Aziatische supermarkt Amazing Oriental opent de deuren in Hoog Catharijne Aziatische supermarkt Amazing Oriental opent de deuren in Hoog Catharijne

Aziatische supermarkt Amazing Oriental opent de deuren in Hoog Catharijne

Aziatische supermarkt Amazing Oriental opent de deuren in Hoog Catharijne
In winkelcentrum Hoog Catharijne opent woensdag de Aziatische supermarkt Amazing Oriental. Het is de tweede vestiging in Utrecht van de keten, ook op de Amsterdamsestraatweg zit een locatie.

In winkelcentrum Hoog Catharijne opent woensdag de Aziatische supermarkt Amazing Oriental. Het is de tweede vestiging in Utrecht van de keten, ook op de Amsterdamsestraatweg zit een locatie.

Amazing Oriental Hoog Catharijne krijgt ook een eigen food corner, met de naam Amazing Taste. Daar zijn Aziatische snacks als risolles, bara en roti-rolls te krijgen, maar ook belegde broodjes, rendang, bakkeljauw, cha siu, bubble tea’s en verse maaltijden uit de Chinese, Indische en Surinaamse keuken zijn er te koop. Als de coronamaatregelen het toelaten kunnen gasten er blijven eten.

‘Trendy producten’

Liza Poon, marketingdirecteur van Amazing Oriental: “Natuurlijk is deze nieuwe winkel in het stationsgebied ook ideaal voor alle reizigers die nog even boodschappen willen doen, een maaltijd mee naar huis willen nemen of trek hebben in een lekkere verse snack.”

“De grootste verrassing voor veel nieuwe klanten is de ongekende variatie aan groenten, vis en vlees”, zegt Poon. “Verder verwachten we vooral de jongere reizigers blij te verrassen met de uitgebreide keuze aan nieuwe, trendy producten uit bijvoorbeeld de Japanse en Koreaanse keuken.”

De nieuwe winkel van zo’n 1000 vierkante meter gaat woensdag open en komt tegenover de Mediamarkt te zitten. De eerste zeven dagen geeft de winkel per dag 100 goodiebags weg.

Opmerking: verschillende lezers hebben ons erop gewezen dat Utrechters natuurlijk ook bij andere winkels, waaronder toko’s, Aziatische producten kunnen kopen. Dus de citaat van Liza Poon dat mensen alleen op de Amsterdamsestraatweg Aziatische boodschappen kunnen doen hebben wij weggehaald.

25 Reacties

Reageren
 1. Andrew

  Super goede toevoeging aan het winkelaanbod op Hoog Catharijne !

 2. Rick

  “Mensen uit de stad kunnen voor hun Aziatische boodschappen nu alleen nog naar de Amsterdamsestraatweg” – dat is onjuist, want op het Vredenburg zit Toko Goedendag. Maar ik snap dat een woordvoerder van Amazing Oriental dat niet gaat zeggen. De redactie had daar natuurlijk wel iets over kunnen schrijven…

 3. Marcel

  Ik fietste laatst door de Straatweg en was inderdaad verbaasd dat er daar bij de winkel een enorme rij voor de deur stond.

 4. W.

  @Marcel: Ja, het is een fantastische winkel met een uitstekend aanbod! Mooi dat ze nog een vestiging openen in Utrecht.

 5. Sheela

  Oriental is een super fijne winkel op straatweg maar is te smal binnen je moeilijk met je karretje overal mee rijden klanten en medewerkers lopen allemaal door mekaar heen,aanbod is groot maar heel vaak wat je zoekt is niet te vinden ik kom 3 tot 4 keren op straatweg in deze winkel.

 6. Scherpschutter

  Super! Dit zijn werkelijk geweldige winkels. Een echte verrijking…

 7. WvR

  Opent de deuren? Opent de deuren!? Wanneer!?
  De aankondiging aan de buitenkant is al zeker drie maanden aanwezig!
  Om de week kijken we even om de hoek of het al zover is, maar: Nee, helaas.

 8. WvR

  @Rick:
  Toko Goedendag is (tot op heden) geswitched naar online verkoop (tenzij ze weer open zijn en ik iets gemist heb?). Uitstekende toko overigens.

 9. Lachgas

  En dan op dezelfde dag artikel over leegloop winkels binnenstad.

 10. GeeWee

  Ik kom graag bij de Oriental aan de ASW. En juist omdat ze niet teveel ‘trendy producten’ hebben. My god…

 11. Paul

  @Rick
  Toko goedendag is al driekwart jaar dicht

 12. Roger

  Toko Goedendag heeft zichzelf geen goede dienst bewezen door vanaf dag 1 van Corona tot nu toe volledig dicht te blijven, ook al kunnen ze als supermarkt open. Vervolgens na maanden een hele krakkemikkige website opgezet. Ik was vaste klant, maar ben hierdoor afgehaakt. Kan niet wachten tot deze nieuwe opengaat!

 13. Joel

  @Rick, al een tijdje niet meer daar geweest zeker? Toko Goededag aan de Vredenburg is al bijna een jaar geleden dicht gegaan, te hoge huur volgens de eigenaar. Wel is er nog de toko aan de Croezelaan.

 14. Daniël

  @Rick: Als ik het me goed herinner heeft Toko Goedendag de deuren gesloten in februari 2020, nog voordat corona ‘officieel’ z’n intrede in Nederland had gedaan. Toen zijn ze na maanden zonder bericht overgegaan op een amateuristische webshop, dat zo uit het jaar 2000 had kunnen zijn. Mijn grootste ergenis is dat je op die shop geen ingredientenlijst van een artikel kan bekijken, wat nogal belangrijk is als je met allerlei obscure Chinese potjes en zakjes te werk gaat. Zover ik weet zijn ze nog steeds niet fysiek open gegaan, waardoor men beter kan uitwijken naar Toko Tjiau Jiang op de Croeselaan. Of je moet zin hebben de ASW af te fietsen voor de Amazing Oriental. Goede zaak dat deze nieuwe tent in Hoog Catherijne opent, maar ik ben bang dat het Toko Goedendag de das om doet. Fijne winkel was dat.

 15. Justin

  Tjiau Jiang is er ook, aan de Croeselaan. Dat zo’n citaat klakkeloos wordt overgenomen.

 16. Katja

  En Warung Anisah, Achter Clarenburg

 17. Herman's

  Is er trouwens nog iets terecht gekomen van die petitie/crowdfundingsactie voor toko mitra?

 18. Freddie

  Er zat eerst een goede Indonesische toko in HC, maar die moest weg van de verhuurder Klepierre. Die toko op de Croeselaan is geweldig. Ga lekker niet naar HC daarvoor. Vindt het verschrikkelijk. In HC.

 19. Jeff

  De toko op city plaza is ook erg goed en veel aanbod. Niet echt in de stad maar je bent er zo met de tram voor als je iets speciaals zoekt. Hier in Houten hebben we een bagger tokootje helaas. Een nieuw grote winkel op Hoog catharijne is echt meer dan welkom. Kijk er erg naar uit!

 20. Bert

  Nu alleen nog Vietnamese artikelen toevoegen. Deze zijn op de Amsterdamsestraatweg (bijna) niet te koop. Aangezien Vietnamese behoorlijk HOT is.

 21. Helma

  Eindelijk heerlijk eten kom snel naar jullie toe

 22. JdV

  Er zit een toko in Lunetten, eethuis Kolintang.

 23. bawang putih

  Tai Pan net buiten de stad in nieuwgein, handig om voorraad in te slaan, en altijd parkeerplek voor de deur

 24. Tikvinger

  Dat de toko waar het hier om gaat een supermarkt is, geen restaurant (Kolintang, Warung Anisah) of een groothandel (Tai Pan). Dus is het hier weer onnodige spraakverwarring wat de klok slaat.

  Op de Damstraat 58 in Lombok, op loopafstand, zit ook nog een tokootje, Bendi Food Center. En dichtbij Station Vaartsche Rijn zit op Twijnstraat 63 Persepolis, dat echter meer een Iraans assortiment voert.

 25. Tikvinger

  Even nog ter aanvulling: Toko Goedendag bestaat nog wel degelijk maar is nu gevestigd op industrieterrein Lage Weide nota bene, op Kernkade 28. En is een toko in de zin van een supermarkt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).