke bezuinigingen. De VVD is altijd al tegen de lagere klasse geweest dus daar hoeven de mensen niets van te verwachten. En Pechtold? De naam zegt het al, PECH. Ik hou mijn hart vast voor de gevolgen, mensen moeten langer thuis blijven wonen terwijl de hulp minder wordt. Dus, de mensen kunnen kreperen

 5. Kees

  Bouchra Dibi, jij bent toch nog steeds voorstander van aanbesteden in de zorg, nu je ziet wt er van komt. uitgekeed is de zorg, mede dankzij jou PvdA.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).