Rachel Streefland vanuit de ChristenUnie wethouderskandidaat: ‘Met hart voor de mensen’ Rachel Streefland vanuit de ChristenUnie wethouderskandidaat: ‘Met hart voor de mensen’

Rachel Streefland vanuit de ChristenUnie wethouderskandidaat: ‘Met hart voor de mensen’

Rachel Streefland vanuit de ChristenUnie wethouderskandidaat: ‘Met hart voor de mensen’
Foto: ChristenUnie Utrecht.
Rachel Streefland is door de Utrechtse fractie van de ChristenUnie (CU) voorgedragen als wethouderskandidaat. Dat maakte de partij vandaag bekend. Fractievoorzitter Rik van der Graaf zegt er ‘het volste vertrouwen in te hebben dat ze een fantastische wethouder zal zijn’.

Rachel Streefland is door de Utrechtse fractie van de ChristenUnie (CU) voorgedragen als wethouderskandidaat. Dat maakte de partij vandaag bekend. Fractievoorzitter Rik van der Graaf zegt er ‘het volste vertrouwen in te hebben dat ze een fantastische wethouder zal zijn’.

Na een aantal weken onderhandelen waren GroenLinks, D66, PvdA, Student & Starter en ChristenUnie er deze week uit: woensdag 1 juni wordt het nieuwe coalitieakkoord van Utrecht gepresenteerd. Dan wordt ook duidelijk wie de nieuwe wethouders van de stad moeten worden.

De afgelopen week werd al wel steeds meer duidelijk over wie er worden voorgedragen voor het wethouderschap in Utrecht. Voor de CU-fractie is het dus Streefland. Ze vindt het eervol en kijk ernaar uit om zich te kunnen inzetten voor de stad.

“We hebben echt slagen te maken op het gebied van kansengelijkheid, klimaat en wonen”, zegt ze. “Ik heb er enorm veel zin in om daar mijn steentje aan bij te mogen dragen en ons christelijk-sociale geluid te laten zien en horen.”

Vluchtelingencrisis

Fractievoorzitter Rik van der Graaf: “Rachel heeft de afgelopen maanden laten zien een inhoudelijk gedreven wethouder te zijn, met hart voor de mensen in de stad. Dat zie je bijvoorbeeld terug in haar werk rondom de huidige vluchtelingencrisis.”

Eerder werd duidelijk dat Lot van Hooijdonk en Linda Voortman door GroenLinks naar voren worden geschoven. Woensdag bracht de PvdA naar buiten dat de partij voormalig docent Dennis de Vries voordraagt voor het wethouderschap.

Gisteren liet Student & Starter weten voormalig raadslid Eva Oosters voor te dragen en D66 huidig wethouder Eelco Eerenberg en raadslid Susanne Schilderman.

Van Ooijen

Streefland is sinds januari wethouder voor de CU in Utrecht. Ze volgde Maarten van Ooijen op nadat hij vertrok naar Den Haag om daar als staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te worden. DUIC sprak Streefland eerder al eens uitgebreid voor de rubriek Utrecht volgens. Ze noemde de Utrechtse politie toen ‘een heel bijzondere plek om van betekenis te zijn en je idealen waar te maken.’

Op dit moment heeft ze de portefeuilles Asiel en Integratie, Maatschappelijke Ondersteuning, Welzijn en Sport. Later wordt bekend welke portefeuilles ze in het nieuwe college krijgt.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Waar is de gender diversiteit dadelijk 6 vrouwen en 2 mannen in het gemeente bestuur zijn we doorgeslagen

 2. Koel Hoofd

  Het nieuwe college, 5 vrouwen met slechts 2 kapoentjes onder hun voetjes?
  De verhouding is met 71%/29% niet alleen volkomen zoek,
  dat gaat ook het meest kostbare exclusieve college ooit worden.
  Daar hoeven we het coalitie akkoord niet eens voor af te wachten.

 3. Confusius

  @ Eim

  Logisch in een stad als Utrecht. Er wonen nu eenmaal meer vrouwen dan mannen in Utrecht.

  Ik heb de vrouwen de afgelopen paar honderd jaar trouwens niet zo huilie huilie zien en horen doen als de conservatieve reaguurders heertjes.

  De vrouwen hebben nu eenmaal een paar honderd jaar in te halen.

 4. Gbrie

  De man-vrouw verhouding stoort me niet. Inderdaad eindelijk de rollen eens omgedraaid. Wat me wel stoort is de huidskleur van het college. En dat in onze mooie multiculturele stad. Was er echt niemand te vinden? Dat verbaast me zeer

 5. Zuilen030

  Je moet wethouder worden omdat je de beste kandidaat bent, nu schuiven de partijen hun mensen naar voren, terwijl je niet weet of er (partijloze) kandidaten zijn die beter geschikt zijn voor de functie.
  Zolang er vanuit de partij gedacht wordt is dat maar zeer de vraag.
  De gemiddelde leeftijd van de wethouders zorgt er wel voor dat de oudere inwoners van Utrecht slecht vertegenwoordigd zijn wat dat betreft.

 6. Realist

  @Gbrie. Ja hoor, gaan we weer. Of iemand nu rood, groen, paars, oranje of blauw is, het gaat om kwaliteit, niet om een statement te maken.

 7. Confusius

  @ Realist

  Volgens je eigen logica: Wat als deze vrouwen gewoon de betere landidaten waren dan de mannen? Misschien hebben zich meer vrouwen aangemeld/ gesolliciteerd als kandidaat?

  Raar dat jij en de reaguurdertjes er zo’n punt van maken. Toen het mannen waren heb ik jullie nooit dit punt horen maken. Dit noem je hypocricie.

 8. Herman

  Mooie tekst ” hart voor mensen”, dat is weer eens wat anders dan get gebruikelijke hoogdravende geblaat van anderen.

 9. Anne Marie ten Berge

  @ herman, sorry maar ik vind het geen pas geven dat een politica zegt dat zij “hart voor mensen” heeft. Wat moet ik daarmee? Dat vind ik nu gebakken lucht. Haar partij heeft haar gevraagd kandidaat te zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zij hoeft alleen hart hebben voor de ‘mensen’ in haar partij: de CristenUnie. (CU). Zij moet eerlijke poltiek gaan bedrijven en dat is een enorme valkuil waar zij haar handen vol aan zal hebben.

 10. Scherpschutter

  Mannen of vrouwen, het wordt in ieder geval het witste college ooit. Dat is nogal wat in een stad waar je doodgegooid wordt met het woord diversiteit.

 11. Confusius

  @ SS

  Het ging toch altijd om de kwaliteit van e mensen en niet om de kleur toch?

  Wat een gezwets komt er toch altijd uit je mond. Als je maar relletjes kan schoppen en de boel al polariserend kan opstoken en het wantrouwen in instituties kan aanwakkeren.

  O ja, dat is dus de definitie van wat een trol doet en iemand die uit is op verwarring zaaien in de samenleving middels desinformatie.

 12. Scherpschutter

  @Confusius

  “Het ging toch altijd om de kwaliteit van e mensen en niet om de kleur toch?”

  Zo was ik ja. Heb nog nooit iemands huidskleur gezien….Ik ben veranderd door alle propaganda. Dankzij links deel ook ik nu mensen in op huiskleuren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).