Bijzondere Utrechtse interieurwinkel Strand West aan de Oudegracht failliet | De Utrechtse Internet Courant Bijzondere Utrechtse interieurwinkel Strand West aan de Oudegracht failliet | De Utrechtse Internet Courant

Bijzondere Utrechtse interieurwinkel Strand West aan de Oudegracht failliet

Bijzondere Utrechtse interieurwinkel Strand West aan de Oudegracht failliet
Foto: Robert Oosterbroek
De bijzondere Utrechtse interieurwinkel Strand West is failliet verklaard. De winkel bestond zo’n 23 jaar en zat sinds 2005 aan de Oudegracht. Daarvoor zat de zaak aan de Wittevrouwenstraat. “Het afscheid doet pijn”, schrijft eigenaar Jelle Hekstra op Facebook.

De bijzondere Utrechtse interieurwinkel Strand West is failliet verklaard. De winkel bestond zo’n 23 jaar en zat sinds 2005 aan de Oudegracht. Daarvoor zat de zaak aan de Wittevrouwenstraat. “Het afscheid doet pijn”, schrijft eigenaar Jelle Hekstra op Facebook.

Winkelend publiek kon bij Strand West terecht voor meubels en bijzondere accessoires, van gevestigde en beginnende ontwerpers. De winkel zat gevestigd aan de Oudegracht op de hoek met de Drakenburgstraat in het monumentale stadskasteel Drakenburg.

De zaak opende in 1996 de deuren aan de Wittevrouwenstraat en verhuisde in 2005 naar de Oudegracht. De eigenaar van Strand West, Jelle Hekstra is ook eigenaar van het Utrechtse architectuur- en interieurbureau StrandNL, dit is een autonoom bedrijf en blijft dus gewoon bestaan.

Hekstra schrijft: “Terwijl het in de bouwwereld, en dus met StrandNL, zeer goed gaat is het in de retail al jaren hard werken om het hoofd boven water te houden. Ondanks de fantastische inzet van onze collega’s is het helaas niet gelukt het tij te keren.” Verder schrijft hij: “We hebben […] de meest prachtige projecten gerealiseerd, het afscheid doet dan ook pijn.”

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Ton

  Schrikken

 2. Erwin

  Het komt nu wel heel dichtbij…

 3. Fab

  Heel erg jammer! En nu maar duimen dat het niet een zoveelste horeca-gedoeding wordt. Het is een prachtig pand.

 4. M

  Het is erg groot voor horeca..zal wel een hotel worden dan.

 5. Joris

  Heel jammer.

 6. Berk

  Erg mooie winkel en liep er regelmatig even binnen. 1x ben ik er echter binnengelopen in hardloopkleding en werd toen compleet weggekeken door het personeel. Als je zo met potentiele klanten omgaat, dan verbaasd me dit niet heel erg

 7. Jan

  Pand net verkocht voor 5 miljoen door Lorenzo. Leuk voor in de docu. Dit moet de verkoper hebben zien aankomen…..

 8. Lachende Frans

  Jammer Jelle, sterkte

 9. wollie

  Ik had dezelfde ervaring als Berk. Twee keer binnen geweest met concrete interesse in een Artifort-bankstel. Personeel was vooral druk met elkaar en meer dan een schalkse blik kon er niet vanaf.

 10. Ton

  Jan weet meer ?? Toch gewoon een ongefundeerde verdachtmaking ?
  Ik dacht, de koper wil misschien wel een veel commerciëlere huur ontvangen om die investering sneller terug te verdienen ?. Die heeft nu zijn handen/panden vrij.

 11. Jan

  Ton. Doorgaans is er al een flink traject geweest voor een faillissement, denk aan huurverlaging verzoeken etcetc. Jouw redenering klopt niet. Indien men wist dat de huurder failliet ging zou er nooit zo’n absurde hoge prijs betaald zijn. Dit stinkt!Er is een meldplicht (verkoper)en een onderzoeksplicht(koper). Ik voorspel dat dit een flinke staart krijgt,……

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).