VVD wil geen beperking bij verkoop Informatiecentrum | De Utrechtse Internet Courant VVD wil geen beperking bij verkoop Informatiecentrum | De Utrechtse Internet Courant

VVD wil geen beperking bij verkoop Informatiecentrum

VVD wil geen beperking bij verkoop Informatiecentrum

Het college zou geen gegadigden moeten uitsluiten bij het verkopen van het Informatiecentrum Leidsche Rijn. Dat vindt VVD Utrecht. De oppositiepartij heeft daarover vragen gesteld aan het college, zo schrijft het op de eigen website.

Volgens de huidige voorwaarden voor het sinds half juni te koop staande Informatiecentrum, zou in het pand alleen maar een religieuze voorziening met aanvullende functies mogen komen. De VVD onderschrijft de wenselijkheid dat religieuze instellingen zich in Leidsche Rijn kunnen vestigen. Maar het Informatiecentrum met alleen een religieuze bestemming te koop aanbieden gaat de VVD veel te ver, zo zegt raadslid Dimitri Gilissen op de site.

“Het te koop zetten van het informatiecentrum voor enkel religieuze doeleinden belemmert de verkoopbaarheid van het gebouw”, meent Gilissen. “Daardoor dreigt een lagere opbrengst en sluit het college bovendien andere mogelijke gegadigden uit.”

Volgens Gilissen bestaat in Leidsche Rijn grote vraag naar commerciële en recreatieve voorzieningen. Daarom heeft de VVD bij de behandeling van de Voorjaarsnota al gevraagd de mogelijkheden te onderzoeken om het Informatiecentrum in te richten met werkplekken voor zzp’ers of als bedrijfsverzamelgebouw.

“Ook zou de mogelijkheid om als hoofdfunctie een horecavoorziening te realiseren, of een recreatieve voorziening, zoals een overdekte speeltuin, niet moeten worden uitgesloten, zoals nu wel gebeurt”, schrijft Gilissen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).