Tom Staal stelt zich beschikbaar als lijsttrekker PvdA | De Utrechtse Internet Courant Tom Staal stelt zich beschikbaar als lijsttrekker PvdA | De Utrechtse Internet Courant

Tom Staal stelt zich beschikbaar als lijsttrekker PvdA

Tom Staal stelt zich beschikbaar als lijsttrekker PvdA
Na Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en Jacques Monasch stelt nu ook Utrechter, DUIC-columnist een GeenStijl-verslaggever Tom Staal zich beschikbaar als lijsttrekker van de PvdA.

Na Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en Jacques Monasch stelt nu ook Utrechter, DUIC-columnist een GeenStijl-verslaggever Tom Staal zich beschikbaar als lijsttrekker van de PvdA.

Hij kondigt zijn deelname aan in een filmpje dat onder dit bericht te zien is. “Het is de laatste jaren hard achteruitgegaan met de partij en dat gaat mij aan het hart”, aldus Staal.

De PvdA heeft aangegeven dat Staal onder bepaalde voorwaarden welkom zou zijn. Het enige probleem is dat hij tot nu toe nog niet staat ingeschreven als lid van de partij en daarom automatisch niet mee kan doen.

Naast een lidmaatschap moet Staal, net als alle andere deelnemers van de lijstrekkersverkiezing, voldoen aan de profielschets van de PvdA. De kandidaten moeten bijvoorbeeld sociaaldemocratisch in hart en nieren zijn, zij moeten grote politieke ervaring hebben op nationaal en internationaal niveau en de kandidaten moeten gezag kunnen afdwingen door middel van kennis.

Naast het filmpje heeft Staal een aantal schitterende foto’s door het ANP laten maken. Allemaal uitermate geschikt voor een poster op het raam. Kortom, hij is er helemaal klaar voor. Alle foto’s die Staal heeft laten maken zijn via deze link te zien op GeenStijl.

2016-10-20 18:22:41 UTRECHT - Portret van GeenStijl verslaggever Tom Staal die zich kandidaat heeft gesteld voor het PvdA-lijsttrekkerschap. ANP MARCO DE SWART

2016-10-20 18:32:38 UTRECHT - Portret van GeenStijl verslaggever Tom Staal die zich kandidaat heeft gesteld voor het PvdA-lijsttrekkerschap. ANP MARCO DE SWART

2016-10-20 18:27:38 UTRECHT - Portret van GeenStijl verslaggever Tom Staal die zich kandidaat heeft gesteld voor het PvdA-lijsttrekkerschap. ANP MARCO DE SWART

2016-10-20 18:34:45 UTRECHT - Portret van GeenStijl verslaggever Tom Staal die zich kandidaat heeft gesteld voor het PvdA-lijsttrekkerschap. ANP MARCO DE SWART

2016-10-20 18:35:07 UTRECHT - Portret van GeenStijl verslaggever Tom Staal die zich kandidaat heeft gesteld voor het PvdA-lijsttrekkerschap. ANP MARCO DE SWART

2016-10-20 18:50:27 UTRECHT - Portret van GeenStijl verslaggever Tom Staal die zich kandidaat heeft gesteld voor het PvdA-lijsttrekkerschap. ANP MARCO DE SWART

 

18 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Hahahahaha Tom je bent echt een leuke vent, je hebt echt humor, succes.

 2. Jan v Balen

  Wel Tom, als het je zo aan het hart gaat dan was je toch al jaren lid van de partij…! Nu en punt maken is wel laat. Wordt gewoon lid van de partij en over 4 jaar weet je maar nooit.

 3. Objectivist

  Prachtig stukje cabaret van Staal! Voor de PVDA is het zo mogelijk nog wel pijnlijker ook dat ‘infiltrant’ Tom Staal waarschijnlijk nog meer stemmen zou trekken dan Monash, Samsom of Asscher ook.

  Tom Staal en het ‘eerlijke’ verhaal. Ik kan niet wachten!

 4. Chiem

  Wat is dat toch met die Tom Staalfetisj bij DUIC. Ietswat te veel aandacht op deze verder vet goede site voor deze gozert.

 5. Rob

  Ken Tom Staal niet, maar vind wel dat op deze manier van de door allen zo gewenste democratie een lachertje wordt gemaakt.
  Dat de oude PvdA daarvan het slachtoffer moet worden ontgaat mij volledig.

 6. Rob

  Ik heb het filmpje niet eens bekeken. Reden: wederom iemand die zich wil profileren voor het pluche in Den Haag.
  Nu zijn het ineens weer echte sociaaldemocraten; waar waren die afgelopen kabinetsperiode? Sorry, ik word weer misselijk!
  Nog even dit: een partij moet er voor de mensen zijn, niet andersom.

 7. Lauk

  Wat een poseur. Meer woorden wil ik er niet aan besteden

 8. paul

  ongeloofwaardige querulant. alleen er op uit om gemotiveerde mensen op een negatieve manier te kijk te zetten om zichzelf belangrijk te maken. een soort donald trump in het klein: “kijk mij nou”. dit levert geen politieke vernieuwing op, alleen maar minder vertrouwen in het politieke proces. en niet omdat dit nu aan de pvda ligt (écht mijn partij niet) maar omdat het dit narcistisch mannetje zijn ego wil bevredigen.

 9. peter

  Het is gewoon een grap….zure reageerders….of hebben jullie geen humor meer.

 10. S. Martas

  @peter: Het is vooral een matige grap. “Haha, stel je voor dat ík me gewoon kandidaat zou stellen als lijsttrekker van de PvdA.” Een idee wat je dronken in de kroeg verzint, maar wat lang vóór de uitvoeringsfase moet sneuvelen vanwege a. niet origineel genoeg en b. niet erg veel grappiger dan een suf mopje.

 11. Jansen

  Het lijkt me duidelijk dat ene Tom Staal niet meer weet wat hij met zijn leven aan moet nu blijkt dat het lastig is om aan de bak te komen als ex-geen-steiler. Dat de weldenkende mens, de absolute meerderheid, niet op geen steilers zit te wachten mogen inmiddels toch wel duidelijk zijn. Dan ga je rare dingen bedenken.

  Overigens staat de gemiddelde PvdA’er inhoudelijk op 1 lijn met de gemiddelde VVD’er, dus wat dat aan gaat………….

  Het is vast een vriendje van iemand bij de redactie/ de hoofdredacteur. Vandaar de publiciteit op dit medium. Hij moet inmiddels opdrachten binnenharken.

  Past touwens wel uitstekend bij al die rechtse mannetjes die hier soort van permanent rondhangen, vaak 1 en dezlfde persoon overigens in meerdere gedaanten, die hier iedere open discussie in de kiem smoren.

  @ John Galt> “Prachtig stukje cabaret van Staal! Voor de PVDA is het zo mogelijk nog wel pijnlijker ook dat ‘infiltrant’ Tom Staal waarschijnlijk nog meer stemmen zou trekken dan Monash, Samsom of Asscher ook.

  Tom Staal en het ‘eerlijke’ verhaal. Ik kan niet wachten!”

  Jij ook weer hier? Zwaaizwaai

 12. paul

  @peter en dat referendum was ook een grap. de geopolitieke consequenties zijn niet te overzien. en dan nog niet eens gesproken over de mogelijke consequenties voor de nabestaanden van de MH17. “matige grap” is dan het understatement van de eeuw

 13. herman

  Geenstijl was leuk. Ooit werd er een chips soort (Doritos) naar ze vernoemd, ook de Jan de Roos show inzake het Oekraïne referendum was een stunt. En de Vogelaar affaire zullen we ook niet snel vergeten.

  Maar dat trucje kennen we nu, kom op Geenstijl jullie zijn vernieuwers of behoren jullie inmiddels ook tot het establishment?

 14. peter

  Tsjonge, wat een dommigheid hier..het is niet meer dan een PARODIE. Kijk naar het filmpje, naar de foto’s….waarmee wordt verwezen naar foto’s van andere lijsttrekkers…

 15. peter

  @pau: Wat heeft het referendum en de MH17 hier nu weer mee te maken? Niets! Dit is een parodie op de verschillende lijsttrekkers (b.v vergelijk foto van Staal met die van Baudet op piano…etc.)
  Dat jullie de parodie er niet in zin. Waar is de humor bij jullie?

 16. peter

  Men let niet goed op blijkbaar. Klik op het linkje in de 5e alinea en het wordt jullie duidelijk. Parodie!!!!!

 17. j. de vries

  Als alle kandidaten sociaal democraat in hart en nieren moeten zijn zit er maar 1 ding op, en dat is dat we ze allemaal opensnijden om vervolgens post-mortem hun hart en nieren te controleren op de juiste sociaal-democratische samenstelling.

 18. Ted Danson

  Duidelijk verhaal peter. Had ook in 1 bericht gekund misschien in plaats van 4, denk je niet?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).