VVD vraagt opheldering informatievoorziening college | De Utrechtse Internet Courant VVD vraagt opheldering informatievoorziening college | De Utrechtse Internet Courant

VVD vraagt opheldering informatievoorziening college

VVD vraagt opheldering informatievoorziening college

De VVD Utrecht ergert zich al langer aan het gebrek aan openheid van het Utrechtse college van GroenLinks, PvdA en D66. Dat meldt de partij in een bericht op haar website. Ook in de kwestie rond de Roma familie, die eerder deze maand het landhuis in De Meern moest verlaten, meent de VVD dat het college de gemeenteraad onvolledig, zelfs onjuist heeft geïnformeerd. De partij heeft het college daarom gevraagd om opheldering en weet zich daarbij gesteund door Stadspartij Leefbaar Utrecht.    

De VVD heeft met verbazing kennis genomen van een brief van het college met nieuwe informatie over intimidatie op een school in Leidsche Rijn. De media beschikken namelijk over een brief die de gemeente aan de familie N. heeft verstuurd, waarin staat dat de familie bij intimidatie van een leraar op een school in Leidsche Rijn betrokken was. Eerder dit jaar heeft de VVD specifiek naar deze zaak gevraagd en toen heeft het college in schriftelijke antwoorden gemeld dat er geen sprake was van bedreiging of intimidatie. De VVD heeft nu om opheldering gevraagd aan het college.  Het bij beantwoording van schriftelijke vragen de gemeenteraad verkeerd informeren, vindt de VVD onacceptabel. Wil de gemeenteraad haar controlerende, democratische taak naar behoren kunnen uitoefenen, dan dient het stadsbestuur de gemeenteraad volledig en correct te informeren, zo stelt de partij. Het heeft er zeer veel van weg dat dit nu niet gebeurd is.

De VVD acht het college zelf verantwoordelijk voor de ophef die is ontstaan over de ontwikkelingen rond de Roma familie in De Meern. ‘Het college informeert de gemeenteraad slecht, handelt inconsequent en vooral het communicatiebeleid is belabberd.’ Door de slechte communicatie vragen de media en kritische raadsleden zich continu af wat zich hier nu allemaal afspeelt. Met de vragen van heden aan het college wil de VVD voor eens en voor altijd duidelijkheid hierover krijgen. Voor de vragen, kijk hier.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).