Van der Roest ontkent diefstal in Pownews. Schnetz: “Het is zelfs meer dan 40.000 euro” | De Utrechtse Internet Courant Van der Roest ontkent diefstal in Pownews. Schnetz: “Het is zelfs meer dan 40.000 euro” | De Utrechtse Internet Courant

Van der Roest ontkent diefstal in Pownews. Schnetz: “Het is zelfs meer dan 40.000 euro”

Van der Roest ontkent diefstal in Pownews. Schnetz: “Het is zelfs meer dan 40.000 euro”

Voormalig PvdA-raadslid Bert van der Roest, blijft voorlopig nog volop in het nieuws. Gisteren ontkende hij in PowNews dat hij 40.000 euro heeft gestolen van de Utrechtse daklozenkrant. Maar volgens voorzitter van Stichting Straatnieuws, Broos Schnetz, loopt het bedrag zelfs richting de 50.000 euro. Ondertussen maken de jongerenpartijen van de Utrechtse PvdA en VVD bekend dat zij vanmiddag naar de politie zullen stappen om aangifte te doen tegen van der Roest.

Voorzitter van de Jovd Utrecht, Jim van Mourik: “Ik was in eerste instantie verbaasd dat er geen aangifte gedaan werd. Met een juridische procedure zou het geld ook weer terecht moeten komen. Maar voor ons was het vooral het feit dat van der Roest aangaf zijn wachtgeld te gaan gebruiken om de schuld terug te betalen. Dat is natuurlijk heel dubieus.”

Afspraak

Schnetz: “Ik was nog niet op de hoogte van deze aangifte, maar mensen maken hun eigen keuzes dus dat moeten ze doen. Ik heb er geen problemen mee, wij hebben er voor gekozen om geen aangifte te doen omdat we een afspraak met Bert hebben gemaakt: hij betaalt het geld terug, dan doen wij geen aangifte.”

Meer dan 40.000 euro

Dat van der Roest ontkent dat hij 40.000 euro heeft gestolen was Schnetz ook nog niet ter ore gekomen: “Oké, nou, dat is wel waar. Het zelfs meer, maar daar komen we binnenkort mee naar buiten.” Hoeveel meer het is kan Schnetz niet zeggen. “Maar het zit ergens tussen de 40.000 en 50.000 euro in.”

Verkeerde keelgat

Rolf de Goeij, voorzitter van de Jonge Socialisten Utrecht is geschokt: “Het bewijst maar weer dat de onderste steen boven gehaald moet worden. We moeten laten zien dat er goede mensen in de politiek zitten, die te vertrouwen zijn en niet boven de wet staan. Het kan toch niet dat iemand 40.000 euro steelt van de zwaksten in de samenleving en dat gat vervolgens probeert te dempen met belastinggeld. Dat schoot mij echt in het verkeerde keelgat.”

Passende straf

Wat voor straf passend zou zijn laten zowel de Goeij als van Mourik aan de rechter over. “De straf maakt me niet uit, het gaat er meer om dat er überhaupt een onderzoek wordt ingesteld”, aldus van Mourik. De Goeij is het daar mee eens: “Wij willen de onderste steen boven hebben, de rechter zal vervolgens bepalen wat een passende straf is, net als dat bij ieder ander.”

Bekijk de reportage van PowNews hier:

19 Reacties

Reageren
 1. Floris

  De verslaggever van Pownews is misschien behoorlijk opdringerig en lichtelijk aggressief, maar waar rook is is vuur. Deze salonsocialist moet aangepakt worden, goed dat er nu eindelijk onderzoek gedaan wordt door het OM, misdadigers verdienen straf in Nederland, geen beloning!

 2. sophia Berendsen

  heeft Bert voor alles ‘n slecht geheugen ?
  Uiteraard geen wachtgeld.
  Misschien is papier prikken in plantsoenen ‘n goede dagbesteding voor hem.

 3. Inez

  Door dit filmpje kreeg ik nog meer hekel aan Pownieuws dan aan Bert van der Roest. Dat was vast niet de bedoeling.

 4. W.H. de Groen

  Ach,deze Bert is met zo’n 50.000 euro nog maar een piepeltje wat betreft het stelen van publieke gelden.
  Misschien maar iets meer inzoomen op de toezeggingen en besteding van subsidies aan multinationals e.a. grote bedrijven.

 5. Ulaan

  Soms bekruipt me het nare gevoel dat we op weg zijn naar een maatschappij van heksenjacht en volksgericht. Onze voorouders hebben de Nederlandse rechtsstaat opgebouwd. Iemand is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Men heeft recht op verdediging. Ik vind het stuitend dat die norm, die waarde, zo met voeten getreden wordt. Wij zouden juist beheerst en waardig moeten optreden in dit soort kwesties, vanuit het besef dat wij het recht aan onze kant hebben en van daaruit de ander kunnen veroordelen. Riooljournalistiek doet aan die norm, aan dat besef van recht en eigenwaarde, bepaald afbreuk.

 6. Berend Huisman

  Is er dan niemand in de vrienden- of familiekring die van der Roest op wijst dat er maar een oplossing is:
  Zonder omhaal diepe spijt betuigen.

 7. Utrechtse vogel

  Ik herhaal nog maar eens mijn gratis imago-advies.
  Als Bert van der Roest een vent is, dan:
  1. geeft hij zichzelf aan.
  2. betaalt hij het gestolen geld tot op de laatste cent terug
  3. weigert hij enige wachtgeldregeling vanuit de gemeenteraad
  4. laat hij de rechter uitspraak doen over de strafbare feiten
  5. en draagt hij de eventueel hem opgelegde straf
  Als hij dit eenvoudige, maar louterende stappenplan heeft doorlopen, kan hij beginnen met heel deemoedig zijn hoofd weer eens in de Utrechtse kroegen te laten zien.

 8. Jan Scherjon

  Inez en andere,het gaat niet om de verpakking maar om de inhoud 50.000,00 euro gestolen!

 9. Toine Goossens

  @ Ulaan,

  De huidige wereld is dermate ingewikkeld wat verantwoordelijkheden en bevoegdheden betreft, dat het niet meer mogelijk is om daar nog effectief toezicht op te houden.

  Daarom moeten wij er altijd en overal op kunnen vertrouwen dat iedereen doet wat er van hem/haar verwacht mag worden.
  Politici hebben daar een essentiële voorbeeldfunctie in.

  Beheersing begint met te doen wat er van je verwacht mag worden.

 10. Toine Goossens

  Quote

  Waarom zitten onze gevangenissen zo vol met allochtonen?

  Omdat zij misdaden begaan die èn eenvoudig bewijsbaar zijn, èn waar wij géén begrip voor opbrengen.

  Met een structurele bestrijding van fraude en andere vermogensmisdrijven, zowel begaan door politici, als door publieke en private bestuurders, c.q. door geldhandelaren, zou de balans meer in evenwicht zijn.

 11. George Knight

  De damage control van Bert van der Roest maakt het er alleen maar erger op. Waar blijft z’n spijtbetuiging? Door geen schoon schip te maken verliest Van der Roest ook mijn begrip. De tragedie met een manhaftige held die z’n ondergang voor ogen ziet wordt zo een slecht geregisseerde en rommelige klucht.
  http://georgeknightlang.wordpress.com/2013/10/10/het-raadsel-van-een-val-bert-van-der-roest/

 12. RoestVrijStaal

  Tom Staal, vecht je ruzie met Bert ergens anders uit. Je maakt jezelf belachelijk. Je pleegt huisvredebreuk en loopt te schelden. Iedereen is boos, terecht, onthutst, maar met zo’n heksenjacht is niemand mee gediend, behalve kijkcijfers voor je roddelrubriekje bij Pownews. Ik heb geen hekel aan Pownews, maar wel aan jou. Ik vind Bert er beter uitkomen dan jij eerlijk gezegd. Laten we het daar maar eens over hebben. Je had beter moeten voorbereiden en vragen moeten stellen en antwoorden moeten krijgen en je niet laten leiden door persoonlijke woede. Wat jij doet is geen journalistiek. Dat is mensen pesten. duh!

 13. Realist

  Beste mensen,ik ken Bert al wat jaren en heb nog nooit een grotere lul meegemaakt als deze randdebiel met de rode sociale sjaal om zijn biernek.
  Het is goed dat Tom hem zo confronteert en voor schut zet dat verdient hij ook.
  Het getuigd van weinig respect voor de gedupeerden als je gewoon wilt doorgaan met je theater stuk en net wil doen of er niets gebeurt is.
  Sjapoo Tom Staal,heb je goed gedaan jonge …..

 14. Jan Scherjon

  Hij kreeg er toch maar uit dat die Roest ontkende en wat is journalistiek? de waarheid
  boven krijgen en hoe en door wie maakt niet uit!

 15. Realist

  Ahaaaaaaaaaaaaaa, nu weet ik het zeker,Bertje bier lijdt aan geheugenverlies/alzheimer.
  Hij weet natuurlijk niet meer wat hij gedaan heeft,vandaar zijn ontkennen bij POWNED.
  En mensen die ziek zijn kun je niet vervolgen toch…..

 16. Mark

  Ik dacht dat er crisis was in theaterhobbyland.
  Ik zag alleen maar dikke wijven, met dikke varkensvingers.

 17. Ton

  @Ulaan,
  het klopt je bent onschuldig tot dat jouw schuld bewezen is, maar in dit geval heeft hij het al toegegeven in woord en daad (afgetreden). Dus er is geen heksenjacht iemand wiens schuld nog niet bewezen is maar een schuldige wordt om uitleg over zijn gedrag gevraagd. As je kiest voor een openbare functie is een van de consequenties dat je als er iets misgaat je snel gevonden bent en weinig tot geen privacy op dat vlak hebt.

 18. marcel van dam

  Ik als supersalonsocialist Baron van Dam,adviseer in deze aangaande pvda Dhr Roest
  Geen aangifte
  Geen excuses
  Geen terugbetaling
  Geen royement
  Wel wachtgeld

  Waarom!? zo gaat het bij de pvda al jaaaaren
  Waarom veranderen,,,belastingbetaler betaald toch
  nou dan!!

 19. peet

  heeft DIEF van Roest al kleeein beetje terugbetaald?
  Is de aangifte,,,geseponeerd?
  Krijgt van Roest alsnog wachtgeld,,,belastinggeld

  zo ja ,,,gebruikt hij belastinggeld om het gestolen geld terug te betalen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).