Rick van der Zweth wil ook bij volgende gemeenteraadsverkiezingen kar PvdA trekken Rick van der Zweth wil ook bij volgende gemeenteraadsverkiezingen kar PvdA trekken

Rick van der Zweth wil ook bij volgende gemeenteraadsverkiezingen kar PvdA trekken

Rick van der Zweth wil ook bij volgende gemeenteraadsverkiezingen kar PvdA trekken
PvdA-fractievoorzitter Rick van der Zweth op de Steenweg
Rick van der Zweth wil ook bij de komende gemeenteraadsverkiezingen weer lijsttrekker van de PvdA in Utrecht worden. Hij wil zich naar eigen zeggen inzetten voor een bestaansminimum voor iedereen, betaalbare woningen en gelijke kansen. “Want het is hard nodig.”

Rick van der Zweth wil ook bij de komende gemeenteraadsverkiezingen weer lijsttrekker van de PvdA in Utrecht worden. Hij wil zich naar eigen zeggen inzetten voor een bestaansminimum voor iedereen, betaalbare woningen en gelijke kansen. “Want het is hard nodig.”

Van der Zweth is momenteel fractievoorzitter en voerde de lijst van de Utrechtse PvdA ook al aan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De partij heeft zich onder zijn leiding ingezet voor meer betaalbare woningen in de stad en dat wordt ook de komende periode één van de speerpunten.

“De wachttijd voor een sociale huurwoning loopt op, en ondertussen worden huurwoningen voor onvoorstelbare prijzen verkocht. Voor een koopwoning is de concurrentie van onder andere investeerders en beleggers zo groot, dat je er als starter of jong gezin niet meer tussenkomt. Onze stad is onbetaalbaar geworden voor gewone Utrechters en het college laat dat gebeuren. Dat kan anders en dat moet anders.”

Verschillen

Ook wil Van der Zweth zich inzetten om de verschillen in de stad te bestrijden, want die zijn volgens de politicus ‘enorm’ en hij noemt het dan ook ‘onacceptabel’. Hij spreekt met name over verschillen in kansen en verschillen in inkomens.

“Onze strijd voor een bestaansminimum voor iedereen, betaalbare woningen en gelijke kansen is nog lang niet gestreden. Daar knokte ik de afgelopen vier jaar voor, samen met andere Utrechters. Dat deed ik in de raad, en vaak ook daarbuiten. Daar ga ik graag mee door, want het is hard nodig.”

Leden

Tot nu toe is Van der Zweth de enige die zich kandidaat heeft gesteld voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. Tegenkandidaten kunnen zich echter nog tot de zomer melden. Begin september besluiten de leden wie de lijsttrekker voor de verkiezingen van 2022 wordt.

In de video hieronder maakt Van der Zweth zijn plannen nog eens bekend.

2 Reacties

Reageren
 1. Paul Sip

  Beste mijnheer van der Zweth, zullen we het nog eens over het akkoord van Adri Duivesteijn (PvdA-er en expert op het gebied van volkshuisvesting) hebben en waarom hij akkoord ging met de verhuurderheffing van Stef Blok (VVD-er en de grootste oetlul op het gebied van huisvesting? Mijn advies: verdiep u eens in de geschiedenis van de volkshuisvestingsbewerging in Nederland en vraag u af waar en wanneer de PvdA, of beter gezegd hoe vaak de PvdA haar achterban in de kou heeft laten staan.

 2. Koel Hoofd

  @Paul Sip
  vd Zweth doet tenminste nu wel een poging om de achterban die in de kou staat weer binnen te halen.
  Als het aan D66/GL ligt dan wordt juist die groep de stad uitgewerkt omdat men dat duurzaam vind.
  Laten we het maar niet hebben over de VVD want dat is hier een soort tofu blokje wat naar vlees noch vis smaakt maar zeker geen kip is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).