PvdA meest actieve partij in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant PvdA meest actieve partij in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

PvdA meest actieve partij in Utrecht

PvdA meest actieve partij in Utrecht

De PvdA was de afgelopen twee jaar de meest actieve politieke partij in Utrecht. Dat blijkt uit de mailinglijst van politieke activiteiten die de journalist Marc van Rossum du Chattel bijhoudt. De afgelopen twee jaar heeft de PvdA, inclusief de Jonge Socialisten, 31 keer een debat of een andere politieke activiteit georganiseerd. De partij herovert de eerste plaatst die ze twee jaar geleden moesten afstaan aan GroenLinks. De sociaal-democraten worden op de voet gevolgd door D66 en de VVD die allebei de afgelopen twee jaar 30 activiteiten hebben georganiseerd.

Twee jaar geleden was GroenLinks nog de meest actieve partij in Utrecht. Nu staat de partij echter op een vijfde plaats met 22 activiteiten. Snelste steiger is het CDA dat twee jaar geleden slechts vier keer iets organiseerde maar nu op een vierde plaats staat met 24 activiteiten. Hekkensluiter is het, inmiddels sterk gekrompen Leefbaar Utrecht, dat de afgelopen twee jaar slechts één keer een politieke activiteit organiseerde. Studentenvereniging SIB verdient een eervolle vermelding. In de stand staan alleen politieke partijen, maar SIB zou op een zeer verdienstelijke vierde plaats komen als ze mee mochten strijden. SIB organiseerde namelijk de afgelopen twee jaar maar liefst zevenentwintig bijeenkomsten met een politiek onderwerp.

De Mailinglijst Politieke Activiteiten in Utrecht houdt geïnteresseerde Utrechters op de hoogte van alle politieke gebeurtenissen buiten de gemeenteraad. Elke twee jaar wordt een ranglijst opgesteld van het aantal activiteiten die de partijen hebben ontplooit.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).