Tess Meerding neemt stokje over van Marijn de Pagter als fractievoorzitter VVD in Utrecht Tess Meerding neemt stokje over van Marijn de Pagter als fractievoorzitter VVD in Utrecht

Tess Meerding neemt stokje over van Marijn de Pagter als fractievoorzitter VVD in Utrecht

Tess Meerding neemt stokje over van Marijn de Pagter als fractievoorzitter VVD in Utrecht
Tess Meerding
Tess Meerding (1995) is de nieuwe fractievoorzitter van de Utrechtse fractie van de VVD. Zij neemt het leiderschap over van Marijn de Pagter die naar eigen zeggen meer tijd wil vrijmaken voor zijn gezin.

Tess Meerding (1995) is de nieuwe fractievoorzitter van de Utrechtse fractie van de VVD. Zij neemt het leiderschap over van Marijn de Pagter die naar eigen zeggen meer tijd wil vrijmaken voor zijn gezin.

De VVD is momenteel met vijf zetels in de gemeenteraad in Utrecht de derde partij van de stad en de grootste oppositiepartij. De Pagter was sinds 2021 fractievoorzitter en ook was hij lijsttrekker tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Hij draagt het leiderschap van de VVD over aan Meerding, maar blijft wel als raadslid actief voor de fractie.

Meerding neemt het stokje over van de Pagter. Ze is geboren in Utrecht en woont momenteel in Oost. Naast haar werk in de politiek is zij advocaat. Ze zegt zich onder meer bezig te houden met het tegengaan van straatintimidatie en de woningcrisis. “Veel mensen -waaronder studenten, starters en jonge gezinnen- kunnen op dit moment geen woning vinden, dat moet echt anders.”

Betaald parkeren

Ook zegt ze van plan te zijn ‘stevig’ oppositie te voeren. Hierbij wordt ook het voornemen van het college genoemd om in de hele stad betaald parkeren in te voeren. “Dit college legt te vaak de rekening neer bij gewone werkende Utrechters. Vooral de mensen in wijken als Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern worden door het college keer op keer gebruikt als pinautomaat om financiële gaten te dichten, zonder dat ze daarvoor iets terugzien.”

Vleuten-De Meern was tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de enige wijk in Utrecht waar de VVD het grootst was. In Leidsche Rijn was dat D66 en in alle overige wijken GroenLinks. “Ik heb veel zin om met de VVD-fractie te blijven vechten voor alle inwoners van Utrecht. Er is nog genoeg te doen”, zegt Meerding tot slot.

11 Reacties

Reageren
 1. Ihsan

  Het is juist door VVD-beleid dat de volkshuisvesting totaal is verpest, dus dit verhaal komt niet echt geloofwaardig over.

 2. GeeWee

  Hoe legt dit college de rekening naar bij gewone werkende Utrechters? Wat is dat voor retoriek? Er is dezelfde systematiek voor gemeentebelasting als in alle andere gemeenten: o.b.v. woningwaarde en op basis van de grootte van het huishouden. De rijksoverheid heft belasting over je inkomen, de gemeente niet. Wat is haar punt?

 3. Koel Hoofd

  Vooral LR/VLDM bewoners krijgen de rekening op hun bordje?
  Er wonen ook genoeg VVD stemmers in andere wijken die met dezelfde rekeningen van het linkse wanbeleid worden geconfronteerd.

  De politiek zou eens breder moeten kijken dan sec de eigen achterban.

 4. Boogschutter

  “Vechten voor alle inwoners”.
  Mooi!
  Maar…
  “Vooral de mensen in wijken als Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern worden door het college keer op keer gebruikt als pinautomaat om financiële gaten te dichten, zonder dat ze daarvoor iets terugzien.”

  Hoe worden deze mensen dan zo enorm achtergesteld t.o.v. alle andere ‘gewone werkende Utrechters’? Betalen alle inwoners van al die andere stadsdelen dan geheel geen gemeentelijke heffingen? Of zitten zij heerlijk voordelig voor een dubbeltje op de eerste rij?

  Het zou fijn zijn als dit eens nader geduid werd.

  En behoren alle Utrechters die niet werken toch ook tot de groep waar ‘voor gevochten’ gaat worden?

  Kan deze kersverse fractievoorzitter mij dit eens uitleggen?

  Verder vind ik het hartverwarmend dat de VVD nu werk gaat maken van het oplossen van de woningcrisis. Het werd wel eens tijd.

  En straatintimidatie tegengaan, kan ik het helemaal mee eens zijn!
  Hup VVD!

 5. Pee

  Laat eerst maar eens wat zien in plaats van zeggen.

 6. eric

  Succes Tess

  Richt je de aankomende jaren vooral op de autohaat van dit College.

  Maak Utrecht weer betaal en bereikbaar met de auto!

  Als je een stad laat groeien, betekent dat automatisch meer bewoners met auto’s.
  Faciliteer dat, niet iedereen ( denk 80% vd Utregters) werkt iedere dag vanuit huis. Niet iedereen kan overal heen fietsen ( denk aan minder validen, invaliden, ouderen etc.) Niet iedereen kan de torenhoge parkeertarieven betalen waardoor bezoek niet meer komt, en burgers in eenzaamheid komen. Niet iedere aannemer, schilder, loodgieter etc gaat zijn bedrijf electrisch laten rijden gezien de hoge kosten en weinig trekkracht, maar ook de dure parkeerplekken, als er al plek is in de binnenstad.

  Maak hier serieus werk van, laat je horen, en word bij de volgende Gemeenteraadsverkiezingen hopelijk de grootste!

 7. Rob weintjes

  💪en wil jij dat dan gaan oplossen.
  Kijken waar we staan over 5 jaar.
  Hopelijk is de vvd dan de grootste dat hoop ik ook. Daarna probeer je die groen linkse wollen sokken bende halt toe te roepen.go for it.🤢

 8. Boogschutter

  Paar dagen geleden een paar vragen aan Tess gesteld via dit forum.
  Nog geen antwoord gelezen.
  Jammer Tess.
  Ik wacht af.

 9. Statler

  @Boogschutter:
  dat wordt wachten op Godot…

 10. Boogschutter

  @ Statler
  Ik heb er alle vertrouwen in dat deze volksvertegenwoordiger mijn vragen serieus neemt en dus zal gaan beantwoorden. Ik zal dus af en toe deze pagina bezoeken om te zien of dat gebeurt. Ik begrijp ook best dat je, net aangetreden, veel aan je hoofd hebt. Tenslotte is vechten voor alle inwoners een enorme klus. En daar komen dan ook nog eens de niet bepaald als gemakkelijk belend staande inwoners van Leidsche Rijn en Vleuten bij. Toch een apart hoofdstuk. Bovendien: het is nu weekend.

 11. Boogschutter

  Woensdag 17 april
  Ik wacht op een reactie van Tess.
  Het weekend is voorbij…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).