SP lanceert verkiezingscampagne met vliegtuig en spandoek boven stad - De Utrechtse Internet Courant SP lanceert verkiezingscampagne met vliegtuig en spandoek boven stad - De Utrechtse Internet Courant

SP lanceert verkiezingscampagne met vliegtuig en spandoek boven stad

SP lanceert verkiezingscampagne met vliegtuig en spandoek boven stad
Lijsttrekker Tim Schippers bij de SP-stand op de Oudegracht. "Vooral buiten de raad kan het een stuk democratischer." Foto: Floris van Bodegraven / DUIC.
SP-lijsttrekker Tim Schipper flyert samen met wethouder Paulus Jansen voor de Hema op de Oudegracht. Hoog boven hen zoemt een vliegtuig. Erachter hangt een meterslang spandoek, met “Utrechtisvanons.nl” in grote zwarte letters. Vandaag presenteert de Utrechtse SP-fractie haar verkiezingsprogramma. 

SP-lijsttrekker Tim Schipper flyert samen met wethouder Paulus Jansen voor de Hema op de Oudegracht. Hoog boven hen zoemt een vliegtuig. Erachter hangt een meterslang spandoek, met “Utrechtisvanons.nl” in grote zwarte letters. Vandaag presenteert de Utrechtse SP-fractie haar verkiezingsprogramma. 

Op straat proberen SP-vrijwilligers het winkelend publiek te verleiden hun stem op 21 maart aan de SP te geven. Ook al zit de SP nu in het college, de volgende periode wil de partij het anders doen, zegt lijsttrekker Tim Schipper. “Vooral buiten de raad kan het een stuk democratischer”, vindt hij. “Dan heb ik het over Klépierre die het Leger des Heils verbiedt te collecteren op openbare grond, Post NL die zomaar een kwart van alle brievenbussen weghaalt, en Portaal, die huurders doodleuk huur laat betalen terwijl ze door renovatie niet hun eigen huis in kunnen. Wij willen die mensen verenigen en een stem geven.”

Wijzen

Hij verwacht dat het vandaag gepresenteerde SP-verkiezingsprogramma flink wat stof zal doen opwaaien. “Er wordt flink gewezen”, zegt hij. “Naar PvdA, die in het verleden zelf voor meer dure koopwoningen koos, en naar het CDA, die voor een veel te duur muziekpaleis was.” Ook wil de partij blijven doen wat het nu doet: mensen organiseren. Schipper: “We hebben met de benadeelde bewoners van de Portaal-flats aan de Afrikalaan in Kanaleneiland bewonerscomitees opgezet, op een vergadering was veertig procent van de bewoners aanwezig. Wat we daar doen is de essentie van ons beleid.”

Knallen

Maar komt de SP niet wat laat met haar verkiezingsprogramma? Het lijkt misschien wel zo, erkent Schipper. “Maar het draait bij verkiezingen altijd om de laatste drie weken. Wij hebben er voor gekozen het laatste stuk te knallen. Er volgen nog meer acties de komende weken.”

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Tof. Heel millieuvriendelijk. Een vliegtuig inzetten dat behoorlijke geluidsoverlast veroorzaakt. Om nog maar niet te spreken over de uitlaatgassen die een zware bijdrage leveren aan de slechte luchtkwaliteit in 030. En als overmaat van ramp ook nog eens flyers uitdelen. Op papier, gemaakt van bomen die anders de luchtkwaliteit hadden kunnen verbeteren. Zoooo 1992. Ik hoop dat Groen
  Links gauw in aktie komt tegen de millieuvervuilers van de SP.

 2. E.G.

  Verminder de luchtvervuiling en draag bij met een ronkend vliegtuigje!

  Utrecht is “van ons”,? Maar dan zonder Openheid van financieele zaken,
  en wel met Openbreken van (schenking)afspraken.

 3. Erwin

  Blijkens berichtgeving op Duic is een van de grootste ergernissen van de Utrechtse bevolking het rondvliegen van de politiehelicopter.
  De SP vliegt lekker met een vliegtuigje boven de stad. Blijkbaar hebben ze geen idee wag er leeft onder de bevolking.

 4. Yoshua

  Utrecht is van ons, dan mag je natuurlijk gewoon sociale huurwoningen weggeven en mensen uit Qatar 23 miljoen rijker laten worden.
  Ik weet niet wat erger is uit die radicaal linkse hoek.
  PVDA die voor dure koop huizen is, of de SP die gratis flatgebouwen loopt uit te delen.
  Ben wel nieuwsgierig wie de SP precies bedoeld met ons.
  Iemand die decadent vliegtuigjes met veel kabaal boven de stad laat vliegen, speculanten die gokken met vastgoed, projectontwikkelaars die de Utrechter volledig leegmelkt met idiote prijzen.
  Heel vroeger had je ook een SP, die was voor de armen die bijna niet konden rondkomen.
  Die kochten warme jassen voor de mensen die het koud hadden en dachten er niet aan om zinloos een vliegtuig rondjes te laten vliegen voor geld dat ze liever gaven aan de armen.

 5. Ron

  Tja, dat verklaart ook de score die de SP heeft gekregen op http://www.klimaatwijzerutrecht.nl Op die website wordt van elke lokale partij vergeleken hoe het verkiezingsprogramma scoort op gebied van klimaat. De SP roept af en toe wel dat ze het goed voor hebben met deze wereld, maar buiten dat lijken ze erg onwetend. We moeten juist stoppen met pretvluchten binnen Europa willen we voorkomen dat onze planeet teveel opwarmt; dan ga je niet met een vliegtuigje boven je eigen stad rondvliegen. Waarschijnlijk zijn ze vergeten dat Utrecht inmiddels grotendeels onder zeeniveau ligt; stevig klimaatbeleid is daarom van groot belang willen we nog lang met veel plezier in deze stad willen kunnen blijven wonen.

 6. Joris

  ‘Er wordt flink gewezen’…. Haha, dat noemen ze aandacht verleggen. Van de nalatigheid van wethouder Jansen tav Kanaleneilandgate? En van de korting op huishoudelijke hulp?

  Hoe een actiepartij geworden is tot een stel plucheplakkers…

 7. herman

  Dus de 4 jaar waarin de SP verantwoordelijkheid droeg waren niet goed?
  Die dan niet mee in een college of stap eruit, dit is zo laf. Echt de SP dus, schreeuwen zonder inhoud.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).