Burgemeester opent Hudson’s Bay in Hoog Catharijne | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester opent Hudson’s Bay in Hoog Catharijne | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester opent Hudson’s Bay in Hoog Catharijne

Burgemeester opent Hudson’s Bay in Hoog Catharijne
De Hudson's Bay en de Primark in Hoog Catharijne
De Utrechtse burgemeester gaat op 21 maart Hudson’s Bay openen in Hoog Catharijne. Daarbij worden 200 tegoedbonnen, met een waarde tussen de 10 en 500 euro, de lucht in geschoten.

De Utrechtse burgemeester gaat op 21 maart Hudson’s Bay openen in Hoog Catharijne. Daarbij worden 200 tegoedbonnen, met een waarde tussen de 10 en 500 euro, de lucht in geschoten.

Het warenhuis werd al jaren geleden aangekondigd en gaat donderdag 21 maart open. De openingsceremonie zal worden uitgevoerd door burgemeester Jan van Zanen en storemanager Rogier Noordzij. Presentatrice Gwen van Poorten zal de opening begeleiden.

Bij de hoofdingang zal de band Brassta La Vista spelen, en op het moment van opening wordt er confetti de lucht ingeschoten met tweehonderd tegoedbonnen.

Jumbo en Primark

Het voormalige gebouw van de V&D is van binnen en buiten volledig gerenoveerd. Naast de Hudson’s Bay komen ook de Primark en Jumbo Foodmarkt in het pand te zitten. De openingsdata van deze winkels staan nog niet vast.

Voor het eerst sinds de start van Hudson’s Bay Company in 1670, vestigde het warenhuis zich in 2017 buiten de landsgrenzen van Canada. Dat gebeurde met 13 vestigingen in Nederland. Over een paar weken komt daar de Utrechtse locatie bij.

9 Reacties

Reageren
 1. Kloek

  Raar dat de politiek zich verbindt met het (vrije markt) bedrijfsleven. Zeker als een bedrijf als Hudon’s Bay lak heeft aan arbeidsomstandigheden in derde wereldlanden (waar ze hun meuk laten maken), lak heeft aan CAO’s in Nederland zelf en lak heeft aan het milieu.

  Allemaal zaken waar de politiek weer over gaat.

  Veel te innig naar mijn idee en dit kleine voorbeeldje laat feilloos zien hoe de politiek in Utrecht de lobby van het bedrijfsleven volgt. Free publicity voor Hudson’s iig

 2. Rottebert Peermans

  Goed plan om die tegoedbonnen de lucht in te schieten. Origineel idee om je winkel te openen met een massa-kickboxfestijn.

 3. Berk

  Kloek volgens ben je een beetje in de war met de Primark.

 4. Kloek

  @ Berk

  Neen, dat ben ik niet

  Ga maar eens wat artikelen zoeken over Hudson’s Bay. Bedroevend onder welk niveau hun producten gemaakt worden.

  Overigens, de kledingindustrie is de 2e meest vervuilende industrie op aard, doordat fast fashion in is (16 collecties per jaar) wordt dat ook alleen maar erger. kleding als wegwerpartikel. En de slaafjes mogen het lekker goedkoop maken, zodat de winsten naar het “vrije” westen stromen.

  Dus nee, ik ben zeker niet in de war en mijn punt blijft. De politiek moet geen lintjes gaan knippen of lobbiën voor de komst van specifieke bedrijven. Eigenlijk zouden de vrije marktdenkers het helemaal eens met me moeten zijn.

 5. b. jillisen

  Een Hudson Bay, onbetaalbaar voor de gewone mens die moet werken voor zijn geld en de Primark, een teken van onze consumpie- en weggooimaatschappij, zijn absoluut geen aanwinsten voor Utrecht.

  Walgelijk om te zien hoe mensen bij de Primark met zakken vol wegwerpkleding naar buiten lopen.

 6. JdV

  Kloek is sowieso in de war.

 7. w

  @Kloek
  van welke ketens draagt u uw kleding?

 8. Wim

  Kloek Loopt naakt rond.

 9. Kloek

  @ W en wim

  Ik koop sinds een jaar of 5 alleen nog maar echt in Europa gemaakte kleding, fair fashion (Armed Angels en People Tree) en koop bij Nukuhiva. Verder krijg ik gedragen kleding van vrienden en koop ik tweedehands bij Vintage winkels. En nu gaan mensen roepen dat het allemaal zo duur is, dat is het niet. Nieuwe kleding koop ik in de sale en dan betaal ik niet meer dat wanneer ik nieuw kleding (zonder sale) bij de WE koop.

  Verder ben ik extreem zuiinig op de grote hoeveelheden kleding. Ik heb dus ook kleding die niet duurzaam is aangekocht van langer dan 5 jaar geleden, maar die is nog steeds prima en doordat ik minder hypegevoelige kleding draag die ik toch modieus kan combineren, kan het allemaal nog prima mee. Ik koop dus zelden nieuwe kleding. 1 of 2 broeken per jaar. 5 t-shirts per jaar en 2 truien. Onderbroeken en sokken, daar heb ik er velen van, dus ik kan wel even vooruit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).