Boekenwinkel opent binnenkort in voormalig pand van Vans aan Oudegracht in Utrecht Boekenwinkel opent binnenkort in voormalig pand van Vans aan Oudegracht in Utrecht

Boekenwinkel opent binnenkort in voormalig pand van Vans aan Oudegracht in Utrecht

Boekenwinkel opent binnenkort in voormalig pand van Vans aan Oudegracht in Utrecht
Utrecht krijgt een nieuwe boekenwinkel. In het voormalige pand van Vans aan de Oudegracht opent binnenkort de Lit. English Bookshop, een winkel met Engelstalige boeken.

Utrecht krijgt een nieuwe boekenwinkel. In het voormalige pand van Vans aan de Oudegracht opent binnenkort de Lit. English Bookshop, een winkel met Engelstalige boeken.

Momenteel wordt er flink verbouwd in het pand ter hoogte van de Jansbrug. “We openen binnenkort in het hart van de stad”, is te lezen op sociale media. “Er wacht een ongelooflijke selectie op je, met liefde samengesteld uit boeken in de Engelse taal.”

In een bericht dat woensdag werd gedeeld op sociale media is te zien dat er al boekenkasten in de winkel staan en ook is een Domtoren op de muur geschilderd. Het is nog niet bekend wanneer de zaak precies de deuren opent.

21 Reacties

Reageren
  1. BdV

    Ah, Vans aan de Oudegracht is gesloten? Hopelijk is er een nieuwe plaats voor het personeel om zich kunnen richten op de onderlinge sociale aspecten van hun voormalige functie in de detailhandel, zonder daarbij te worden gestoord door klanten die af en toe naar binnen komen.

  2. Mark

    Fijn, hopelijk vinden Engelstalige Informaifa boeken dan ook hun weg naar deze nieuwe winkel. Vroeger ging ik altijd naar Amsterdam of Den Haag voor dit soort boeken.

  3. ruud koek

    een goede ontwikkeling

  4. Marinus

    Boekwinkel. Niet boekenwinkel.

  5. S

    Heel goed! Boeken zijn het enige wapen tegen de oprukkende dommigheid in dit land haha

  6. X

    Haha S. Daar ben je weer joh. Haha.

  7. Rob

    Maar eigenlijk is dit het voormalige pand van muziekhandel Wagenaar.

  8. Bredero

    @Mark 6/3/2025 – 11:10
    Er vanuitgaande dat “Informaifa” “Informatica” is:
    Heel de wereld gaat al 20 jaar naar webwinkels voor dit soort boeken.
    En uitgevers en boekverkopers hebben dat al 19 jaar geleden ontdekt.

  9. Binnenstadbewoner

    Klinkt sympathiek, maar vraag me af of deze winkel op triple A locatie met dit produkt wel rendabel kan zijn …. Tenzij … er ook horeca bij is en de boeken het decor van de horeca vormen ….

  10. Le coq sportif

    Wow een nieuwe boekwinkel, dat hoor je niet vaak. Veel succes!

  11. GeeWee

    Een boekwinkel met alleen Engelstalige boeken, of voor toeristen en expats of voor heel elitaire stadsgenoten. Ik heb er gemengde gevoelens bij. Maar wellicht beter dan de zoveelste bubbeltheewinkel 🙂

  12. Bertus

    Alweer een toeristenwinkel.

  13. Katja

    Hopelijk een breed assortiment ?
    Dus ook geschiedenis, wetenschap e.d.

  14. Sj

    @geewee: waarschijnlijk woon je nog niet zo lang in Utrecht, maar er was in Utrecht lang geleden al een engelstalige boekwinkel hoor (boox) , heeft niks met expats/toeristen/elite te maken. Zeker 40 jaar geleden al. En hoezo is overigens een boek kopen en lezen elitair?

  15. Nina

    Papieren boeken?

  16. Koel Hoofd

    Bij Broese kan je al vele decennia lang alles krijgen in elke taal die je wilt.
    Dus eens met @GeeWee

  17. Klaasjan

    @gw: wat stel je voor, alleen maar non-elitaire actions in de hele stad?

  18. Herman. Nieuwdorp

    Inderdaad, ik ben nog uit de tijd dat dit pand de muziekzaak van Wagenaar was. Dat is nog eens nostalgie!

  19. blabla

    Zowel boekwinkel als boekenwinkel zijn correct, als is (de) boekenwinkel meer gangbaarder/ meer gebruikt. Het is wél BOEKhandel. Sjongejongejonge. @Marinus en @Geewee

    Sjongejongejonge

    Altijd vervelend als mensen die denken dat ze het Nederlands correct beheersen, mensen die de taal daadwerkelijk correct beheersen gaan “verbeteren” (verslechteren), of zelfs neerkijken op mensen waarvan zij denken dat zij “slecht” Nederlands spreken (schrijven), terwijl die mensen eigenlijk correct Nederlands spreken (schrijven). Gebeurd vaak richting mensen uit het zuiden of richting onze zuiderburen, terwijl de goed opgeleide mensen uit die streken heel erg vaak een goede/ betere/ meer correcte taalbeheersing hebben dan anderen in het land. Dat dialecten van westerlingen dicht bij het standaard Nederlands liggen, maakt nog niet dat zij de taal correct beheersen.

  20. blablabla

    Goh, wat vreemd dat er in een internationale studentenstad (is Utrecht al vanaf de late middeleeuwen; sterker nog, heeft dáár voor een flink deel haar groei aan te danken) engelstalige boeken verkocht worden. Echt zo bizar?

    Beter boeken dan al die chin. plastic meuk die overal verkocht wordt. Het zogenaamde volk wordt wijsgemaakt dat ze al die zooi steeds maar nodig hebben, zodat ze het zuurverdiende salaris weer stuk kunnen slaan ergens op. Het grootste deel van die aangeschafte meuk belandt binnen zoveel tijd weer op de schoothoop (en kent dan nog niet eens een nieuw leven). De rijken worden daar rijker van, de armen armer.

    Als het zelf verklaard volk al die zooi nu eens niet zo kopen. en het geld dat ze uitgeven daaraan maandelijks zou oppotten, zouden ze op een zeker moment nog een behoorlijk appeltje voor de dorst overhouden.

    Iets beter voor deze wereld en verzwakt de positie van Chin. een klein beetje. Denk dat we sowieso moeten stoppen met Amer. en Chin. te kopen.

  21. BdV

    @blabla – Ja, wel vervelend inderdaad, maar bij de derde persoonsvorm enkelvoud in de tegenwoordige tijd schrijf je gebeurt met een t.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).