Vanavond duidelijkheid over terugkeer prostitutie Hardebollenstraat | De Utrechtse Internet Courant Vanavond duidelijkheid over terugkeer prostitutie Hardebollenstraat | De Utrechtse Internet Courant

Vanavond duidelijkheid over terugkeer prostitutie Hardebollenstraat

Vanavond duidelijkheid over terugkeer prostitutie Hardebollenstraat
De Hardebollenstraat. Archiefbeeld DUIC
De gemeenteraad wordt vanavond door burgemeester Jan van Zanen geïnformeerd over de toekomst van de Hardebollenstraat. De grote vraag hierbij is of de peeskamers na drie jaar afwezigheid weer terug kunnen keren of niet.

De gemeenteraad wordt vanavond door burgemeester Jan van Zanen geïnformeerd over de toekomst van de Hardebollenstraat. De grote vraag hierbij is of de peeskamers na drie jaar afwezigheid weer terug kunnen keren of niet.

Het besluit of de werkplekken in de straat mogen terugkeren had eigenlijk al voor april genomen moeten worden, maar dat durfde de burgemeester destijds nog niet aan met een rechtszaak tot gevolg. De zeventien prostitutieramen aan de Hardebollenstraat werden in 2013 gesloten vanwege onder andere mensenhandel die zou plaatsvinden in en rond de straat in de binnenstad.

Nieuw Zandpad

De eventuele terugkeer van prostitutie in de Hardebollenstraat is al lange tijd onderwerp van discussie. Zo wil het bedrijf Freya de peeskamers weer laten floreren en heeft daar alleen nog een exploitatievergunning voor nodig. Van Zanen zit hier al langere tijd mee in zijn maag want hij ziet, evenals de buurt, alle prostitutie het liefst naar Het Nieuwe Zandpad verhuizen.

Maar of deze wens juridisch haalbaar is blijft tot vanavond de vraag.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Jacques Reckers

  Hoezo vanavond? Moeten ze daar mee wachten tot het donker is?

 2. Geologic

  @Jacques: Waarschijnlijk staat het stuk op zogenaamd blauw papier, wat wil zeggen dat het tot raadsbehandeling geheim is. Met juridische stukken is dat regelmatig het geval. Vandaag is de raadsvergadering en ik gok dat dat agendapunt pas in de avondvergadering aan bod komt.

 3. Jeroen Kaakdorst

  Graag naar de rand van de stad. Zit als huiseigenaar absoluut niet te wachten op de terugkeer van de prostitutie, met alle randzaken van dien. Het valt gewoon op dat het op de voorstraat een stuk beter toeven is zonder om de twee stappen cocaïne aangeboden te krijgen.

 4. Dirk

  Ik snap ook niet echt de charme van prostitutie in de voorstraat. Prima als je het een plek wilt geven, maar waarom niet bij het zandpad? Van wat ik me herinner was de sfeer was er vroeger wat naar (rare types die rondhingen op straat). Nu voelt het er veel relaxter (ik woon er niet).

 5. Vissers

  Ondertussen zijn we een dag verder… Tijd voor een update?

 6. Rick

  Lijkt erop dat mijn vorige reactie niet is doorgekomen, dus maar nog een keer: Gezien dit onderwerp gisteravond is besproken, zou het handig en interessant zijn als DUIC vandaag een update op dit verhaal geeft en laat weten wat hier uit gekomen is. Ik ben erg benieuwd!

 7. Redactie

  Beste Vissers, Rick en anderen,

  De beslissing is al enkele keren uitgesteld. De nieuwe deadline staat voor vrijdag 18:00. Ook wij wachten af!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).