Apple-winkel Amac opent volgende week flagshipstore in voormalig postkantoor Neude Apple-winkel Amac opent volgende week flagshipstore in voormalig postkantoor Neude

Apple-winkel Amac opent volgende week flagshipstore in voormalig postkantoor Neude

Apple-winkel Amac opent volgende week flagshipstore in voormalig postkantoor Neude
Iets later dan verwacht maar volgende week opent Amac een flagshipstore in het voormalig postkantoor aan de Neude. De ingang van de winkel in Post Utrecht komt aan de Oudegracht.

Iets later dan verwacht maar volgende week opent Amac een flagshipstore in het voormalig postkantoor aan de Neude. De ingang van de winkel in Post Utrecht komt aan de Oudegracht.

De nieuwe winkel die op 26 juni de deuren opent heeft een oppervlakte van 250 vierkante meter, beschikt over een reparatie-afdeling en biedt klanten onder meer de mogelijkheid om gebruik te maken van een trainingsruimte.

“Door de gigantische uitbreiding van Apples assortiment in de loop der jaren zijn we uit onze winkel aan de Bakkerstraat gegroeid. In Post Utrecht is genoeg ruimte”, liet Ed Bindels van Amac eerder al aan DUIC weten.

Hoofdpostkantoor

De opening van de winkel stond gepland voor eind april, maar dat is dus later geworden. Utrecht telt dan drie Amac-vestigingen. Naast de nieuwe winkel in Post Utrecht is er ook nog een filiaal op de Mariaplaats en in The Wall langs de A2.

Het postkantoor aan de Neude werd begin vorige eeuw ontworpen door de bekende architect Joop Crouwel. Na vijf jaar bouwen werd het gebouw in 1924 geopend en fungeerde het decennialang als hoofdpostkantoor. Post Utrecht werd de afgelopen jaren rigoureus gerenoveerd. Naast Amac zitten er onder meer Bever, een Albert Heijn, Boekhandel Broese, de centrale bibliotheek en een fietsenstalling in het gebouw.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Herman

  “flagshipstore”…. pfffffff, wat moet je daar nu weer mee?
  Er wordt gewoon een winkel van 250 m2 geopend in een mooi pand op mooie locatie. Zeg dat gewoon!

 2. Stuiter

  Ik vind het geweldig dat het oude postkantoor nu gebruikt wordt als bibilotheek. Een fantastische invulling van zo’n mooi centraal gebouw. Ik heb alleen nooit begrepen waarom die oerlelijke glazen uitbouw aan de achterkant nodig was. Er werd altijd gezegd dat het gebouw anders ‘te klein’ was voor de bibliotheek. Wat natuurlijk belachelijk was, want het postkantoor was ook zonder uitbouw een gigantisch gebouw waar de bibliotheek prima in gepast zou hebben.

  Maar nu blijkt dat steeds meer winkels ook in het oude postkantoor terecht komen, begin ik te begrijpen waar al die extra ruimte voor nodig was. Er zit tenstlotte ook al een Albert Heijn en een outdoor winkel (Bever). Ook boekhandel Broese zit er nu. Misschien moeten we de naam ‘Post Utrecht’ vervangen door ‘Shopping Mall Utrecht’.

  Maar zonder gekheid. Ik vind het een kwalijke zaak dat zo’n gebouw eerst verminkt wordt met een glazen uitbouw om vervolgens zoveel commerciele activiteit te concentreren. Dat is 1.
  En 2: Iedereen wil nu in Post Utrecht zitten. Maar de charme van de stad is er meer bij gebaat als publiekstrekkers verspreid over de stad zitten. Het was beter geweest als de Bever een grote vestiging had geopend in het voormalige pand van de bibliotheek op de Stadhuisbrug. En Broese daaronder was blijven zitten.

 3. Katja

  @Stuiter: Verminking gebouw, helemaal mee eens. En er is een “verAlbertHeijnisering” aan de gang in de stad. En Apple is gewoon een winkel waar men te dure dingen kan kopen. We hebben niets geleerd van de coronacrisis, we gaan gewoon weer verder waar we gebleven waren. Niet is er overgebleven van “we kunnen niet terug naar de oude tijd”.

 4. wollie

  verrassende locatie, bij de albert heijn kun je ook appels kopen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).