Raadsvragen financiële situatie UCK beantwoord: geen extra geld - De Utrechtse Internet Courant Raadsvragen financiële situatie UCK beantwoord: geen extra geld - De Utrechtse Internet Courant

Raadsvragen financiële situatie UCK beantwoord: geen extra geld

Raadsvragen financiële situatie UCK beantwoord: geen extra geld
De gemeente vindt dat er genoeg andere cultuuraanbieders zijn die de functie van het UCK kunnen overnemen indien het failliet gaat. Dit blijkt uit de antwoorden van het college op schriftelijke vragen die een aantal fracties hadden ingediend.

De gemeente vindt dat er genoeg andere cultuuraanbieders zijn die de functie van het UCK kunnen overnemen indien het failliet gaat. Dit blijkt uit de antwoorden van het college op schriftelijke vragen die een aantal fracties hadden ingediend.

Begin vorige week verscheen er op DUIC al een artikel waarin stond dat fracties van verschillende politieke partijen vragen hadden gesteld over wat er gaat gebeuren met de cultuureducatie en amateurkunsteducatie in Utrecht als het UCK failliet gaat. Zij vroegen zich af of het college rekening houdt met een dergelijk scenario.

Geen extra steun

Volgens het college zijn er in Utrecht veel andere cultuuraanbieders die ook scholen bedienen. De gemeente verwacht dat die voldoende potentie en aanbod hebben om de functie van het UCK over te nemen indien het zou wegvallen. In dat geval is het wel belangrijk dat de subsidie beschikbaar blijft, waar andere culturele instellingen dan een beroep op kunnen doen.

De gemeente gaat ervan uit dat het UCK een ambitie hanteert die past binnen het gestelde (financiële) kader. Zij ziet geen aanleiding om deze culturele instelling te steunen met extra geld, mede omdat zij de afgelopen jaren de beoogde begrotingsdoelstellingen niet heeft kunnen waarmaken. Tevens is het UCK volgens de gemeente te laat begonnen met het nemen van maatregelen tegen het gat in de begroting.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Geheel terecht. UCK failliet? Dan lost de markt (lees: andere cultuuraanbieders) het wel op. Het zou van de gekke zijn om zeer slecht gedrag (jarenlang de begroting overschrijden) te belonen met meer geld ten koste van anderen die zich wel netjes aan de regels houden.

 2. De Utrechter

  Wie zijn de andere cultuuraanbieders dan? Utrecht wil voorop lopen met cultuur maar gunt zijn eigen inwoners geen gedegen cultuur educatie. Ik zeg niet dat het UCK recht heeft om gered te worden, maar wel dat de gemeente Utrecht goed moet nadenken wat zij zijn bewoners wil bieden. Voor nu is dat op cultuurgebied onder de maat, behalve dat al het geld naar Tivoli/Vredenburg gaat. Met deze instelling van de gemeente betekend dit bij het wegvallen van het UCK dat er geen gewone muziekschool meer is in de omgeving Leidscherijn, Vleuten de Meern.

 3. peter

  dikke prima. kan er meer geld naar ‘t hoogt. hebben we een overheidsmuziek gebouw EN bios. #rusland

 4. Bert

  @de utrechter:

  Die worden met staatssteun zoals deze de markt uit geconcurreerd. Zoals peter al aanhaalt (en hier recentelijk op duic verschenen): het debacle van Tivoli en ‘t Hoogt slokken alle budgetten op.

  Overigens steen er ook not steeds vacatures open bij het UCK, bizar

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).