Chinese koopjeswinkel MINISO komt naar Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Chinese koopjeswinkel MINISO komt naar Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Chinese koopjeswinkel MINISO komt naar Utrecht

Chinese koopjeswinkel MINISO komt naar Utrecht
Bron: Wikimedia CC Wpcpey
Utrecht krijgt een van de eerste Nederlandse vestigingen van MINISO. Deze Chinese koopjeswinkel opent drie winkels in ons land. Naast Utrecht komt er ook een vestiging in Amsterdam en Eindhoven. Dit meldt nu.nl.

Utrecht krijgt een van de eerste Nederlandse vestigingen van MINISO. Deze Chinese koopjeswinkel opent drie winkels in ons land. Naast Utrecht komt er ook een vestiging in Amsterdam en Eindhoven. Dit meldt nu.nl.

MINISO is in het buitenland al heel groot. De keten opende de eerste vestiging in 2013 en heeft nu 4.800 winkels in 86 landen. Het bedrijf wil gauw doorgroeien naar 10.000 winkels.

Bij MINISO worden alledaagse consumentenproducten verkocht tegen lage prijzen. De winkels hebben ongeveer 2000 producten in huis waarvan het meeste verkocht wordt voor een bedrag van minder dan 5 euro.

De keten wordt naar Utrecht gehaald door Mirage Retail Group, het voormalige Blokker Holding. Volgens de directeur is MINISO niet te vergelijken met een andere winkelformule in Nederland. Waar de winkel precies in Utrecht komt is nog niet bekend.

15 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Jeeeejjjj! Meer goedkope plastic rommel!!!

 2. Herman

  wow gaaf, goedkope troep door Chinese kindjes in elkaar gezet!

 3. Koel Hoofd

  Concurrentie met de Action… troep voor goedkopere troep…
  Waar is de middensegment gebleven wat een goede prijs-kwaliteitverhouding had? Veel beter voor portemonaie, milieu, klimaat, werknemers, stikstofprobleem, fileprobleem en etc.

 4. BdV

  Slechte zaak. Dit is een schaamteloze Chinese kopie van de Japanse Muji, gevuld met schaamteloze kopieproducten. Haal dan gewoon en netjes het origineel naar Nederland, dan wil ik best af en toe naar binnen lopen.

 5. Vissers

  “Volgens de directeur is MINISO niet te vergelijken met een andere winkelformule in Nederland.”

  Dus niet te vergelijken met Action, Big Bazar, Executieverkoop of Tiger? Noch met Blokker, Marskramer, Hema, Xenos of Casa?

  Dan ben ik toch wel heel benieuwd, want volgens mij heb je daarmee alles (rotzooi voor weinig geld en rotzooi voor meer geld) toch wel aardig afgedacht aan die kant van de markt…

 6. wollie

  weer een winkel om te negeren; stop maar in hc

 7. Hugo Aylva

  Alsof de Action en soorgelijke winkels al niet schaamteloos genoeg zijn met hun milieuvervuilende plastic rotzooi, lijkt dit een nog een overtreffende trap te zijn (hoewel dat bijna onmogelijk lijkt). De Primark van de goedkope prullaria winkels. Serieus, dan heb ik nog liever leegstand in de binnenstad.

 8. gerben

  Geweldig! Prachtig assortiment tegen eerlijke prijzen. Dit is wat Utrecht weer op de kaart zet. Bovengenoemde critici hebben geen idee waar ze over praten.

 9. BdV

  Grapje @gerben?

 10. Jelle

  Elke zichzelf respecterende GroenLinks-, PvdD- of D66-stemmer die ook maar een voet over de drempel zet in deze zaak of andere plasticsoepstokende toko’s als Flying Tiger of Action, mag kiezen: de volgende keer CDA of VVD stemmen, of de mond houden over klimaatopwarming, vliegschaamte of veganisme. Gezien het politieke landschap in Utrecht verwacht ik niets minder dan een lege winkel.

 11. Harry

  Leermoment.

  Plastic is alleen schadelijk voor het milieu wanneer je het niet in de vuilnisbak, en liefst gescheiden van ander afval, plaatst. Daarnaast is het verstandig om producten te kopen die recyclebaar zijn. Kan zomaar plastic heel recyclebaar en milieuvriendelijk zijn.

  Maar om nu al het plastic milieuvervuilend te bestempelen is uiterst klimaatreddend kortzichtig en getuigd van een hoge vooringenomenheid.

 12. Ton

  Alle waar naar zijn geld. Zal wel markt voor zijn ? We zullen het zien.

 13. Ton

  Klopt Harry. Zelfs groene winkels verkopen plastic. Maar mensen ageren hier ook niet tegen plastic (vaak rommel maar zeker niet altijd) maar tegen rommel (vaak plastic maar niet altijd).

 14. Guido

  De winkel opent inderdaad in Hoog Catharijne, in het rijtje bij de Lego-winkel, in april 2020.

 15. Guido

  Inderdaad april 2020 in Hoog Catharijne, bij de Lego-winkel in het rijtje.
  (Voor de redactie: bij het commentaar geven staat een vinkje zonder tekst ervoor. Ik weet niet wat dat doet, vandaar twee reacties. Ik krijg ook geen melding op het scherm dat de reactie geplaatst is. In Chrome op Android)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).