Utrechtse Linda Voortman (GroenLinks) beste webpoliticus | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse Linda Voortman (GroenLinks) beste webpoliticus | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse Linda Voortman (GroenLinks) beste webpoliticus

Utrechtse Linda Voortman (GroenLinks) beste webpoliticus

De winnaars van de Beste Webpoliticus 2012 zijn bekend! Een deskundige jury riep de Utrechtse Linda Voortman (GroenLinks) uit tot Beste Webpoliticus omdat zij internet in de volle breedte effectief weet in te zetten. Ook Emile Roemer (beste persoonlijke website), Diederik Samson (beste social mediagebruiker) en de VVD (beste landelijke partijwebsite) vielen in de prijzen. Marianne Thieme (PvdD) won de publieksprijs Beste Webpoliticus 2012: zij kreeg op bestewebpoliticus.nl de meeste stemmen voor haar online activiteiten. 

Volgens de jury van debestewebpoliticus.nl weet Linda Voortman (GroenLinks) internet in de volle breedte effectief in te zetten. Haar website is veelzijdig, actueel, herkenbaar, goed geschreven, strak vormgegeven en een portal naar haar andere activiteiten op het web. Voortman gebruikt de sociale media waarvoor ze bedoeld zijn. Ze zendt niet alleen, maar luistert veel en gaat de dialoog aan met kiezers. De jury roemt bijvoorbeeld haar #zorguur, een Twitterspreekuur over de zorg. Ook Facebook en Hyves zijn springlevend bij Voortman en worden op de juiste manier ingezet.

Afgezien van deze prijswinnaars, was de jury bepaald niet onder de indruk van de online activiteiten van de politici. Velen laten online kansen liggen om zich te profileren en om contact te zoeken met de (zwevende) kiezers. Vooral de persoonlijke websites laten te wensen over. Er is weinig durf en originaliteit op het web, op wat uitzonderingen na. Eervolle vermeldingen zijn er bijvoorbeeld voor de gedurfde website van Dave Ensberg (CDA) of het effectieve twittergebruik van Tofik Dibi (GroenLinks).

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).