Albert Heijn gaat zich vestigen aan de Biltstraat | De Utrechtse Internet Courant Albert Heijn gaat zich vestigen aan de Biltstraat | De Utrechtse Internet Courant

Albert Heijn gaat zich vestigen aan de Biltstraat

Albert Heijn gaat zich vestigen aan de Biltstraat
De locatie aan de Biltstraat. Archieffoto
Het is al langer bekend dat meerdere panden aan de Biltstraat samengevoegd gaan worden om ruimte te maken voor een grote supermarkt, nu is ook bekend dat dit een Albert Heijn betreft. De winkel moet in februari 2019 opengaan.

Het is al langer bekend dat meerdere panden aan de Biltstraat samengevoegd gaan worden om ruimte te maken voor een grote supermarkt, nu is ook bekend dat dit een Albert Heijn betreft. De winkel moet in februari 2019 opengaan.

Al begin dit jaar werd duidelijk dat er plannen lagen om een nieuwe grote supermarkt op de Biltstraat te openen. De eigenaar van de biologische supermarkt Superfair vroeg een vergunning aan om de panden op de nummers 86 tot en met 96 samen te voegen voor de bouw van een nieuwe winkel.

Op die adressen zaten toen nog Poelier van Leeuwen, Kledingreparatie Tokhi, fietswinkel JUIZZ en de Superfair zelf. Ondertussen is JUIZZ al verhuisd naar het pand van Slee Buitensport en is Superfair gesloten. De poelier en Tokhi zijn er gewoon nog gevestigd.

Gevelreclame

Lang was onduidelijk welke supermarkt zich wilde vestigen op de Biltstraat. Ook de vergunningsaanvrager wilde hier niks over zeggen. Nu de vergunning is aangevraagd voor nieuwe gevelreclame wordt duidelijk welke supermarkt er moet komen: de Albert Heijn.

Overigens wil de supermarkt zich nu eerst vestigen in de panden 90 tot en met 96. In een later stadium, als de vergunningen daar verleend voor worden, worden wellicht ook de panden van Poelier van Leeuwen en Tokhi betrokken. In oktober werd al bekend dat de Jumbo, ook gevestigd in de Biltstraat, bezwaar had aangetekend tegen de komst van de nieuwe supermarkt.

24 Reacties

Reageren
 1. katja

  Wéér een AH ? Ovewrkill…

 2. Fred

  Zozo, dit mag je met recht een frontale aanval op de grote concurrent Jumbo noemen! Benieuwd wie op dit punt de marktleider gaat worden…

 3. w

  pfff en weer een ah erbij, want er zijn natuurlijk veel te weinig supermarkten niet??

 4. Herman

  Tegenwoordig gewoonte geworden, als een concurrerende super zich ergens wilt vestigen dan tekent de concurrent bezwaar aan.
  Rare ontwikkeling in een kapitalistisch land waar we concurrente en vrije markt hoog in vaandel hebben staan.

 5. BdV

  Je meent het. De perfecte plaats voor de grote vrachtwagen vol AH-producten.

 6. Harry

  Erg veel slechter dan de Jumbo op de Biltstraat kan een supermarkt niet worden. Met vaak rijen tot achter in de winkel en totaal ongeintresseerd personeel dat simpele vragen niet kan beantwoorden. Snap dan ook wel dat de Jumbo bezwaar heeft aangetekend want nu moet er in die winkel toch echt wat gaan veranderen anders zijn ze binnen no time alle klanten kwijt.

 7. Gerard Brugmans

  De JUMBO vrachtwagens ontwrichten nu al regelmatig het verkeer op de Biltstraat en zorgen voor gevaarlijke situaties als ze achteruit dwars over het drukke fietspad hun spullen willen lossen. De Wittevrouwensingel wordt net verbouwd naar een fietsstraat met smalle 30 km rijbaan, dus die aanvoerroute wordt ook al een probleem voor die belachelijk grote supermarktvrachtwagens. JUMBO, AH en vooral ook Gemeente Utrecht, hoe dachten jullie deze logistieke nachtmerrie te gaan aanpakken?

 8. Tim

  De AH heeft wel een grote vestigingsdrang in Utrecht. Op kleine afstand heb je aan de Nachtegaalstraat en de Voorstraat ook al een AH zotten. Hetzelfde bij het stationsgebied, waar een AH os geopend in het Noordgebouw terwijl er in HC ook al eentje zit. En zo zijn er wel meer plekken inde stad waar op heel korte afstand meerdere AH’s zitten. En dat terwijl er inderdaad veel minder vestigingen van concurrenten zitten in de stad.

 9. Utrechter

  Hehe, eindelijk. Wat een goed nieuws!

 10. Yoshua

  Dag Jumbo!
  Die kan wel sluiten in de Biltstraat, mensen kiezen echt geen Jumbo als er een AH naast zit.
  Ooit een keer de Jumbo bezocht in Overvecht voor zeven producten, drie producten hadden ze niet, dat zal bij de AH nooit gebeuren.
  De Aldi heeft zelfs een beter assortiment dan Jumbo.

 11. Gregor

  Hoop negatieve reacties op de Jumbo. Dat zal wel terecht zijn. Mijn ervaring is dat die Foodmarket van Jumbo in LRC echt het tegenovergestelde is. Wel vriendelijk personeel en alle vakken gevuld. Ruime paden en geen last van blokkerende vrachtwagens. Daarnaast een kraakvers afdeling van La Place. Top!

 12. G.H.

  Goed nieuws! De Jumbo die er zit is een verschrikkelijke winkel, met ongeïnteresseerd of zelfs ronduit onbeschoft personeel (uitgezonderd enkele vroegere Kippersluis-medewerkers maar die zijn er inmiddels bijna allemaal weg).

 13. Corry

  HOERA111

 14. Vingervlug

  @gregor

  Maar wij hebben het over Utrechtse supermarkten niet die dingen ver weg

 15. Cico

  De concurrentie tussen supermarkten kan mij geen worst schelen. Wel als het ten koste gaat van de verkeersveiligheid. Het is daar al een complete chaos, komt er nog meer laden en lossen bij. Fietsers in de dooie hoek, fietsen geparkeerd op de laden/lossen plek, auto’s staan vast. Echt super, nog een super.

 16. Cico

  @Yoshua:

  Ik heb dus precies de tegenovergestelde ervaring. AH heeft juist weinig aanbod: van een product heb je altijd een A-merk van Ahold, een B-merk imitatie van Appie zelf en dan de Euroshopper variant onderin. Jumbo heeft meerdere A-merken en dan een imitatie. Ook zijn er veel meer gezonde en betaalbare kant-en-klaar maaltijden en bijzondere producten (lokale producten, import, producten voor exotische recepten).

 17. Yoshua

  @Cico,

  Ik heb geen idee of Jumbo meer dan 70 dagvers kant en klaarmaaltijden heeft zoals de AH.
  Wij eten uitsluitend vers, liever 20 minuten langer in de keuken, dan een kant en klare zoutbom eten.
  Kant en klaar maaltijden zijn niet echt gezond om dagelijks te eten.
  Vers eten is altijd goedkoper dan kant en klaar.

 18. w

  kant en klaar gatver, wist je dat het ook wordt voorgekauwd Cico? 😉

  on topic: sinds picnic app kom ik nog zelden in de supermarkt, hooguit voor kleine aankopen, voor de rest bezorgt picnic de stock, de rest haal ik bij turk en toko, ideaal!

 19. jan

  Die Jumbo is helemaal geen slechte winkel. Het personeel is wel vriendelijk, alleen het is er altijd stikdruk. Dan zijn mensen niet zo in voor een praatje … Wat dat betreft wel goed dat er een super bij komt. Maar hoe dat met alle fietsen e.d. moet … Het past daar allemaal niet zo goed. De locatie van slee was beter geweest voor een supermarkt.

 20. jan

  Ik weet trouwens niet waar Joshua het over heeft. Ik vind persoonlijk de Albert heyn helemaal niks. Slechte kwaliteit groente en fruit en allemaal van die kant en klaar rommel

 21. Piet

  mooi, dan kan de winkel op de voorstraat dicht

 22. Albert

  Al 45 jaar klant bij albert heijn. Dat gaat vanaf vandaag stoppen… groeten de buurman.

 23. zeer boze omwonende

  Hier is sprake van vriendjespolitiek en belangenverstrengeling binnen de gemeente Utrecht ………………….. het laatste woord is hier nog niet over gesproken. de buurt wilde diverse kleine toko’s.. kledingzaak, chinese toko (kruiden etc) ipv deze onzin. albert heijn zit al op een steenworp afstand aan de nachtgeaalstraat 3 minuten lopen vanaf het te vestigen stuk.. schandalig. ik ga kijken welke corrupte ambtenaar hier achter zit, ik heb al het vermoeden wie het is, en die wordt geexposeerd.

 24. woutvr

  Ja, we zaten echt te wachten op nog een AH, naast die van de voorstraat, de gaard, nachtegaalstraat. Ongelofelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).