Appel & Ei opent zaterdag de deuren in voormalige Plus-supermarkt aan de Voorstraat in Utrecht Appel & Ei opent zaterdag de deuren in voormalige Plus-supermarkt aan de Voorstraat in Utrecht

Appel & Ei opent zaterdag de deuren in voormalige Plus-supermarkt aan de Voorstraat in Utrecht

Appel & Ei opent zaterdag de deuren in voormalige Plus-supermarkt aan de Voorstraat in Utrecht
Tweedehandskledingwinkel Appel & Ei opent zaterdag de deuren van hun nieuwe winkel aan de Voorstraat in Utrecht. De winkel zit in het pand waar voorheen de Plus-supermarkt zat.

Tweedehandskledingwinkel Appel & Ei opent zaterdag de deuren van hun nieuwe winkel aan de Voorstraat in Utrecht. De winkel zit in het pand waar voorheen de Plus-supermarkt zat.

De eerste vestiging van Appel & Ei werd in 2001 geopend in Leiden. Appel & Ei bestaat inmiddels dus twintig jaar en heeft 21 winkels in Nederland. Dit wordt de eerste vestiging in Utrecht. De winkel verkoopt en koopt tweedehandskleding. Als klanten kleding aanleveren die verkocht wordt in de winkel, krijgen ze 40 procent van de verkoopprijs. De winkel zegt alleen kleding te kopen en verkopen die er als nieuw uitziet.

De winkel van Appel & Ei opent komende zaterdag voor het eerst de deuren. De winkel zit in het pand aan de Voorstraat, waar eerst een supermarkt van Plus zat. Die winkel sloot in juli vorig jaar de deuren.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. actiegroep Horeca eruit !

  Hadden woningen kunnen worden. Alles valt om te bouw

 2. Hina Nagen

  Hier had sociale huur in gebouwd kunnen worden. Hard nodig.

 3. Sanne

  Helaas weer een winkel terwijl er al zo veel leegstaat. Bouw meer om tot woningen!

 4. JvD

  Yeah sure, sociale woningen op een A-locatie…. Proest!

 5. Hoera

  De badinerende opmerking van JdVeetje daargelaten, dit is natuurlijk geen ruimte voor sociale huur. Een winkel ombouwen tot huurwoningen is niet altijd mogelijk en in dit geval zelfs onmogelijk. Eerst nadenken, dan iets zeggen.

 6. Margriet Esmuis

  BETAALBARE WONINGEN 58M2 VOOR 1-2 PERSONEN AUB… dank u.

 7. Melody

  Een goed concept ! Als er maar genoeg wordt verkocht kunnen de verkopende cliënten vanzelf iets (makkelijker) huren. 🙂

 8. Utrechtvoorutrecht

  @Margriet Een pand van ongeveer 40 meter diep met alleen ramen aan de voorkant. Dat worden woningen van 1.5m breed en alleen wat licht in de voorste kamer. U tekent ervoor? Wellicht is er een reden dat er niemand in de Voorstraat op straatniveau woont? En, geloof het of niet, erboven zijn al woningen.

  @Actiegroep Als u het artikel leest, had u geweten dat dit geen horeca is.

 9. Koel Hoofd

  “Als klanten kleding aanleveren die verkocht wordt in de winkel, krijgen ze 40 procent van de verkoopprijs.”
  Gaat het zo slecht met Oost dat ze hun ouwe kleding moeten verkopen om de leuke dingen nog te kunnen betalen?

  Echter, 60% bruto winstmarge bij 2e handskleding om de vaste en variabele kosten van een stenen winkel te dragen is veel te weinig.
  Ik geef ze een jaar en dan is het sprookje uit.

 10. Trotse Utrechter

  @utrechtvoorutrecht ja en? Dan sloop je delen van dat pand in de diepte weg? en maak je er tussentuinen van? Hebben ze met die elektronicawinkel ad amsterdamsestraatweg ook gedaan tegenover de watertoren. Guco was dat ooit, toen Valkenberg en daarna Modern. Dat zijn nu ook dus normale appartementen met een binnentuin en tussen de huizen ook appartementen waar normaal tuinruimte was. Kan dus wel. ZO gek is dat dus niet. En dat was een énorme zaak ! 5 panden breed! Het kan dus wel !

 11. Hoera

  @Koel Hoofdje, sinds wanneer is de binnenstad Oost? Tijd voor een opfriscursus.
  En 60% bruto winstmarge te weinig? Jongen toch, wat heb je hier weinig kaas van gegeten zeg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).