VVD vraagt om maatregelen aanrandingspraktijken zwembaden | De Utrechtse Internet Courant VVD vraagt om maatregelen aanrandingspraktijken zwembaden | De Utrechtse Internet Courant

VVD vraagt om maatregelen aanrandingspraktijken zwembaden

VVD vraagt om maatregelen aanrandingspraktijken zwembaden
Zwembad De Kwakel
Kritische vragen worden gesteld aan het college van B&W over aanrandingspraktijken bij jonge meisjes in zwembaden. Dit naar aanleiding van een noodkreet op Facebook van een bezorgde vader die meerdere malen getuige was van de aanrandingspogingen. VVD-Raadslid Queeny Rajkowski stelde schriftelijke vragen.

Kritische vragen worden gesteld aan het college van B&W over aanrandingspraktijken bij jonge meisjes in zwembaden. Dit naar aanleiding van een noodkreet op Facebook van een bezorgde vader die meerdere malen getuige was van de aanrandingspogingen. VVD-Raadslid Queeny Rajkowski stelde schriftelijke vragen.

Op 2 augustus post Albert Mulder op Facebook een tekst met de volgende kop: ‘Vaders GEZOCHT! Of ben je een mietje?’. Hij schrijft de tekst naar aanleiding van zijn bezoek aan zwembad De Kwakel. Tijdens dit bezoek concludeerde hij dat jongens meisjes lastigvallen en proberen aan te randen.

Aanrandingspraktijken
De VVD vindt de aanrandingspraktijken in de zwembaden onacceptabel en vraagt het college daarom om maatregelen. Deze zomer zijn er drie meldingen van zwembad De Kromme Rijn en De Kwakel naar bovengekomen. Of dit het werkelijke aantal is, is niet duidelijk. De VVD wil weten of er eerder incidenten plaats hebben gevonden en of hiervan melding is gedaan bij de gemeente of bij de Utrechtse zwembaden. “Heeft het college al grip op de groep probleemmakers, is er een harde kern dat onder toezicht staat?” vraagt Rajkowski zich af.

Procedure
Vooral de procedure na een melding vindt de VVD belangrijk. Vader Mulder stelt overheid, ouders en de omgeving (sociale controle) verantwoordelijk om het probleem op te lossen. De VVD is ervan overtuigd dat ouders, zwembadpersoneel, gemeente en politie er alles aan willen doen om de situatie in de zwembaden te handhaven. Volledig overzicht op de situatie is hierbij van cruciaal belang.

10 Reacties

Reageren
 1. kees

  Waarom wordt nergens het zwembadpersoneel als eerst verantwoordelijke genoemd? Gevalletjes ‘wegkijken’. Ze zien toch (hopelijk) ook als er iemand dreigt te verzuipen…….Zwembad zal binnenkort wel vol gehangen worden met camera’s.

 2. Jansen

  Schijnheilig gelul van de VVD.

  Dit is al jaren aan de orde; en dat weten ze bij de VVD! Nu vragen daarover stellen. Pfffffff.

  VVD is al jaren verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de gemeente Utrecht en dus mede-verantwoordelijk/ medeplichtig.

  Diegene die hier al twee weken geleden op aangepakt hadden moeten worden, naast de daders, zijn het zwembadpersoneel en de verantwoordelijk manager/ ambtenaar. Laksheid troef, ook al jaren bij de VVD.

  Maatregelen die door de politiek worden opgelegd zijn schaanmateregelen, waaronder camerabewaking, hetgeen weinig zin heeft want er is bijna niemand met crimineel gedrag die zich door camera’s laat afschrikken. Daarnaast heb je pas wat aan camera’s achteraf, als het voorval al heeft plaats gevonden.

  Gewoon simpel personeels en handhavingsbeleid. Lijkt me dat er gewoon een capabel manager aangesteld dient te worden die over de zembaden gaat en die dan weer capabel personeel aanstelt. Er horen gewoon mensen vervangen en onrtskagen te worden. Uiteraard hadden politie en justitie in samenspraak met de gemeente al een decenium gelden moeten optreden tegen de misstanden in 2 zwembaden in de Utrecht.

 3. Mir

  Helaas vinden aanrandingen in zwembaden al langer plaats. Heb het zelf meegemaakt zo’n 30 jaar geleden (niet in Utrecht). Badmeester stond erbij en keek er naar. Ik neem vooral de jongens (in mijn geval autochtonen) die denken dat dit soort gedrag stoer is en het vooral doen om bij de groep te horen. Het door de groep insluiten is vooral beangstigend.
  Misschien is het een idee om BOA’s in te zetten bij dit soort overlast. Lik op stuk beleid. We weten namelijk allemaal dat er nou ook niet zo veel zwembad-personeel rondloopt om dit probleem aan te pakken.

 4. Frans

  Ik zou wel eens willen weten welke type mensen de meisjes lastig vallen.
  Ik wil zeker niet discrimineren maar vraag ik me ernstig af dat het de laatste jaren voortduurt.
  Vroeger waren het incidenten en is het opmerkelijk dat dat opeens toeneemt.

 5. ACTK

  Vader’s oproep destijds gezien. Dat was onder de gegeven omstandigheden een heel redelijk en afgewogen verhaal. Niets op aan te merken. En dit is uiteraard een probleem wat aandacht verdien!
  .
  Maar wat de VVD hier doet is voor de bühne. ‘Schriftelijk vragen’, ‘aanrandingspraktijken’, ‘grip op groep probleemmakers’, ‘harde kern’, ‘onder toezicht’ etc. Het is weer een diarree van angstcultuurkreten die straks bij de verkiezingen zeteltjes op moeten leveren.
  Laten we niet vergeten dat de VVD al decennia deel uitmaakt van het bestuur in deze stad. In die zin mede verantwoordelijk is voor beleid en wanbeleid. Voor het slagen en mislukken van kinderen en zwembaden. Als je al met de hand aan de knoppen zit hoef je daar niet zo bij te schreeuwen. Doe gewoon wat gedaan moet worden, hou je gebakken lucht binnen boord, en verveel ons niet met je krachttermen die echt niets meer opleveren dan angst. Je hoeft, zelfs als VVD, de problemen niet groter te schreeuwen om daarna te kunnen zeggen dat je een groot probleem hebt opgelost.
  Als je de knoppen in handen hebt, roeptoeter er niet over, werk er dan mee!

 6. Jimmy

  Waarom zijn er geen zwembad personeel met een boa dan hebben ze meer bevoegdheden

 7. Geenstijl@Utrecht

  @Jansen 16/8/2016 – 12:01,

  Ik sluit mij bij uw verhaal aan, goed verwoordt, en vergeet niet mensen, ga vooral stemmen in 2017, erg belangrijk om je stem te laten horen.

 8. Jansen

  En uiteraard zijn de vragen weer afkomstig van Queeny Rajkowski, iemand die alleen maar bezig is met zichzelf te profileren en met stemmen trekken ipv met het besturen van een stad, datgene waar ze voor gekozen en aangesteld is.

 9. stefan

  Het gebruik van het woord ‘mietje’ vind ik vrij kwetsend voor bepaalde mensen.

 10. Danielle

  Ik ben inmiddels 42 jaar. Toen ik als tiener in de Kwakel kwam, was dit al aan de orde. Ik mocht op een gegeven moment om deze reden niet meer daar zwemmen van mijn ouders.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).