Utrecht zoekt mensen die willen helpen tijdens gemeenteraadsverkiezingen Utrecht zoekt mensen die willen helpen tijdens gemeenteraadsverkiezingen

Utrecht zoekt mensen die willen helpen tijdens gemeenteraadsverkiezingen

Utrecht zoekt mensen die willen helpen tijdens gemeenteraadsverkiezingen
Wie tijdens de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht wil helpen met het bijvoorbeeld het tellen van de stemmen of met het wegbrengen van de stembussen kan zich nu aanmelden. Tegenover elke functie staat een vergoeding.

Wie tijdens de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht wil helpen met het bijvoorbeeld het tellen van de stemmen of met het wegbrengen van de stembussen kan zich nu aanmelden. Tegenover elke functie staat een vergoeding.

Woensdag 16 maart zijn in het grootste deel van Nederland gemeenteraadsverkiezingen. Utrechters kunnen op dat moment weer de samenstelling van de gemeenteraad bepalen. De gemeente is op zoek naar mensen die willen helpen op bijvoorbeeld stembureaus of bij het tellen van de stemmen in de Jaarbeurs.

Er zijn allerlei functies waar mensen zich voor op kunnen gegeven. Voor sommige taken moeten mensen echter ervaring hebben. Dat geldt bijvoorbeeld voor de functie van ‘voorzitter’ van een stembureau.

Bekijk het overzicht van alle functies op deze speciale ingerichte website van de gemeente Utrecht.

9 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Maakt iemand die van zijn langzalzeleven nooit op D66, GL of een andere linkse partij zal stemmen ook kans als voorzitter? Ik vraag het voor een vriend.

 2. Parttime poging

  Jammer dat alles volledige dagen zijn en/of alleen voor ambtenaren is opengesteld. Ik zou graag als vrijwilliger meehelpen, maar red dat maximaal voor een dagdeel qua energie.
  Hetzelfde geldt voor GGD-functies rondom corona, waar steeds voor opgeroepen wordt. Hoezo tekort aan mensen? Ze zijn er hoor.

  Als je als overheidsorganisatie de mond vol hebt van afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen en arbeidsongeschikten willen laten reïntegreren… Maak dat dan ook binnen je eigen organisaties mogelijk.

  Flexibiliteit, de wil om iets mogelijk te maken én de bereidheid om je daar moeite voor te doen, moet van beide kanten komen, niet alleen vanuit de burger.

 3. Utrechtvoorutrecht

  @Realist Wat houd je tegen om te solliciteren? Met een vooringenomen mening en laffe houding kom je niet zo ver. Wie niet waagt, wie niet wint. Als je vraag is of je kans maakt, dan wil je eigenlijk weten waar “ervaring” op slaat. Goede vraag, en daarvoor is er een link waarop staat aangegeven wat de eisen zijn. Ik citeer: “Je kunt reageren op vacatures als voorzitter van een stembureau als je twee keer of vaker hebt meegeholpen op het stembureau en al eerder plaatsvervangend voorzitter bent geweest.” Ze zien je sollicitatie graag tegemoet.

 4. Kadoendra

  @Realist

  Een voorzitter van een stembureau is bezig met het eerlijk laten verlopen van het stemmen op zijn bureau en niet met het politiek profileren!

  Dus voorzitter van een stembureau zie ik jouw vriend niet snel worden!

 5. Martin

  @parttime poging je kunt teller op een stembureau worden dat is alleen in de avond.

 6. Realist

  @Kadoendra. Dat dacht ik dus al, ik zal het aan hem doorgeven.

 7. Debs

  Wat een goed punt heeft @parttime poging daar!

 8. Esrin W.

  Willen helpen? Wat schuift dat? In een tijd waarin in Nederland álles pepertje duur is is het gewoon uurtje factuurtje. Niét? Dán niét.

 9. Utrechtvoorutrecht

  @Esrin Je kunt op de links klikken. Dan ga je naar een andere website. Daar staat meer informatie. Zoals bijvoorbeeld hoeveel het betaalt. De truc met die links werkt overigens vaker. Probeer het eens, dan hoef je minder suggestieve opmerkingen te maken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).