Winkelcentrum Leidsche Rijn kleiner: Gemeente loopt 2,5 miljoen euro mis | De Utrechtse Internet Courant Winkelcentrum Leidsche Rijn kleiner: Gemeente loopt 2,5 miljoen euro mis | De Utrechtse Internet Courant

Winkelcentrum Leidsche Rijn kleiner: Gemeente loopt 2,5 miljoen euro mis

Winkelcentrum Leidsche Rijn kleiner: Gemeente loopt 2,5 miljoen euro mis
Het geplande buurtwinkelcentrum in de zuidpunt van winkelgebied Leidsche Rijn Centrum wordt geschrapt. De gemeente Utrecht loopt daarmee momenteel 2,5 miljoen euro mis. Dat meldt het AD.


Het geplande buurtwinkelcentrum in de zuidpunt van winkelgebied Leidsche Rijn Centrum wordt geschrapt. De gemeente Utrecht loopt daarmee momenteel 2,5 miljoen euro mis. Dat meldt het AD.

Op het stuk grond in de zuidpunt zouden onder meer een Albert Heijn en een Lidl komen. De gemeente Utrecht rekende op ongeveer 2,5 miljoen euro aan inkomsten voor het grondgebied. Wethouder Kees Geldof (VVD) houdt er rekening mee dat in een later stadium woningen worden gebouwd die geld zouden kunnen opleveren.

Kees Geldof zou afgelopen vrijdag een geheime brief naar de gemeenteraad hebben gestuurd. Het AD meldt dat de wethouder tegemoet wil komen aan de wens van projectontwikkelaar ASR en toekomstig eigenaar Corio door toestemming te geven voor de vestiging van een mega Jumbo.

Twee derde van de winkelketens heeft geen interesse om zich te vestigen in het in aanbouw zijnde Leidsche Rijn Centrum. Jumbo wil zich vestigen met een enorme supermarkt in het gebied. Verenigde winkeliers in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern zijn niet blij met de komst van een mega Jumbo: “Ten tijde van de eerdere besluitvorming konden wij niet aangemerkt worden als belanghebbenden”, aldus woordvoerder Toon Gispen tegen het AD. De mega jumbo zal met 6000 vierkante meter de grootste supermarkt van de regio worden: “De winkeliers vrezen dat hun klanten de boodschappen halen bij Jumbo, zeker als dat gecombineerd wordt met een stukje beleving”, verklaarde CDA-raadslid Bert-Jan Brussaard eerder tegen RetailNews.

Al langer is er discussie over het winkelcentrum. De plannen dateren van jaren geleden, toen consumenten nog vol vertrouwen waren en meer goederen kochten in fysieke winkels. In de loop van de jaren is het plan al vaker aangepast.

4 Reacties

Reageren
 1. APJ

  Raar, het verhaal was dat internetverkopen zorgen voor een kleinere behoefte aan winkels voor kleding, elektronica, etc. Juist de supermarkt (vers) zou niet afgeslankt hoeven worden volgens Corio en de project ontwikkelaar.
  Dat nu juist het buurtwinkelcentrum sneuvelt past niet in die eerdere stelling.

 2. Jeroen

  Het is sowieso allemaal gelul. Over tien jaar hangt de vlag er weer heel anders bij. Mensen willen naar buiten, mensen willen gezelligheid, mensen willen bij elkaar komen en wat te doen hebben. Dat zal nooit veranderen en dus blijven stadscentra gewoon nodig. Het historisch centrum van Utrecht kan de bezoekers nu al niet aan dus in de toekomst is een extra écht centrum hard nodig.

 3. ACTK

  Corio, Utrecht, vastgoed… Op een of andere manier eindigen deze trajecten geruime tijd nadat alle handtekeningen gezet zijn met een niet geplande rekening voor de Utrechtse burger. Dit maal 2,5 miljoen…

 4. Wim Vreeswijk

  Ik meen dat dit buurtwinkelcentrum ooit bedacht is door oud-locoburgemeester Isabella van de PvdA en nu door de marktonwikkelingen achterhaald lijkt. Getuigd allemaal van weinig visie

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).