SP Utrecht stort 70.000 euro terug in de gemeentekas | De Utrechtse Internet Courant SP Utrecht stort 70.000 euro terug in de gemeentekas | De Utrechtse Internet Courant

SP Utrecht stort 70.000 euro terug in de gemeentekas

SP Utrecht stort 70.000 euro terug in de gemeentekas
Het stadhuis in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC
De Utrechtse SP-fractie gaat een deel van de fractievergoeding terugstorten in de gemeentekas. De partij heeft veel geld overgehouden en geeft een compleet jaarbudget van 70.000 euro aan wethouder van financiën Jeroen Kreijkamp.

De Utrechtse SP-fractie gaat een deel van de fractievergoeding terugstorten in de gemeentekas. De partij heeft veel geld overgehouden en geeft een compleet jaarbudget van 70.000 euro aan wethouder van financiën Jeroen Kreijkamp.

Fractievoorzitter Tim Schipper van de SP zegt: “Wij verzetten ons al jaren tegen de veel te hoge fractievergoedingen. In tijden waarin iedereen de broekriem wel eens aan moet trekken lijkt de gemeenteraad voor zichzelf immuun voor bezuinigingen. Het kan allemaal een stuk zuiniger, dat laat de SP keer op keer zien.” Sinds 2006 heeft de SP bijna twee ton teruggestort in de gemeentekas.

De onkostenvergoedingen die raadsleden ontvangen voorzien in de meeste kosten die gemaakt worden. Het aanvullende fractiebudget is bedoeld voor ondersteuning en andere kosten die het raadswerk met zich meebrengt. Campagnekosten mogen er niet van betaald worden. De 70.000 euro die de SP overhoudt is gelijk aan een compleet jaarbudget.

9 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Daar kan de ING nog een puntje aan zuigen !

 2. Harry

  Dat moet maar eens beloond worden met een rood kruisje!
  Hulde aan de tomaten!

 3. Socialist

  Zeer lovenswaardig, alleen jammer dat SP wethouder Jansen er weinig van gebakken heeft, het was weer de klassieke marionet van zijn ambtenaren en dan nog een vleugje autisme erbij,nee geen SP dit jaar voor mij en de rest vd familie.

 4. Stemadvies

  @Harry: Geen kruisje; helemaal rood maken, het vakje!

 5. Geenstijl@Utrecht

  Ik vraag mij dan wel af hoeveel SP’ers zijn afgeknepen hiervoor, flink bedrag dat wel.

 6. Angelique

  Ik heb niets met het socialisme, maar deze mensen zijn wel consequent in de leer en volgens hun eigen principes op. Daar kan ik alleen maar respect voor hebben!

 7. Wim Vreeswijk

  Enerzijds lijkt het nobel van de SP om 70.000 euro terug te storten in de gemeentekas, doch dit is slechts een symbolische druppel op de gloeiende plaat van de spilzucht van een jaarlijkse miljardenbegroting. Anderzijds is dit geld bedoeld ter ondersteuning van de fractie, zoals o.a. het inhuren van externe kennis. Probeer eens in overleg te gaan met de Rijksuniversiteit Utrecht. Wellicht dat hun studenten ook wel een heldere mening hebben over allerlei lokale kwesties

 8. Prof. Fetze Alsvanouds

  Hahaha, de Rijksuniversiteit Utrecht? Wim Vreeswijk neemt ons even mee naar 1907. Inderdaad, neem eens contact op met de Rijksuniversiteit Utrecht, misschien hebben ze een mening over hoe het afschaffen van de postkoets.

 9. Reactionaire rechtse zak.

  Goeie zaak, SP. Omdat de pianoman elders in het land druk doende is de opmakers van het kartel een draai om de oren te geven, gaat ook mijn stem vandaag naar de SP.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).