Raadslid David Bosch stapt uit de PVV en gaat verder met nieuwe partij UtrechtNu! Raadslid David Bosch stapt uit de PVV en gaat verder met nieuwe partij UtrechtNu!

Raadslid David Bosch stapt uit de PVV en gaat verder met nieuwe partij UtrechtNu!

Raadslid David Bosch stapt uit de PVV en gaat verder met nieuwe partij UtrechtNu!
David Bosch aan het woord tijdens een bijeenkomst in het Stadhuis in Utrecht. Archieffoto
Het Utrechtse gemeenteraadslid David Bosch heeft samen met drie Statenleden besloten om een eigen partij op te richten en verder te gaan onder de naam UtrechtNu!. David Bosch zat in de gemeenteraad voor de PVV. Michiel Fiscalini en Stefan Berlijn zaten in de Provinciale Staten voor JA21 en Sjors Nagtegaal voor de PVV. Door de overstap van Bosch is de PVV niet meer vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Utrecht.

Het Utrechtse gemeenteraadslid David Bosch heeft samen met drie Statenleden besloten om een eigen partij op te richten en verder te gaan onder de naam UtrechtNu!. David Bosch zat in de gemeenteraad voor de PVV. Michiel Fiscalini en Stefan Berlijn zaten in de Provinciale Staten voor JA21 en Sjors Nagtegaal voor de PVV. Door de overstap van Bosch is de PVV niet meer vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Utrecht.

De vier politici laten in een gezamenlijke verklaring weten: “Wij streven ernaar om niet langer onder het juk van de landelijke politiek te werken en ons te focussen op Utrecht en de Utrechters.”

De nieuwe partij heeft ook de website gelanceerd, met vier kernprincipes – keuzevrijheid, verantwoordelijkheid, rechtvaardigheid en gemeenschapszin – en een aantal standpunten voor de gemeentepolitiek. Zo is de partij onder meer tegen betaald parkeren in de hele stad, tegen windmolens, wordt er gepleit voor meer middenhuur en betaalbare koop, een goede aanpak van straatintimidatie en minder externe inhuur door de gemeente en voor referenda.

‘Inwoners centraal’

In de verklaring is verder te lezen: “Wij komen van verschillende politieke achtergronden, maar wat ons verenigt, is een gedeelde visie voor de toekomst van Utrecht. Wij dromen van een Utrecht dat vernieuwd, levendig en bloeiend is, een plek waar de inwoners echt weer centraal staan en waar hun stemmen worden gehoord en gewaardeerd. Het is onze missie om Utrechtse tradities en erfgoed te beschermen en te bewaren voor toekomstige generaties, om de lokale economie te stimuleren en om beleid te creëren dat rechtvaardig is en rekening houdt met de belangen en behoeften van alle inwoners.”

Door het oprichten van de nieuwe partij en de overstap is JA21 niet meer vertegenwoordigd in de Provincie Utrecht en de PVV niet meer in de gemeenteraad van Utrecht. Bosch woont sinds zijn studententijd in Utrecht en was sinds 2021 raadslid en fractievoorzitter voor de PVV.

17 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Kortom, de enige invloed die ze hadden zijn ze kwijt en ze worden ook nooit meer gekozen. En nu, wachtgeld?
  Well done.

 2. Nico

  Stap je uit een partij, prima. Wij streven ernaar om niet langer onder het juk van de landelijke politiek te werken vind ik een kul verhaal dat je daar nu pas mee komt. had dan gezegt wij hebben nu andere ideetjes. Maar dan is het net als ontslag nemen bij een gewoon bedrijf je op weinig recht. Verder vind ik dat deze personen dan moeten wachten op de volgende verkiezingen om hun plan waar te maken en mogen de partijen waar ze zijn uitgestapt de opengevallen plaatsen weer invullen, Want de partij op zich kn er weinig aan doen dat een individu opeens anders denkt dan de partij.
  Verder goede plannen UtrechtNu. Als je gros van deze plannen bij de bewoners kan brengen kon dat wel is boel zetels opleveren.

 3. JM

  Dit land heeft keihard een kiesdrempel nodig. Dan zal iedere Einzelgänger die een politieke partij verlaat voortaan netjes die plaats afstaan aan een ander die op de kieslijst van de laatste verkiezingen staat.

 4. arbeider

  Als jullie de stad ook weer bereikbaar en betaalbaar willen maken voor burgers met auto’s hebben jullie mijn stem.

  En met deze argumenten uit de PVV en JA21 stappen…oke, maar dan niet met Denk en Bij1 samenwerken die zeer polariserend zijn!

  Succes…

 5. Bernhard

  De uitgangspunten zijn zo algemeen dat geen enkele partij daar tegen is. Gelukkig weten we dat de lui afkomstig zijn van niet productieve klaag partijen als PVV en Ja21.

 6. Herman

  Deze partijen maken zich machteloos door opsplitsing, ruzies e.d.
  Blijkbaar bestaan deze uit mensen die moeizaam kunnen samenwerken en concessies doen.

 7. W

  “Wij komen van verschillende politieke achtergronden…”
  Hahaha mag ik even lachen?! De club bestaat uit een aantal pvv-ers en een ex-lid van JA21 (eerder weggelopen pvv-ers).
  Dus al met al met één en dezelfde rechtse achtergrond.

 8. Peter

  @ reguurders

  Wat is er mis met een rechtse achtergrond?

  DarcRechts steeds groter wordt komt doordat links niet in de gaten heeft wat er al decennia aan de hand is in dit land. Massale immigratie wat veel criminaliteit, overlast,huizentekort en hufterigheid mee brengt.

  Zolang de linkse grachtenkliek het allemaal best vindt krijg je partijen zoals JA21,PVV etc

  Word eens wakker zeg!

 9. Moniek

  Wie was dat ook alweer, die tegen windmolens vocht?

 10. Boogschutter

  “Wij streven ernaar om niet langer onder het juk van de landelijke politiek te werken en ons te focussen op Utrecht en de Utrechters.”

  Onder het juk van Geert zullen ze bedoelen.

 11. W

  @peter: er is heel veel mis met een rechtse achtergrond.
  Dat je die vraag nog moet stellen… 🤭

 12. Boogschutter

  Peter, rechts valt al ruziënd uit elkaar. Zie jongste ontwikkelingen bij de splinters. Deze heren zijn een illustratie van dat verschijnsel.

  Grote Geert mag zich intussen zorgen maken om de concurrentie vanuit het midden, met name die van Nieuw Sociaal Contract. En de BBB is ook niet in alle opzichten even rechts. En zeker geen splinter!

  En dan hebben we natuurlijk de linkse samenwerking tussen PvdA en GL die er in de actuele peilingen best succesvol voorstaat.

  De wooncrisis kunnen we intussen geheel op het conto van decennialang neoliberaal beleid schrijven. Weet je nog wel? De VVD-er Blok die het Ministerie van Volkshuisvesting om zeep hielp en daar apetrots op was. De sociale woonvoorraad ging onder zijn bewind geheel in de uitverkoop.

  Vluchtelingen en migratie, daar heeft rechts nooit adequaat op gereageerd. Alleen in retorische zin. Dat de opvang zo beroerd / eigenlijk geheel niet is geregeld ligt toevallig wel geheel en al aan het geniale optreden van met name de VVD.
  Hufterigheid? Sommige politici in ons Tweede Kamergebouw kun je niet verwijten dat ze hierin geen rolmodel zijn qua gedrag. Zoek ze even op en je vindt er zo een heel stel in het vak van de PVV en Forum. Meneer Haga weet er in zijn eentje ook wel raad mee. Vergis je niet, maar het onhoffelijke gedrag van politici in alle vormen van media is helaas voor velen een alibi om de eigen hufterigheid te billijken.

 13. Cico

  kernprincipes: keuzevrijheid, verantwoordelijkheid, rechtvaardigheid en gemeenschapszin

  Nou poehee, wat onderscheidende principes. Nooit gedacht dat iemand hiervoor zou strijden met een website

 14. Bart

  @Peter: wat bedoel je met “Massale immigratie wat veel criminaliteit, overlast,huizentekort en hufterigheid mee brengt.”? Wees eens concreet: welke cijfers heb je om immigratie “massaal” te noemen? En welke aangetoonde relatie kun je aangeven tussen immigratie en “veel criminaliteit, overlast,huizentekort en hufterigheid”? Kom met cijfers die je woorden aantonen. Anders is het slechts onderbuikgevoel wat je schrijft.

 15. oranje mannetje

  En zo komt de splinter door de winter ,,,,ik hoop dat Jullie afzien van wachtgeld nadat dit avontuur is gestrand.
  dat gesplinter moet maar eens afgelopen zijn .is er een partij die zich hard wil maken van deze gemeenschaps diefstal.

 16. MtU

  Is er nog één partij waar het niet rommelt? De Nederlandse politiek begint echt haar geloofwaardigheid te verliezen. En straks weer allemaal verbaasd over de lage opkomstcijfers…

 17. Peter(3?)

  Peter
  W
  Boogschutter
  Bart

  Ik denk anders/genuanceerder dan ieder van jullie, krijg ik zo vluchtig het idee.
  Had eerder wel een reactie geplaatst onder het topic Gemeente hangt Utrechtse vlag halfstok.
  Dat deed ik onder mijn naam Peter.
  Alleen reageert hier nu iemand anders onder dezelfde naam.
  Misschien ga ik mijn naam hier wel veranderen, in Peter3 of zo, als het van Duic mag tenminste.
  Dit om verwarring te voorkomen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).