Aldi en SoLow openen deuren in House Modernes in hartje Utrecht Aldi en SoLow openen deuren in House Modernes in hartje Utrecht

Aldi en SoLow openen deuren in House Modernes in hartje Utrecht

Aldi en SoLow openen deuren in House Modernes in hartje Utrecht
In House Modernes in het centrum van Utrecht gaan Aldi en SoLow de deuren openen. Het pand op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat wordt op dit moment volledig getransformeerd.

In House Modernes in het centrum van Utrecht gaan Aldi en SoLow de deuren openen. Het pand op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat wordt op dit moment volledig getransformeerd.

Op de begane grond van House Modernes op de hoek huurt supermarktketen Aldi ruim 500 vierkante meter. Aan de zijde van de Oudegracht vestigt SoLow, een winkel voor gebruiksartikelen en hebbedingetjes, haar flagship store van circa 1.800 vierkante meter verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Geldmaat huurt eveneens een unit op de begane grond aan de Oudegracht.

Eerder is al ruim 7.300 vierkante meter verhuurd aan IWG, een aanbieder van werkplekken, en circa 1.400 vierkante meter aan de gemeente Utrecht voor een ondergrondse fietsenstalling. Ook is er nog ruimte voor horeca in het pand, eerder werd gesproken over een jeu de boules-bar.

Oplevering

Walther van Leeuwe, Hoofd (Her)ontwikkeling & Transformatie van Syntrus Achmea: “Met de komst van Aldi, SoLow en Geldmaat is House Modernes bijna volledig verhuurd. Gezien de huidige coronacrisis een bijzondere ontwikkeling waar wij trots op zijn. Wij geven met deze solide marktpartijen invulling aan de behoeften en wensen van de consument.”

De oplevering van House Modernes staat gepland in het tweede kwartaal van 2021. Het originele ontwerp uit de jaren ’30 van architect Dirk Brouwer wordt herontwikkeld naar een ontwerp van ZZDP Architecten.

Gekoppelde berichten

54 Reacties

Reageren
 1. W.

  Het pand is erg mooi geworden! In een dergelijk pand had ik eerlijk gezegd wel een andere invulling verwacht dan een budgetsupermarkt waar alles in dozen ligt en een winkel die voornamelijk goedkope meuk/prullaria verkoopt. Jammer dat zo’n mooi gebouw deze dertien-in-een-dozijn invulling krijgt. Hopelijk geeft de nieuwe horeca het daar wat extra jeu 😉

 2. bovverboy

  Zullen we dat pand met z’n allen gewoon weer Galeries Modernes gaan noemen in plaats van dat Engels-Franse taalmonstrum House Modernes?

 3. De count

  Precies de grandeur die utrecht zo aantrekkelijk maakt!

 4. Rob

  Net iets te ver uit mn buurt . Maar als A ntie H eyner welkom Aldi.👍

 5. Niels Bokhove

  Ik kan maar niet wennen aan die krankzinnige naam “House Modernes”. Hoe moet je die eigenlijk uitspreken? Op zijn Frans: “Oeze Modern” of zoiets? Of op zijn Engels: “Hous Modurn” of zoiets? Of in een andere, mij onbekende taal? Welk warhoofd heeft dat in hemelsnaam bedacht? En niet meteen de uitspraak, in kleine letters op de gevel gemonteerd, erbij geleverd?

 6. 19Bentje48

  Zijn dat nu de winkels die we moeten willen in het centrum van Utrecht?

 7. Nuldertig

  Wauw, wat een geweldige, hoogstaande premium namen voor zo’n prachtig pand op een AAA locatie. Wat een treurnis zeg!

 8. Sanne

  nou, wat een aanwinst maar niet heus.
  Veel te mooi pand voor winkels die symbool staan voor onze klimaatproblemen (‘prulletjes’) en een low budget supermarkt op die prominente plek, dat ook wel veel zegt. Kom Utrecht, wees eens creatief en zorg voor kansen voor ondernemers die echt iets te bieden hebben!

 9. Baliekluiver

  House Modernes spreken we in Utrecht uit als Galeries Modernes, net zoals we gewoon Uithof blijven zeggen als we over het Science Park praten. Het collectieve geheugen van een stad is veel sterker dan die opgedirkte, vluchtige marketing praat!

 10. Van hoorn h

  Geweldig een Aldi in de binnenstad.Het scheelt een aantal kilometertjes!fijn!

 11. Korte Frans

  Intresant …

 12. Erwin

  Ha fijn, de hoogwaardige winkels waar het centrum van Utrecht zo’n behoefte aan heeft. De aldi en een hebbedingetjesmeukwinkel.
  Vind u het raar dat er geen hond meer komt shoppen in het centrum?

 13. isabelle

  Schitterend pand en ja, wat heerlijk dat er nu een Aldi in de binnenstad is. AH en Jumbo, eat your heart out!!

 14. Pieter

  @bovverboy
  Lijkt mij een goed plan, er weinig steker dan de naam die de samenleving aan iets geeft.
  Precies zoals Baliekluiver ook aangeeft.

  Kan niet wachten op de dichte gevels van de nieuwe winkels.

 15. Uuutje

  Dit is precies hoe kapitalisme werkt.

  Winkels die leven op uitbuiting (hier en elders), om een kleine top stinkend rijk te maken, het volk dat wordt wijs gemaakt dat ze blij en gelukkig worden van zooi en troep. Deze invulling is eerder een afbreuk aan het pand en het centrum dan wat anders. De projectontwikkelaar kijkt alleen maar naar zijn bankrekening, geen verantwoordelijkheid (en dat gebeurd keer op keer op keer op keer. Je weet nu al dat het pand er over 15 jaar weer verloederd bij ligt; en dat komt dus door de ketens die er in trekken. Beetje zonde van de investering en dat het volk iets is voorgehouden. Het straatbeeld wordt er in ieder geval niet beter van, dus het komt de samenleving kortom; weinig ten goede.

 16. bawang putih

  @ Niels
  als in Allo Allo: Good Meurning
  😉

 17. buurtbewoner

  armoedig zeg, een pand in ere herstellen met semi quasi originele naam, en dan vervolgens de aldi erin huisvesten, en is er gedacht aan de magneetwerking voor studenten en hun swapfietsen voor de deur?

 18. utrechter

  Er zit een net verbouwde Aldi op loofafstand op de straatweg. Beginnen zij net als AH ook een wedloop om op elke hoek een vestiging te hebben? Gatver….
  Er heeft in de kelder vroeger al langere tijd een supermarkt gezeten. In die zin oke maar ik had er graag een Lidl gezien. Die is in de omtrek nog nergens te vinden.

 19. GeeWee

  Hoes Modern!

 20. Yvon

  Echt de plek voor de Aldi ..ahum . Zonde van de binnenstad van Utecht en zeker niet nodig. Laat Utrecht a.u.b in zijn waarde en de mensen die behoefde hebben aan een Aldi daarheen kunnen gaan waar de plek meer overeenkomt en beter bereikbaar, zo hou je alles in de juiste proporties.

 21. Dora

  Want we hebben nog geen supermarkt in de binnenstad.
  Leuke, unieke winkels wil ik, niet NOG meer supermarkten, kappers, fietsenwinkels en horeca.

 22. Willem

  Wonen er dan aldi-gebruikers in het centrum..?

 23. Bernhard

  Wat een verrijking van de binnenstad! Nóg een supermarkt en weer zo’n winkel met wegwerpmeuk.

 24. W.

  @Van hoorn h: 675 meter om precies te zijn

 25. Hagar

  Erg jammer dat er voor toko Mitra geen ruimte meer is. Het enige originele concept dat nog interresant was om daar te komen. Een zwembad zou wel op zijn plaats zijn om maar iets te noemen. En dan de Aldi nog wel. Verplaatsbare schaamte op afstand. Waarom geen hippe ijssalon of viswinkel met een decadent tintje? Tis maar een idee…

 26. Justin

  Top, Aldi is een van de beste supermarkten in Nederland. Mensen doen vaak neerbuigend (klassistisch) over de Aldi. Die komen er dus nooit. Ze geven wel hun geld uit aan middelmatige producten bij de Appie. Want reclame op TV, en dus prestigieuzer, ofzo.

  Weg met de dominantie van AH in de Binnenstad.

 27. Herman

  Wat een mooi pand!
  De huurders zijn nu niet bepaald diegene die in zo’n pand passen. Vermoed dat er geen huurder met aanzien te vinden is en dat de Aldi en So Low een lage huurprijs betalen, maar dat toch wordt geaccepteerd om de boel maar verhuurd te krijgen…

 28. Hugo Aylva

  Helaas is 1 april al geweest, wat een armoede. Dat pand is echt prachtig gerenoveerd, ligt op een fantastische locatie en dan komen er twee van zulke treurige ketens in met goedkope rotzooi. En wat moeten we met nóg een supermarkt in het centrum? Ik kan me niet voorstellen dat de vastgoedontwikkelaar dit in gedachte had toen ze met de renovatie gingen beginnen.

 29. trol

  Aldi is tot daaraan toe, maar een winkel vol spullen die niemand nodig heeft zou echt verboden moeten worden. De solow vat alles samen wat er mis is in deze wereld.

 30. Scherpschutter

  Dit pand etaleert wel het grote probleem van Utrecht: als je een keer iets moois neerzet dan wordt pas echt duidelijk hoe lelijk de rest eigenlijk is…

  Verder begrijp ik het geklaag van de reaguurders over de supermarkt niet zo. Wat voor een gek opent immers in deze dystopische tijd een winkel die niet open mag?

 31. Josz

  Zo prachtig gerenoveerd en gerestaureerd, komen er 2 winkels in die meer thuishoren in de vroegere “De blauwe Planeet”. Beetje terug naar af.

 32. Yoshua

  Een vastgoedontwikkelaar die deze locatie niet anders kan dan verhuren aan ALDI, laat zien dat de retailmarkt op instorten staat.
  ALDI huurt uitsluitend B en C locaties het liefst nog op een industrieterrein.
  Een ALDI op deze locatie is een voorbode voor het drama dat gaat komen.
  Beter een ALDI en een goedkope prullenwinkel dan leegstand.

 33. Marcel

  Wat een vreemde opmerkingen over de Aldi en het andere warenhuis. De Bijenkorf ( aan de overkant ) heeft alles wat ondernemers wel zouden willen beginnen. Maar het MKB is vandaag de dag kansloos. De huur in dit soort panden is voor MKBers niet te betalen. Medogenloze huurbaas sabelt alles plat wat je wilt of niet wilt. Neem HC. Je bent volledig afhankelijk wat klepiere wil. Je hebt daar niks te zoeken als MKBer. Dus al dat geneuzel hierboven houd in dat niemand van jullie iets begrijpt van ondernemersschap. Overigens ben ik ondernemer.

 34. Erwin

  Komt Toko Mitra overigens niet terug in het pand?! Dat zou nml écht een aanwinst zijn!

 35. JdV

  Heerlijk elitair grachtengordel dedain over de Aldi. Van dezelfde huilstruiken die pleitten voor goedkope huur-en koopwoningen in de binnenstad. Ik lach me een deuk.

 36. W.

  @Marcel: Dat er een plausibele en helaas pijnlijke verklaring voor te vinden is betekent nog niet dat de mensen hierboven, mijzelf incluis, er dan ineens wel blij mee zijn. Iets kunnen verklaren is wat anders dan er content mee zijn.

 37. Willow

  Snap mensen die iets anders hadden liever in het gebouw dan de Aldi, maar winkels komen en gaan, het gebouw blijft. Wel liever een Aldi dan nog een AH of Jumbo. En inderdaad, bewijs dat er te veel retail m2 in Utrecht Centrum, zeker met een half lege HC erbij. Hopelijk gaan de prijzen om laag zodat we krijgen meer mkb.

 38. UTRECHTSE JANTJE

  Gaan we gewoon doen @ Baliekluiver ….hahaha ….

 39. Cor

  @JdV: Aldus sprak degene die iedereen die minder dan dubbel modaal verdient uit de stad wilt verbannen. Over elitair dedain gesproken 🤡

 40. A.K.

  Wordt onze mooie binnenstad nu een herbergier voor supermarkten? Bah!

 41. Pia

  Aldi, bescheiden 500m2 in de kelder lijkt me nog te begrijpen en verteren in idd AH gedomineerd binnenstad… maar 1800m2 aan SoLow op zo’n zichtlocatie!? HowLowCanYouGo?

 42. Ad Bos

  @ Yoshua: zoals je zegt ‘Een vastgoedontwikkelaar die deze locatie niet anders kan dan verhuren aan ALDI, laat zien dat de retailmarkt op instorten staat.’

  Dat zie je heel goed.

  Mooi pand in stad waar nog lang niet de grens van winkelleegstand is bereikt.

 43. JdV

  @cor: fout. Je mag hier best wonen, ook als laagverdienende. Als je het kan betalen, goed werk. We gaan alleen geen huizen bouwen betaald van belastinggeld van meerverdieners om minderverdieners een plezier te doen en te belonen voor hun gebrek aan ambitie en inkomen. Maar verdien je minimumloon en win je de lotto, goed bezig, koop vooral een mooi huis.

 44. Michael

  Op de renders zijn compleet andere ketens en hippe koffie tenten ingetekend… spijtig dat het klimaat niet optimaal is om meer bijzondere ketens aan te trekken die passen bij het pand en de locatie. Het is begrijpelijk dat de project ontwikkelaar geld wilt verdienen, maar het is geen aanwinst voor de stad…

 45. OudUtrechter

  Vol verbazing gelezen,
  Het is werkelijk een prachtige verbouwing mijn compliceren naar iedereen die zijn ziel en zaligheid erin heeft gestopt.

  Nogmaals vol verbazing lees ik de armzalige invulling van dit prachtige gerenoveerde pand.

  Inderdaad zoals al gezegd en geschreven dit is het begin van het einde van een divers en aantrekkelijke binnenstad….

 46. Justin

  Hahaha, “gebrek aan ambitie”. Hilarisch elitair, JdV.

 47. D.

  Zonde dat in het mooie pand zulke ketens komen te zitten.

  Maar ja alles beter dan leegstand zullen we maar zeggen…

 48. Cico

  Ik vind dit echt een adembenemend pand geworden. Heb zelden zo’n mooie renovatie gezien (nee ik werk er niet). Bijna jammer dat er Aldi in komt, maar misschien gaat het om een wat luxere Aldi to Go of iets dergelijks. Dat moet dan wel een Duitse naam krijgen, ik stel voor ‘Aldi Immer Gerade Aus’

 49. D.

  Wat me ook opvalt, Tuindorp, Voordorp en Veemarkt heeft welgeteld één supermarkt. In dit deel van de binnenstad tegenwoordig op iedere hoek een supermarkt (Voorstraat 2x, Neude, Aldi nu dan, Vredenburg, HC 2x). Verder de to go’s nog niet meegeteld…

 50. Gregor

  Een supermarkt voor de gewone man in het centrum van Utrecht. Lijkt mij een prima invulling voor de dagelijkse boodschappen en voor de inwoners van de stad. Kijk eens naar Venetië, dat is volgepropt met luxe hotels, luxe winkels etc. maar een simpele supermarkt of bakker is er niet meer te vinden. Mijn vraag is alleen nog: wonen er eigenlijk nog wel gewone mannen en vrouwen in het centrum van Utrecht?

 51. Yoshua

  @jvd,
  Zonder ambitie kan je ook een huis kopen hoor.
  Sterker nog, met geen enkele ambitie kan je wat ze noemen in een kast van een huis wonen.
  In mijn hele leven heb ik geen enkele ambitie gehad, nog geen seconde.
  Waarom zou je streven naar eerzucht en succes als carrière, terwijl je geluk haalt uit het doen van leuke werkzaamheden waar je lol aan hebt.
  Wandelend door je werkzame leven rustig om je heen kijken en genieten van al het moois dat je tegen komt.
  Het levert misschien de helft minder op aan inkomen dan wanneer je een carrière ambieert als CEO waarbij je als marathonloper in estafette blind naar het oneindige rent.
  Ambitie is voor onzekere mensen.

 52. Malle Aggie, taalpurist

  House Modernes spreken we in Utrecht uit als Galeries Modernes, net zoals we gewoon Uithof blijven zeggen. Praat maar Nederlands! Of desnoods Frans.

 53. J. Bouwmand

  Dat krikt die straat lekker op, Aldi en SoLow, goed duurzaam gedacht ook. Zucht…zou een beetje elegantie niet een veter idee zijn voor deze straat?

 54. Pee

  Het is toch een modern house,zijn er geen betere winkels voor te vinden ofzo?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).