Plan vuurwerkvrije zones in Utrecht haalt het niet - De Utrechtse Internet Courant Plan vuurwerkvrije zones in Utrecht haalt het niet - De Utrechtse Internet Courant

Plan vuurwerkvrije zones in Utrecht haalt het niet

Plan vuurwerkvrije zones in Utrecht haalt het niet
Vuurwerk. Archiefbeeld DUIC
Het voorstel van GroenLinks om het aantal vuurwerkvrijezones in Utrecht uit te breiden kon gisteravond niet rekenen op een meerderheid in de gemeenteraad. Alleen de Partij voor de Dieren stemde, samen met GroenLinks, voor het plan.

Het voorstel van GroenLinks om het aantal vuurwerkvrijezones in Utrecht uit te breiden kon gisteravond niet rekenen op een meerderheid in de gemeenteraad. Alleen de Partij voor de Dieren stemde, samen met GroenLinks, voor het plan.

Een gemiste kans volgens GroenLinks-raadslid Steven de Vries. “Een flinke meerderheid van de Utrechters is voor vuurwerkvrije zones. GroenLinks steunt hen daarin. Het is tijd voor verandering. Het is tijd om stappen te zetten.” De Vries pleit al jaren voor het verbieden van vuurwerk.

Wel bleek er in de gemeenteraad steun voor het voorstel van GroenLinks voor het organiseren van een centrale vuurwerkshow. Met een centrale show zou volgens de politieke partij 28 procent van de Utrechters stoppen met het zelf afsteken van vuurwerk, en daarmee zou de overlast in de stad teruggedrongen kunnen worden. Het college gaat dit verder onderzoeken.

5 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Hoe komen ze aan die 28% ?
  Totaalverbod op die onzin is het enige dat werkt.
  Scheelt honderden miljoenen schade landelijk en achterlijk gedrag blijft achterwege (iemand noemde het ooit de “idiotensymfonie” 🙂

 2. Natte Otter

  Prima idee om een centrale vuurwerkshow te organiseren. Eerst met het alternatief komen en kijken of dat succesvol is, bereikbaar en toegankelijk voor alle Utrechters.

  Overigens, zoals ik afgelopen jaren altijd even moet vermelden voor de volledigheid, is het normale legaal afgestoken vuurwerk niet de hoofdoorzaak van de overlast/schade.

  Dat is nog altijd vuurwerk dat of al verboden is omdat het te krachtig is (uit het oostblok) en/of vuurwerk dat nog niet mag worden afgestoken en dus al verboden is. Daar gaat geen vuurwerkvrije zone bij helpen.

 3. JdV

  Dan wil ik graag nu het volgende voorstel op de agenda:Groen-links en PvdD -vrije zones. Gebieden zonder symboolpolitiek, betutteling en millieufacisme. Yes we can!

 4. Reactionaire rechtse zak

  JdV 22/9/2017 – 16:44

  Puik idee. Waar kan ik tekenen?

 5. T.Baudet

  “Een flinke meerderheid van de Utrechters is voor vuurwerkvrije zones” waar haalt deze man het vandaan? Bronvermelding is ook wat zeg.
  Een centrale vuurwerkshow. Hoe ziet GroenLinks dat logistiek voor zich? 350.000 inwoners op 1 plek in de stad….. dream on buddy..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).