Utrechtse fracties van D66 en CDA vragen opheldering over leegstaande parkeergarage Berlijnplein Utrechtse fracties van D66 en CDA vragen opheldering over leegstaande parkeergarage Berlijnplein

Utrechtse fracties van D66 en CDA vragen opheldering over leegstaande parkeergarage Berlijnplein

Utrechtse fracties van D66 en CDA vragen opheldering over leegstaande parkeergarage Berlijnplein
Foto: Stijn Poelstra
De Utrechtse fracties van D66 en CDA hebben de wethouder om uitleg gevraagd over de leegstaande parkeergarage bij het Berlijnplein. Ze vragen zich onder meer af waarom de lichten 24 uur per dag branden, terwijl de garage niet in gebruik is.

De Utrechtse fracties van D66 en CDA hebben de wethouder om uitleg gevraagd over de leegstaande parkeergarage bij het Berlijnplein. Ze vragen zich onder meer af waarom de lichten 24 uur per dag branden, terwijl de garage niet in gebruik is.

De fracties zeggen naar aanleiding van een artikel in DUIC teleurgesteld te zijn over de stand van zaken en willen daarom dat de wethouder een aantal zaken uitlegt. “Hoe is het college van plan hier nog een succes van te maken”, willen ze weten. Verder vragen D66 en CDA zich af wie er aansprakelijk is voor de gemaakte fouten en de bijbehorende extra kosten die erbij komen.

De partijen hopen verder dat het college kans ziet om in de garage een aantal autoparkeerplekken te vervangen door een fietsenstalling. De garage ligt namelijk vlakbij busstation Leidsche Rijn. Bij dat busstation is geen fietsenstalling, waardoor mensen hun fiets op een grasveldje moeten parkeren.

Tot slot vragen ze zich af welke middelen het college heeft om een oplossing te forceren en in hoeverre de gemeente betrokken is bij het herstel en de veiligheidskeuring van de garage.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Alex

  Hoezo moeten de fietsen op een grasveldje, je hebt enorm veel ruimte onder het spoor. Dan hoef je alleen maar een trap op (of pak je de lift) en dan zijn de fietsen voor een groot deel uit het zicht onttrokken. Het is qua afstand tot de bussen wel ongeveer hetzelfde (afhankelijk aan welke kant van het busstation je moet zijn).

 2. Realist

  Fout op fout en als klap op de vuurpijl blijft de verlichting ook nog eens nutteloos branden. Als linkse milieuvriendelijke raad is dit niet te verantwoorden. Komt D66 ook nog met een vraag voor een fietsenstalling, de humor.

 3. Marko

  Het heeft waarschijnlijk weinig zin om er deels een fietsenstalling van te maken. Voor de meeste fietsers is de loopafstand van tientallen meters naar het busstation te groot en is het teveel moeite om de fiets in zo’n stalling te zetten. Zie halflege stallingen en fietsenchaos op andere plekken. Misschien zijn er wel mogelijkheden voor deelauto’s, deelbakfietsen, deelscooters, deelsteppen, deel e-bikes enz., naast een deel met gewone autoparkeerplekken. Al die deel-vehikels vervuilen dan niet de straat. Hernoem het tot de Berlijnplein transport ‘hub’ – iedereen blij.

 4. Scherpschutter

  @Marko

  Natuurlijk heeft dat geen zin! Deze ambtelijke totaalfaal moet plat (simpel) en belangrijker; laten we er nou in vredesnaam eens een les van leren!

  De overheid zou hooguit een scheidsrechter moeten zijn in een samenleving. Niet een veldspeler….Ze kan totaal niet voetballen! We moeten dit nu echt eens door gaan krijgen, want dit kan niet langer joh.

  Wat er gebeurt als je de overheid toelaat wél een keer veldspeler te laten uithangen, zie je keer op keer, op keer, op keer. Ze kan helemaal niets met een bal (het ziet er niet uit), kent de regels niet, schiet de bal continu in eigen doel, is lui en verdedigt niet mee, en dan is ze in de rust nog extreem agressief en betweterig ook jegens de overige 10 veldspelers en trainer, die wel uitstekend kunnen voetballen en de regels snappen. In de rust dringt ze al schreeuwend en dreigend de andere 10 veldspelers en trainer op rustiger aan te doen, zodat ze het een beetje bij kan benen…Want anders.

  Volstrekt nutteloze én disfunctionele parkeergarages als dit zijn het gevolg van 5 overheidsspelers opstellen je spreekwoordelijke eltal…De overige 6 veldspelers zien het gestuntel van hun klungelende medespelers (die bovendien de bal alleen onderling overspelen) met zwijgzaam, berustend en met lede ogen aan, terwijl ze intussen van kampioenselftal zijn gedegradeerd naar het lachtertje van de divisie, dat wekelijks met 10-0 op de kloten krijgt.

  Het is tijd om weer met 11 veldspelers te gaan voetballen, voordat je zelfs in de kelderklasse stijf onderaan bungelt en de hele club naar de klote is.

 5. Bromsnor

  Bromsnor denkt: Eventlocatie! Fijn om te paintballen, breakoutroomen of house dansen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).