Welke coalitie is er in Utrecht mogelijk? Stel het zelf samen met deze coalitiebouwer Welke coalitie is er in Utrecht mogelijk? Stel het zelf samen met deze coalitiebouwer

Welke coalitie is er in Utrecht mogelijk? Stel het zelf samen met deze coalitiebouwer

Welke coalitie is er in Utrecht mogelijk? Stel het zelf samen met deze coalitiebouwer
Archieffoto gemeenteraad Utrecht.
De verkiezingen zijn achter de rug, sommige partijen hebben wat te vieren en andere moeten het doen met verliezen. GroenLinks verliest enkele zetels, maar blijft de grootste. De komende tijd moet er een coalitie gemaakt worden. In Utrecht zijn er 45 zetels, om een meerderheid te halen zijn er dus 23 zetels nodig. Via onderstaande tool kan je zelf partijen uit- en aanvinken om zo tot 23 zetels te komen.

De verkiezingen zijn achter de rug, sommige partijen hebben wat te vieren en andere moeten het doen met verliezen. GroenLinks verliest enkele zetels, maar blijft de grootste. De komende tijd moet er een coalitie gemaakt worden. In Utrecht zijn er 45 zetels, om een meerderheid te halen zijn er dus 23 zetels nodig. Via onderstaande tool kan je zelf partijen uit- en aanvinken om zo tot 23 zetels te komen.

Gekoppelde berichten

21 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Het college kun je vast invullen. GroenLinks, D66, PVDA en PvdD. Eigenlijk het enige dat die combinatie mist is een formele fusie…

 2. Realist

  Leuk tooltje om je fantasie even op de loop te laten. Zonder GL, PvdD, S&S en nog een paar woke linkse partijen zijn er nog wel 23 zetels te behalen voor de wat meer realistische partijen.

 3. WvR

  @Scherpschutter:
  Ik schat inderdaad niet dat daar buitengewoon veel orienterende gesprekken voor nodig zijn…

 4. Wil

  Realist heeft nieuw woord (woke) geleerd gezien al zijn reacties. Nu nog de juiste toepassing hiervan. Succes man!

 5. Realist

  @Will. Mooi voorbeeldje wat links graag doet; op de man spelen. Lol

 6. Paul

  “groen links verliest enkele zetels”. Ze leveren gewoon 25% in. Dat is meer dan de grootste verliezer op landelijk niveau.

 7. W

  D66 met Groen Links kan ik mij écht niet meer voorstellen!!!
  Hoop dat ook niet!
  25% Verlies van Groen Links!
  20% Verlies van D66!
  Het is één van de twee nu in een coalitie svp!!!
  Kijk vooral naar woningen bouwen in polder Rijnenburg!
  En géén windmolens zo dichtbij woningen. 800 Meter is absurd en gevaarlijk voor de gezondheid! Doe met die info iets politiek!!!
  Denk aan Frankrijk!!! Daar mogen ze niet binnen 3 km van woningen staan!!! Besluit overheid in verband met de gezondheid van de mensen die in de buurt moeten wonen!!!!!

 8. Een echte Utregter

  Utrecht, de stad waar je met ernstig wanbeleid gewoon nog de meerderheid haalt. Ze moeten zich kapot schamen,en de kiezers ook.

  Ook ik ben voor een betere samenleving maar wel zonder groene oogkleppen op!

 9. Bill

  Mooiste afspiegeling lijkt mij GL, D66, VVD en PvdD, zou je een eind mee komen om de stad in de vaart der volkeren mee te nemen.

 10. Erwin

  @bill: geef mij 1 goede reden waarom de vdd zou moeten meedoen.

 11. Janah

  Ik begrijp niet zo goed waarom iemand (@scherpschutter) die niet in de Domstad woont zich druk maakt over de verkiezingen aldaar. Je zou verwachten dat @scherpschutter die altijd alles beter weet, zich in zijn dorp verkiesbaar had gesteld.

 12. Rutger

  Graag een keer zonder GL, gewoon omdat het kan

 13. JdV

  Verliezende partijen horen achteruit te stappen en de winnaars de ruimte te geven.

 14. RABE

  Graag met een beetje minder Groen Links.
  Zij verspillen het meeste geld.

 15. De Echte Utrechter

  Grappig hoe iedereen in de reacties loopt de schieten op rechts en links, container begrippen waar iedereen zijn eigen definities aan hangt, aardig ambigu.

  Lekker spuwen.
  Het volk heeft gestemd, deal with it.
  Gelukkig leven we in een democratie en bestaat de gemeenteraad niet uit trollen en reaguurders 😉

 16. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  GroenLinks, D66, PVDA en PvdD zijn al lang gefuseerd, ze hebben het alleen zelf nog niet helemaal door dat ze onderling 1 op 1 uitwisselbaar zijn.

  @Bill
  Hoezo mooie afspiegeling van de stad?
  Die partijen hebben samen 50.6% van de stemmen gekregen terwijl de opkomst 56% was. Dus die partijen vertegenwoordigen slechts 28.3% van de bevolking. Ik noem dat geen afspiegeling maar een reflectie van een minderheid.

 17. Jos Stelling

  Een minderheidscollege graag. Spannend, interessant, goed voor de democratie en het debat per onderwerp.

 18. Hoera

  @JdV, wat een heerlijke prietpraat weer. Je kan het echt niet hebben hè dat je rechtse vriendjes van Forum niet meer hebben binnengesleept; ze zouden de macht overnemen. Maar zie; niets van dat alles.
  Over winnen en verliezen. Je kan bij verkiezingen verliezen en toch winnen. GL is van 23,0% naar 18,5% gegaan; ja ze hebben verloren en toch zijn ze op afstand de grootste partij. Als we trouwens alleen de ‘winnaars’ zouden laten regeren wordt het lastig. Die hebben krap 1/3e van de zetels. Lol

  @Misschuttert. Niemand interesseert wat jij vindt, ga je eigen dorp lastigvallen.

 19. Esrin W.

  Iedereen heel veel succes hier en niét vergeten: het zijn jullie eigen gekozen All Stars als jullie hier weer hele epistels schrijven over fietspaden en voetgangers heavens bij jullie voor de deur. Kom maar op met die posters met Stop de Stoomwals van Lot op de Weersingel. Wat je zaait zal je ook moeten oogsten.

 20. Lexus

  @Jos Stelling: hoewel ik het triomfalisme van GroenLinks afwijs, blijft het feit dat de progressieve partijen samen met gemak een meerderheid kunnen vormen. Daar hebben ze niet eens alle progressieve partijen voor nodig. Laten we wel hopen dat het een beter resultaat oplevert dan wat GroenLinks, D66 en ChristenUnie de afgelopen vier jaar hebben laten zien, want dat was wat mij betreft op een aantal punten beneden de maat.

 21. Utrechter2

  @Esrin W.: of als er woningen a la Croeselaan worden gesloopt op verzoek van de projectonwikkelaars. Hoeveel stemmers hebben uitgelegd gekregen dat “progressief” zoals D’66 economisch totaal niet links en 1 op 1 met de VVD staat?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).