SP en VVD storten nabetaling fractiegeld terug in de gemeentekas | De Utrechtse Internet Courant SP en VVD storten nabetaling fractiegeld terug in de gemeentekas | De Utrechtse Internet Courant

SP en VVD storten nabetaling fractiegeld terug in de gemeentekas

SP en VVD storten nabetaling fractiegeld terug in de gemeentekas
Het Stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat
De SP en de VVD storten 6.600,- euro terug in de gemeentekas. Vanwege een onjuiste indexering hebben alle partijen in de Utrechtse gemeenteraad een nabetaling gekregen over de jaren 2014 en 2015.

De SP en de VVD storten 6.600,- euro terug in de gemeentekas. Vanwege een onjuiste indexering hebben alle partijen in de Utrechtse gemeenteraad een nabetaling gekregen over de jaren 2014 en 2015.

De twee partijen menen het geld niet te hebben gemist en storten het geld daarom terug. “Het gaat natuurlijk niet om een gigantisch bedrag vergeleken met de jaarlijkse begroting van bijna € 1,4 miljard”, zegt VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen. “Maar wij hebben het geld niet gemist, dus we zien niet in wat we er nu mee zouden moeten. Dan kan het beter ten goede komen aan de stad.”

De raadsfracties krijgen jaarlijks een budget ter beschikking voor onder meer personeels- en kantoorkosten, maar ook dienstreizen, heidagen en etentjes tussen de raadsvergaderingen door kunnen eruit worden betaald.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper sluit zich bij Gilissen aan: “Je werkt met geld dat door de Utrechters is opgebracht. Daar moet je zo zuinig mogelijk mee omgaan. Niet meer opmaken dan nodig en wat we niet nodig hebben gaat terug. Dat doen we al jaren zo.”

De VVD en de SP pleiten al jaren voor een soberder budget en dienden daarvoor ook al diverse keren voorstellen in. Die kregen echter nooit steun van de andere partijen.

7 Reacties

Reageren
 1. paul

  symboolpolitiek. laten ze het geld investering in training van zichzelf zodat ze betere raadsleden worden die leren luisteren naar wat de bevolking te vertellen heeft.

 2. Wim Vreeswijk

  Sterker nog, ik pleit al jaren voor een afschaffing van de inwonertalgerelateerde fractiesubsidie waardoor veel hebberige raadsfracties steeds meer overbevolking in onze, reeds overbevolkte stad, veroorzaken. Wèl pleit ik voor verhoging van het gewone raadsgeld zodat je meer (gekozen) kwaliteitskader kan enthousiasmeren voor een dergelijke job en tegelijkertijd verlaging van de vergoedingen van de (ongekozen) collegeleden, die slechts een uitvoerende taak in de Utrechtse politiek hebben.

 3. Martyn

  Penny wise, pound foolish; need I say more?

 4. Ronald

  Ben benieuwd naar de reactie van GroenLinks, de andere collegepartij.

 5. Groenemuts

  @ Ronald

  Die hebben het veel te hard nodig voor het bedenken van weer nieuwe autopestplannetjes.

 6. WP

  En de VVD en de SP wilden dit heel erg graag nog even laten weten aan u en mij…….

 7. Dirk

  Respect voor deze partijen. Iemand een idee hoe groot het budget is per raadslid?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).