Dé Veterwinkel op de Springweg in Utrecht sluit de deuren: ‘We zijn uit ons jasje gegroeid’ Dé Veterwinkel op de Springweg in Utrecht sluit de deuren: ‘We zijn uit ons jasje gegroeid’

Dé Veterwinkel op de Springweg in Utrecht sluit de deuren: ‘We zijn uit ons jasje gegroeid’

Dé Veterwinkel op de Springweg in Utrecht sluit de deuren: ‘We zijn uit ons jasje gegroeid’
De Veterwinkel op Springweg. Foto's: Robert Oosterbroek
Dé Veterwinkel op de Springweg gaat dicht. De winkel, die helemaal gericht is op schoenveters, is volgens eigenaar John Versteeg uit zijn jasje gegroeid. Vanaf 14 juli sluit de winkel de deuren. Versteeg gaat dan vanaf bedrijventerrein Nieuw Overvecht verder met de webshop.

Dé Veterwinkel op de Springweg gaat dicht. De winkel, die helemaal gericht is op schoenveters, is volgens eigenaar John Versteeg uit zijn jasje gegroeid. Vanaf 14 juli sluit de winkel de deuren. Versteeg gaat dan vanaf bedrijventerrein Nieuw Overvecht verder met de webshop.

Eigenaar John Versteeg was vijftien jaar toen hij in dienst ging bij de winkel van zijn vader, Schoenmakerij J.P. Versteeg, dat in 1918 werd opgericht en sinds 1938 op de Springweg zit. Toen zijn vader plotseling overleed, nam Versteeg de zaak in 1989 over. Rond 2018, toen  de winkel honderd jaar bestond, besloot Versteeg om de winkel voor te zetten als Dé Veterwinkel.

Tekst loopt door onder de foto

John Versteeg is de eigenaar van Dé Veterwinkel.

Meer dan vijfhonderd verschillende soorten schoenveters, verkoopt Versteeg in zijn winkel. DUIC ging in 2019 al eens langs bij de zaak van Versteeg. Hij gaf destijds al aan dat het grootste deel van de bestellingen online binnenkwam. De webshop is nu zo’n groot succes geworden dat de winkel uit zijn jasje is gegroeid. “De combinatie van winkel, productie, opslag en webshop is helaas niet meer mogelijk in ons pand op de Springweg”, laat Versteeg weten.

Dé Veterwinkel verhuist daarom naar een grotere ruimte op bedrijventerrein Nieuw Overvecht, waar de winkel nu ook al een externe opslag heeft. “Hier kunnen wij ons focussen op uitbreiding van ons assortiment en verdere groei van ons bedrijf.” Er komt dus een einde aan de 105 jaar dat de winkel op de Springweg zat. “Maar wij zullen onze klanten blijven bedienen via onze webshop Veters.nl.”

15 Reacties

Reageren
 1. s

  ja lekker handig, via een website kan je precies alle kleuren en materialen van de veters goed zien. Not.
  En dat stukje service in de winkel (lengte bijv) gaat zo ook naar de gallemiezen.
  Ik ga de veterwinkel wel missen hoor! Via internet gaat ‘m niet worden, hier scheiden onze wegen

 2. Wim

  Wat is dat toch jammer, alweer een authentieke winkel die gaat verdwijnen. Na recent ook Electro Service Utrecht op de Oudegracht.

 3. Nico

  Ben er geboren en getogen op springweg, weet nog goed dat er voor mij orthopedies aangepaste schoenen zijn gemaakt.

 4. Adriaan

  Wat een megaslimme zet was het om van een fysiek zwaar, vast niet heel winstgevend beroep, zo’ n succesvol zijspoor tot hoofdactiviteit te ontwikkelen! Goed gedaan!
  Enne wellicht nog belangrijker: John lacht, dat heb ik hem in zijn tijd als schoenmaker nooit zien doen, altijd gestressed.
  Tja en meer ruimte is daar niet. Laten we met onze tijd meegaan!

 5. JM

  Wat jammer! Ik kwam er betrekkelijk vaak, voor een potje schoensmeer en natuurlijk ook als de veters vervangen moesten worden. De charme van een fysieke winkel en persoonlijk te woord gestaan te worden voor een gedegen advies kan niet op tegen een webwinkel. Is er echt geen mogelijkheid om de winkel op de Springweg te behouden?

 6. Ellen Plomp

  Ik wens jullie heel veel succes met de webshop.
  Een hartelijke groet,
  Ellen Plomp

 7. Ruben

  Je ziet het regelmatig, ondernemers die uit Utrecht vertrekken om de online business na te streven, en daarbij over het hoofd zien hoe onbetaalbaar zichtbaarheid en bekendheid in een stad zijn. Na enkele jaren op een bedrijventerrein willen ze terug, maar dan is de vestiging met deze geschiedenis niet langer beschikbaar.
  Ik hoop dat het hier zal bewijzen dat het niet altijd zo hoeft te zijn, gun hem het beste. De tijd zal het leren.

 8. Floep

  @Ruben, heb je ook wat concrete voorbeelden van je scenario?

 9. Clemens Koemans

  Mooi verhaal, voor een buitengewoon aardige man John. Wens hem veel succes.Clemens

 10. Krakend gebit

  Voor velen is een fysieke winkel niet meer rendabel . Daarom zullen alleen nog grote ketens het straatbeeld bepalen. Komt het door het veranderde gedrag vd consument? , van de hoge huren? of een combinatie daarvan? Spijtig is het wel.

 11. EE de Kriek

  In een fysieke winkel heb je beperk klanten voor veters en met een webshop kan je de hele wereld bedienen, chapeau!!!

 12. Peter van Zoest

  Waar kun je straks dan als veterfetisjist nog terecht in de binnenstad?

 13. WJM

  Wat jammer! Weer een leuke authentieke winkel weg uit de binnenstad!
  Dit soort dingen, veters!, kan je toch niet online gaan kopen!!
  Kleuren en hoe de veters gedraaid zijn moet je fysiek kunnen zien!
  Neem een schoen mee naar de winkel en kies dan de juiste kleur veter die bij de schoen past. Dat is online niet te beoordelen hoor!
  Welke ondernemer? Wie o wie? Zou mooi zijn……..

 14. Dirk

  Jammer dat het weg gaat uit de stad. Fijne winkel waar je nog even kunt vergelijken of de veters de goede kleur zijn.

 15. passant

  natuurlijk gun ik elke zelfstandige ondernemer een goede boterham maar een veter winkel op een AA locatie is volgens mij met de huidige absurde huren niet draaiende te houden . zelfs het idee daar te willen zitten lijkt mij een gevaarlijk financieel avontuur . maar ik wens de veterondernemer een goede nieuwe start.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).