Van Hooijdonk’s lot afhankelijk van het op tijd inleveren van verkeerscijfers | De Utrechtse Internet Courant Van Hooijdonk’s lot afhankelijk van het op tijd inleveren van verkeerscijfers | De Utrechtse Internet Courant

Van Hooijdonk’s lot afhankelijk van het op tijd inleveren van verkeerscijfers

Van Hooijdonk’s lot afhankelijk van het op tijd inleveren van verkeerscijfers
Wethouder Lot van Hooijdonk is de wacht aangezegd door de VVD. Tijdens de commissievergadering van vanmiddag heeft Willem Buunk dit kenbaar gemaakt. “Haar uitleg voor de vertraagde berekeningen van een 7 miljoen kostend project bestond uit twee regels.”

Wethouder Lot van Hooijdonk is de wacht aangezegd door de VVD. Tijdens de commissievergadering van vanmiddag heeft Willem Buunk dit kenbaar gemaakt. “Haar uitleg voor de vertraagde berekeningen van een 7 miljoen kostend project bestond uit twee regels.”

Om over een crisis te spreken in de Utrechtse politiek gaat wat ver, maar de boel is door VVD’er Buunk wel even op scherp gezet. Aanleiding voor de ruzie in de coalitie is het niet leveren van cijfers en gegevens over de herinrichting van de ‘t Goylaan. Buunk heeft meerdere keren om uitleg gevraagd, maar kreeg deze niet of nauwelijks. De vertraging voor het leveren van deze cijfers komt doordat er fouten in de berekening zijn gemaakt.

Het plan voor de herinrichting van de ‘t Goylaan kan doorgang vinden als de berekeningen voor het project voor het eind van het kalenderjaar rond zijn. Dan betaalt het Rijk namelijk 7 miljoen euro mee. Worden ze later ingeleverd dan vervalt deze subsidie. Buunk zegt er wel voor te willen zorgen dat deze subsidie rondkomt maar wel graag mee te willen denken over dergelijke plannen, iets wat nu niet kan.

“We willen als raad ook de consequenties weten voor deze plannen,” zegt Buunk. “Het is fijn dat de staat 7 miljoen wil meebetalen, maar als uit deze plannen blijkt dat de omliggende wegen allemaal geteisterd gaan worden door files, dan wil ik dat graag voorkomen. Daarom wordt het nu wel eens tijd dat we de berekeningen krijgen. Haar uitleg voor de vertraging bestond uit twee regels: dat de rekenfouten niet erg zijn en dat het allemaal wel goed komt. Dat gaat mij te ver. Er staan nog meer grote projecten op de planning zoals de Socrateslaan, Marnixlaan en het Westplein en daar willen wij gewoon over mee kunnen praten.”

14 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Lot van Hooijdonk is een ramp lot uit de GroeneShit lotterij, dit mens maakt van al die milieu zaken een regelrechte ramp, wie neemt dit mens tegen zichzelf in bescherming, in ieder geval niet haar ambtenaren.

 2. Wilko

  Ze heeft duidelijk aangegeven dat door ambtelijke fouten de cijfers met 6 tot 8 weken vertraagt zijn. Dus nog ver voor het einde van het jaar klaar. Dit is gewoon opzichtige politiek zonder inhoud van de VVD. Zoals we dat van ze gewend zijn.

 3. Mikel

  Ik heb die Lot nog nooit kunnen betrappen op enige vorm van intelligentie.

 4. Jiri

  Daar zit ze dan hoor, Miss Geitenwollensok. Wat een ramp is deze vrouw. Bah!

 5. Ronald

  Komt allemaal wel goed…
  Maar niet voor iedereen, alleen voor mensen die zich zo gedragen als zij het graag ziet.
  En dus vast niet voor gebruikers van een verbrandingsmotor.

 6. WP

  Zo de uitkeringstrekkers zijn er ook weer…. ([email protected], Mikel en Jiri….)

 7. Jiri

  U bent ook druk aan het werk zie ik, WP?

 8. guliko

  Dat het lot van Lot aan een zijde draadje hangt is prima. Is een goede manier om wethouders scherp te houden. Verder het debacle Goylaan nooit uitvoeren. Las gisteren dat de wijk Lunetten zich ernstig zorgen maakt over de komende files, dus bereikbaarheid van de stad. Van 2 banen naar 1 baan levert volgens mij files op tot op de A12. De bus moet gaan vliegen en de overstekende personen hoeven zich helemaal niet aan die 3 oversteeplaatsen te houden. Het staat er nu al ‘s avonds vast, als er evenementen zijn in het centrum of als het slecht weer is. Het is van de zotte dat er bomenrijen worden geprojecteerd in de plannnen terwijl er overal bomen weg moeten omdat er nieuwe norm is dat bomen 4 en halve metwer vanaf de rand van een weg moeten staan. Een laatste redenering als de goylaan wordt vermeden en een heerlijke prachtige wandelboulevard is geworden, verkeersarm tov het huidige verkeersbeeld. Waar heeft dieverkeersstroom zich dan gemanifesteerd. Een probleem van anderen die dan niet op het bordje van de goylaan liggen, maar nog wel op dat van Lot.

 9. [email protected]

  @WP, heb een eigen onderneming zaadbal ………….jij bent blijkbaar geen groot licht gezien jou reactie.
  Heb nog wel een baantje voor jou in de avonduren, vaseline/glijmiddel hoort bij de standaard uitrusting van het baantje.

 10. Jawel

  Hahaha [email protected], niet zo op je penisje getrapt!

  Ik weet niet wat voor ‘eigen onderneming’ jij hebt, maar het verbaast me niet dat je de hele dag niks uit zit te voeren.

  Ik denk toch dat je alsnog een uitkeringstrekker bent 🙁

 11. Ries

  Aha de fietsvrouw!

  Het Centrum ligt jaren open om een moderner HC en binnenstad te krijgen, vooral ook om meer bezoekers te gaan trekken, waardoor ook de economie gaat stijgen. Komt zij met het “knipplan” waardoor bezoekers van Utrecht na 1x de files en ellenlange wachttijden te hebben mee gemaakt zich wel gaan bedenken om nog eens een daggie Utreg te gaan doen.

  Ja daar is slim over nagedacht…..ongelofelijk dat dit allemaal kan in Utrecht.

 12. Jaap

  Die Lot is zeker geen groot licht. Bij de Jacobsstraat beweerde ze dat de bomen weg moeten omdat er anders geen plek is voor lantaarnpalen….

 13. [email protected]

  @Jawel, hahahahahaha, gelukkig weet ik beter en heb ik medewerkers die ruimschoots hun werk doen.
  Niks voor jou een baantje met Vaseline/Glijmiddel.
  Maar back to the topic, Lot maakt het verkeer in Utrecht kapot.

 14. Johan berk

  Hoe lang blijft de raad deze ambtenaar nog tolereren. Heb nog niets dan ellende van haar hand zien komen. Zij is mijn wijkwethouder maar laat onze wijk doodbloeden. Hoop van harte dat ze de laan wordt uit gestuurd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).