Buurtbier opent permanente winkel aan Amsterdamsestraatweg in Utrecht Buurtbier opent permanente winkel aan Amsterdamsestraatweg in Utrecht

Buurtbier opent permanente winkel aan Amsterdamsestraatweg in Utrecht

Buurtbier opent permanente winkel aan Amsterdamsestraatweg in Utrecht
Na zeven jaar een webshop en enkele zomers een pop-upwinkel heeft Buurtbier nu een permanente plek aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Er zijn zo’n 400 bieren uit Nederland te vinden in de winkel.

Na zeven jaar een webshop en enkele zomers een pop-upwinkel heeft Buurtbier nu een permanente plek aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Er zijn zo’n 400 bieren uit Nederland te vinden in de winkel.

Buurtbier is een initiatief van Gert-Jan Jansen – op DUIC ook bekend als presentator van DUIC in Zaken. Naast praten over ondernemen had hij lang bier als hobby, dat is afgelopen jaren uitgegroeid tot een steeds groter deel van zijn leven.

“Na zeven jaar vind ik het nog steeds erg leuk om verhalen te vertellen over de brouwers en hun bieren, daarom heb ik nu de winkel geopend. Wij verkopen bieren om van te genieten en niet om te gieten”, zo vertelt Gert-Jan. 

Tekst gaat verder onder afbeelding

Eind vorig jaar besloot Gert-Jan zijn presentatiewerk – naast DUIC doet hij dat ook op tal van andere plekken – te gaan minderen en zich meer te gaan richten op de verkoop van ambachtelijk Nederlands bier van kleine brouwerijen.

“En daar hoort natuurlijk wel een winkel bij. Zeker voor de bieren die wij verkopen, want dat zijn namelijk vaak heel onbekende bieren zelfs voor echte Beer-Geeks. Dan is het handig om uit te leggen hoe een bier smaakt.” In de zaak aan de Amsterdamsestraatweg 116 zijn zo’n 400 bieren te vinden, waaronder van de 29 brouwerijen die Utrecht rijk is.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Gert-Jan legt uit: “De kwaliteit van het Nederlandse bier is enorm gegroeid de afgelopen zeven jaar. In België brouwt men voornamelijk de meer traditionele bieren zoals blond, dubbel, tripel en quadrupel. In Duitsland wordt vooral kölsch, marzen, keller, alt en weizen gebrouwen en gedronken terwijl in Amerika vooral IPA’s (India Pale Ales) te vinden zijn. In Nederland brouwen en drinken we alles, van een fijne Weizen en een New England IPA tot een dikke vatgerijpte Stout. Dat maakt ons een bijzonder bierland.”

18 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Verkoop je toevallig Westvleteren Gert-Jan?

 2. W

  @jdv:

  Citaat: “Er zijn zo’n 400 bieren uit Nederland te vinden in de winkel.”

  Westvleteren komt uit België

  Conclusie: Gert-Jan verkoopt géén Westvleteren.

  Logica logica logica

 3. Jgm

  Westvleteren te koop bij Una mas Händelstraat, de 6,8 en 12

 4. WvR

  @W:
  Niet dat het me echt interesseert, maar als je het dan toch logisch wil benaderen:

  “Er zijn zo’n 400 bieren uit Nederland te vinden in de winkel.”

  Sluit niet uit dat er ook bier uit andere landen is. Wel of niet is niet uit de zin te herleiden. Alleen dat er zo’n 400 bieren uit Nederland te vinden zijn.

  Logica, logica, logica.

 5. JdV

  @jgm: hartelijk dank, morgen even halen want ze zijn op!!!

 6. Gvd

  @WvR dat wordt toch echt uitgesloten zoals ik ‘t lees: “In de zaak aan de Amsterdamsestraatweg 116 zijn zo’n 400 bieren te vinden”.

  400 Nederlandse bieren – > 400 bieren – > geen buitenlandse bieren.

 7. Bierbuik

  @Gvd Begrijpend lezen is lastig, zo’n 400 is iets anders dan (precies) 400. Er kan dus een verdwaald buitenlands biertje staan

 8. Gert-Jan | Buurtbier.nl

  Het is wellicht wat onduidelijk in het artikel, maar ik verkoop uitsluitend Nederlands bier van kleinere brouwerijen. En over smaak valt natuurlijk niet te twisten en Westvleteren is prachtig bier, maar zeker niet uniek. Het is een beetje gehyped bier en door de monniken in Westvleteren schaars gehouden en schaarste zorgt voor veel vraag. Benieuwd hoe het met WV gaat als het straks overal verkrijgbaar is.

 9. Cico

  Waarom noemt-ie het niet gewoon een (gespecialiseerde) slijter. Het is gewoon een winkel, niet een publieke plek voor de buurt ofzo.

 10. WvR

  @GvD:
  Zucht.
  We proberen het nog een keer:

  In een zak kun je 400 blauw knikkers vinden.
  Hoeveel rode knikkers zitten er in de zak?

 11. Gvd

  @Bierbuik: wat vreselijk onaardig en onnodig, zo’n ‘begrijpend lezen is lastig’. Wel leuk, want nu blijkt uit de reactie van Gert-Jan (dank voor de toevoeging) dat ik het aardig ‘begrijpend’ heb gelezen. “zo’n 400 Nederlandse bieren” en “zo’n 400 bieren” blijkt dus beiden te gaan over het volledige assortiment van de winkel.

  Lastig inderdaad, jij begreep het in ieder geval niet 🙂

 12. Gert-Jan | Buurtbier.nl

  @cico: ‘Buurtbier’ hebben we bij de oprichting van onze webshop 7 jaar geleden, bedacht omdat wij alleen bier verkopen wat in de ‘buurt’ van een brouwerij bekend is, maar daar buiten niet. Denk bijvoorbeeld aan de Wijkse Dikke, in Wijk bij Duurstede wereldberoemd, maar in Utrecht kennen maar weinig mensen het. Of een nog lokaler voorbeeld, de Terwijde Blond van Terwijde Bierclub. In Leidsche Rijn best een bekend bier, terwijl ik vaak Utrechtse bierliefhebbers in de winkel krijg die er nog nooit van hebben gehoord. Overigens merk ik na 3 maanden ‘open’ zijn, dat een winkel zoals de mijne waar de deur vaak open staat, wel zeker een sociale functie vervult. Het aantal glaasjes water, pleisters en kletspraatjes die ik al heb gedeeld in die 3 maanden, is substantieel en superfijn en leuk om te doen.

 13. W

  @gert-jan: ik kom morgen polshoogte nemen in je winkel!

 14. S

  @cico wsl omdat ie bier uit de buurt verkoopt: buurtbier. Leuk toch?

 15. WvR

  @Gert-Jan:
  Veel succes, op naar baggervette winsten zoals (wijlen?, al een tijd niet gezien) Scherpschutter zou zeggen.

  De straatweg ligt niet direct in mijn shopzone, maar eenmaal in de buurt wip ik zeker aan (al was het maar om me van die Nederlandsche Biertjes te overtuigen, ik vind het regelmatig “meh”).

 16. sanne

  Wat een zure mensen hier op Duic. Als er tussen 400 bieren geen bier bij zit wat je lekker vindt moet je maar in West Vleteren gaan wonen.
  @GertJan wat een mooi initiatief, wens je veel leuke en gezellige klandizie toe! Mooi initiatief!
  Als die gasten van hier langskomen zou ik een doorbitch aannemen::)

 17. Utrechtse Jantje

  ik sluit mij helemaal aan bij @ sanne , en wens @ Gert – Jan het succes dat hij verdient met dit idee en doorzettingsvermogen …..

 18. Pol

  Oeh lekker! Snel maar eens kijken voor een lekkere weizen 🍺

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).